עזרה בנישואין משבר נפשי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה בנישואין משבר נפשי
    אנונימי
    19/08/2013

אז ככה וואו זה ארוך זה מטען שיושב כבר המון זמן... התחתני עם בחורה שגדולה ממני ב3 שנים... היא כיום בת 31 אני 28 ... יש לנו שני ילדים. בן שנה וחצי וחודש וחצי.... הראשון היה מתוכנן השני לא אבל לא מצטער לרגע מאוהב בהם עד אין סוף... הבעיה שלי היא כזו. אשתי באה מרקע קשה... אמא שחולה נפשית אבא מובטל שגר בדירת עמידר ולא רוצה לעבוד אח שישב שנים בבתי סוהר אחות שהתגרשה ואח שהצרות כלכליות אך היא הייתה הפרח של הבית הנבונה שה שהלכה בדרך של לימודים בגרות מלאה והצטיינות.. אך המטען שהביאה איתה ענק.. אני לעומת זאת באתי ממשפחה של אבא מנהל בנק אמא מהנדסת משפחה נורמטיבית ואני דווקא הייתי הבעייתי זה שלא למד ועשה בלאגן ושטויות... התחתנו לדעתי מתוך רצון לברוח ממקום מסויים.. אני אישית הייתי הבן אדם שהכי אהב חופש חברים בילויים חייתי בחול שנים אחרי הצבא עשיתי את הכיף שלי והכל בחופש מוחלט ובחרתי את הצעד הכי הכי קיצוני להתחתן... כיום אני מרגיש יום יום כה שעה שעשיתי את טעות חיי ומפחד להתגרש.. אמרתי לאשתי שהילד השני יביא לגירושים ושאנחנו לא מתאימים כרגע לעוד ילד מבחינתנו זה יוביל לאסון אני אישית שהיא נכנסה להריון ביקשתי שלא תביא כי ידעתי שהילד השני יוביל לגירושים ולאובדן מוחלט של הזוגיות... אני בבעיה אני מתוסכל ממנה מהמצב מרגיש שהחיים שלי נגמרו אני אבא כבוי מרגיש שאם זה היה עם מישהי אחרת שבאמת מתאימה הייתי אחרת גמרי היא מוציאה ממני את הכיף להיות מי שאני.... מצד אחד בא לי לעזוב הכל מצד שני וואלה יש לי שני ילדים שיש לי אחריות כלפם.. למרות שסופי שבוע זה השנאה שלי כי שם אני עם הילדים וקשה לי כי היא לקוחת ממני את הכוחות ואת הכיף... לא יודע אני מרוסק... העניין גוזל ממני וגורם לי לדיכאונות לעצבות לאי שמחת חיים ואני שהייתי האדם הכי שמח בעולם זה שאנשים מקרקרים סביבו רק כשי להעביר איתו ערב ... הגדרת החברים הייתי משלם כסף כדי להעביר איתו ערב.. האישה הזו גזלה ממני את הכל כך אני מרגיש הנישואים האלה הטעות הזו גזלה ממני את חיי את חופש שלי את האושר שלי ואת הנפש שלי.. כי אני את עצמי איבדתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בנישואין משבר נפשי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תהליכי הסתגלות ל'הורות'

אירית כהן
    19/08/2013

שלום לך,
    מברוק על התינוק החדש, טרי לגמרי.. ואתם שניכם עדיין בהסתגלות לנוכחות שלו.
    שני תינוקות קטנים, כמו השניים שלכם, יודעים לתבוע את תשומת לבכם, וכתוצאה קל להיסחף למצב בו לא נשאר מקום לשום דבר אחר. אולם, הורים לא אמורים לחדול לחיות מרגע שנעשו הורים!
    אחד הדברים הראשונים שעליכם לעשות הוא לתת מקום לזוגיות, למשל לדאוג לבייבי-סיטר ולצאת רק שניכם לבילוי-ערב, למצוא זמן לשוחח ולשים לב זה אל זו, וכדומה מחוות קטנות כלפי בן/בת הזוג. בנוסף, חוץ מההורות-לתינוקות, והזוגיות, יש גם את ה'עניינים' השונים של כל אחד מכם. יש להקפיד למשל על 'ערב בנים' עם החברים שלך.. בילוי-בוקר בבית קפה של אשתך עם חברותיה..

אני שומעת בדבריך שאתה נורא כועס. לא מעט אבות חדשים - לא משנה באיזה גיל נעשו אבות- חשים כעס בעקבות לידת תינוק חדש, בעיקר אם מדובר בתינוק ממין זכר. לפתע יש לך בבית שני מתחרים על אהבת אשתך! את כעסך אתה מפנה אל אשתך, פתאום הבדלי הרקע ביניכם צצים ונעשים משמעותיים, אשתך 'מואשמת' בלידת התינוק [למרות שאתה יודע שגם אתה שותף לעשייתו, ואתה גם מאוהב בתינוקות, לדבריך].

שיחות אחדות עם פסיכולוג - אתה בעצמך, שניכם יחד - עשויות לעזור!

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

אנונימי
    20/08/2013

דווקא איני נוטה להסכים עם חלק מדברייך.. מבחינת אלמנט ההסתגלות ומאבק על ליבה של האם אין את זה כל כך .. הבן הגדול שלי זה המעריץ הכי גדול שלי( יותר מאשתי). ההרגשה שלי שגורמת לי להמון המון מורדות דיכדוך דיכאון היא הרגשה שעשיתי צעד שאני לא מצליח להשלים איתו מבחינה נפשית. פה אני חייב את עזרתך בהכוונה מה עליי לעשות .. יש בי רגשות אשם שפיספסתי את חיי את החופש את החברה ובעצם את עצמי.. אני לא מצליח להגיע לשלמות מבחינה נפשית ולהסתגל למצב שאני עם שני ילדים והחיים השתנו ... העליות והירידות האלה פוגעות לי בתפקוד היומי במצב רוח במצב של התנתקות מהכל כבר לא בא לי לשוחח עם ההורים רק לשחק את המשחק שהכל בסדר ושיהיו רגועים גם חבריי מרגישים שזה כבר לא אני השמחת חיים שלי נאבדה לגמרי... ושוב אני עד שהייתי האדם הכי שמח בעולם ומוקף באנשים ואיפה שלא הייתי המקום היה מלא באור.. כל ההרגשה הזו החוסר ביטחון נובעת מזה שבפנים אני לא מצליח להיות שלם עם הצעד שעשיתי עם האדם שעשיתי זאת איתו ... מה את מציעה לי איזה טיפול כי אני יודע שאני צריך טיפול ודחוף אחרת אני יקח את עצמי מבחינה נפשית למקומות שהמצב יהיה חמור עוד יותר .. אני מודע לעצמי ולבעיות ורוצה לקחת אחריות . תודה על העזרה אננ ממש שמח לפתוח את הלב.. ויש יש מטען עצום שעומד מעליי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעז יכול לצאת מתוק

אירית כהן
    20/08/2013

תיתכנה סיבות שונות לקושי שאתה חווה כרגע, ואני תומכת לחלוטין בהחלטתך לחפש טיפול, החלטה נבונה! טיפול יהווה מיקצה שיפורים בחבלי הגדילה שלך, ויהיה צעד אחראי גם כלפי משפחתך.
    איזה טיפול? - כמובן שאין לי מספיק מידע ואין לי אפשרות במסגרת הפורום לדעת מה עדיף, ותלוי גם מה חושבת על כך בת-זוגך. פסיכולוג /ית קליני מנוסה יוכל לעזור לך/ לכם לשקול אם כרגע מתאים יותר טיפול פרטני לך, או טיפול זוגי.
    חפש באיזור מגוריכם פסיכולוג קליני. אם דרך הקופה או באופן פרטי, [המלצות אישיות.. או התייעץ עם רופא משפחה... או פשוט דרך דפי-זהב. אנחנו עושים window shopping לדברים הרבה פחות חשובים, מותר גם להרים טלפון למספר פסיכולוגים ולהתרשם מי מתאים לך], אולי עם עדיפות קלה לפסיכולוג קליני שגם עוסק בטיפול זוגי.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

אנונימי
    20/08/2013

האם יש לך המלצה על סמך הנתונים שרשמתי לך האם יש לך המלצה למטפלת עבורי ? אזור רמת גן / תל אביב/ גבעתיים . שוחחתי עם אשתי היום וסיפרתי לה שאני חייב לעבור את התהליך הזה עם עצמי ולפרק את המטען שאני נושא .. אשמח אם תמליצי לי או כמובן תפני אותי לאתר מסויים דבע לפחות אוהל לקהל תגובות של מטופלים ולקחת פסיכולוג קליני מומלץ. כני מודה לך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך - תגובה

אירית כהן
    21/08/2013

אני מנועה מלתת בפורום המלצות שמיות או המלצות לאתרים אחרים.

התייחסתי בסוף תגובתי הקודמת לשאלה כיצד לחפש פסיכולוג קליני [אתה גם יכול לוודא באתר משרד הבריאות, תחת הכותרת 'מאגר נתונים' , מיהו פסיכולוג קליני מומחה].

כל טוב לך, ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו