נער בן 15 שלא נפגש עם חברים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נער בן 15 שלא נפגש עם חברים
    שרון
    20/08/2013

שלום,

בני בן 15 וכל החופש יושב בחדרו סגור רוב היום מסתכל טלוויזיה, משחק במשחקים אלקטרוניים, מכין שיעורים ונמנע מלהיפגש עם חברים כאשר אני שואלת אותו למה הוא לא נפגש עם חברים הוא אומר ככה או כי ככה בא לי או כולם עסוקים ולא עונים או שאין לו מה לעשות איתם. בנוסף על מנת להוציא אותו לפעילות כלשהיא משפחתית לרוב צריך לשכנע ואף להפעיל לחץ אפילו ללכת לים מקום שהוא אוהב אני צריכה לשכנע להתחנן כמעט ולהציע פרסים כמו משהוא טעים שאוכלים שם וכו'... הוא ישן עד שעת צהריים וגם הולך לישון אחרי חצות ופשוט מעביר את היום עם עצמו עם רצון מופגן למינימום התערבות בסדר יומו .התנהגות זו נראית לי מאוד לא תקינה בגיל זה לפי מה שאני רואה ושומעת מרבים לצאת ולא להיפך מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נער בן 15 שלא נפגש עם חברים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויים בהתנהגות בגיל ההתבגרות

אירית כהן
    21/08/2013

שלום שרון,
    נערים מתבגרים חווים שינויים פנימיים רבים, גם גופניים וגם פסיכולוגיים, בעקבות זאת התנהגותם עשוייה להשתנות. עצם המעבר מתפיסה עצמית כ'ילד' לתפיסה עצמית בוגרת יותר, כ'נער', עשוי לגרום לשינוי בהעדפות הבילוי שלו. אם זהו ה'מתבגר' הראשון שלך גם את כאם תצטרכי להסתגל לשינויים שעוברים עליו.
    לא כל הנערים המתבגרים הם 'אותו דבר' - אך דווקא 'מרדנות' וצורך בעצמאות מאפיינים רבים מהם [וגם שינה עד הצהריים בתקופת החופש הגדול..].

אני מציעה שתגלי סובלנות לשינויים שהוא חווה, אך בה בעת המשיכי לפקוח עין והשתדלי 'להיות שם בשבילו'.
    החופש הגדול סוף-סוף מתקרב לסיום והבן שלך יחזור למסגרת הרגילה, ייתכן שהתנהגותו תשתנה אז ואת ותפסיקי לחוש מוטרדת. אם בתחילת השנה תתרשמי שיש שינוי ממשי במצב רוחו, ירידה בתפקודו בלימודים, בשמירת היגיינה אישית וכדו' , וכמו כן תתרשמי שהוא באמת בבעייה מבחינה חברתית - אז כדאי להתייעץ עם גורם מקצועי. את יכולה גם לשתף בכך גורמים בביה"ס בו הוא לומד [יועצת.. מחנכת.. פסיכולוגית].

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו