פחד ממקום עבודה חדש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד ממקום עבודה חדש
    מקום עבודה
    21/08/2013

היי אני מקווה שזה הפורום המתאים ביותר לכתוב
    אני סטודנטית ועובדת כרגע במשרה חלקית , מחפשת טוב יותר..
    הבעיה שלי שאני פוחדת בלהתנסות עכשיו במשהו חדש
    אני רוצה עבודה חדשה יותר אך חוששת מחסור הצלחה, אני לא מאמינה בעצמי כי אני באמת די חסרת יכולת..
    מרגישה אבודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממקום עבודה חדש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מהלא-נודע..

אירית כהן
    22/08/2013

שלום לך,
    את בוודאי לא 'חסרת יכולת'. את ,למשל, בעלת יכולת 'ללמוד', הרי את סטודנטית [אגב, מעסיקים רבים מעדיפים אנשים צעירים וחסרי נסיון בדיוק מסיבה זו - שניתן ללמדם!].
    כוונתך אולי לומר שאת חסרת ניסיון.. שאין לך כרגע ביד מקצוע-מוגדר.. שבינתיים, בגלל חוסר נסיונך, עדיין אינך יודעת מהם כוחות -החוזק והיכולות שלך.

לכולנו, בצד 'נקודות חולשה' יש 'נקודות חוזק'. ניתן להכיר את עצמנו ולעמוד עליהן עם הזמן, תוך התנסות - או לבררן בייעוץ מקצועי.
    אם יש לך היסטוריה מיוחדת שגרמה לך לחוש כה חסרת ביטחון 'חסרת יכולת' ו'אבודה' ייתכן שכדאי לך אמנם לפנות לייעוץ מקצועי.

עצם הצורך להפסיק יום אחד להיות סטודנטית ו'לצאת לחיים', לעמוד על רגלייך, לעזוב מקום מוכר שכבר אינו מספק - טבעי שאלו יעוררו חרדה 'קלה' ונשלטת. אולם אם חרדה זו חוסמת אותך מלעשות צעדים חדשים ולצעוד קדימה אל העולם אזי רצוי שתפני לייעוץ או טיפול פסיכולוגי.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי מקופת חולים למשל

מקום עבודה
    23/08/2013

הוא מותנה בהפניה ?
    מה ההבדל בין ייעוץ לטיפול?
    בשניהם מייעצים פחות או יותר מה לעשות הרי, לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי מקופת חולים למשל - תגובה

אירית כהן
    23/08/2013

אנא בדקי עם הקופה שלך אילו שירותי פסיכולוג הם מציעים, ובאילו תנאים. למיטב ידיעתי כל אדם רשאי לבקש טיפול פסיכולוגי במסגרת הקופה, אמנם ייתכן כי יש רשימת המתנה.

לשאלת טיפול V ייעוץ -
    התייחסתי לשתי אפשרויות במקרה שלך.
    האחת: לא הבנתי מדוע את רואה עצמך כ'חסרת יכולת', הנחתי כי זה עלול להיות תוצאת היסטוריה של קשיים ומגבלות ספציפיים [כדוגמא לקויות למידה או קושי ספציפי אחר], ואז יש להתייעץ עם מומחה לסוג זה של קשיים כדי לבנות תוכנית הכשרה מקצועית ותעסוקה.
    האפשרות השנייה היא כי מדובר בחרדה כללית שמאפיינת לא פעם בוגרים-צעירים אשר אינם מרגישים בטוחים 'לעמוד על רגליהם' , וזקוקים לעזרה על מנת לזרז תהליכי הבשלה אישיים. במקרה זה מומלץ טיפול פסיכולוגי.

אנא מקווה שתגיעי בהקדם באופן פרטני לאיש מקצוע, ותקבלי את התמיכה כדי לעשות שינויים בחייך כפי שאת חולמת לעשות.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף יש לי חשש גדול ממערכת יחסים

מקום עבודה
    24/08/2013

שלא נדבר על נישואין
    הסיבה העיקרית היא נישואין כושלים ביותר של שני ההורים שלי שחיים בחיים עד היום, הנישואין כושלים לצערי בעיקר בגלל אמא שלי..אני חוששת שיש לי או יהיו לי קווי אופי דומים לשלה במערכת יחסים..שאני אהרוס את חיי הנישואין שלי או מעכת יחסים
    האם זה חשש טבעי?לא נורמלי?מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא תמיד קל להיות בוגר צעיר..

אירית כהן
    24/08/2013

החשש שלא רכשת 'מודל פנימי' ליחסים מוצלחים, בדומה לחשש שאין לך כישורי עבודה, יכולים לנבוע מאותו חוסר בשלות שיש לא פעם לצעירים בני גילך. התייחסתי לכך במייל הקודם.
    בנוסף, אני ממליצה שתקראי תגובתי לאיתי, 23/7/2013, בתשובה לשאלתו "מה יהיה", מה שכתבתי עשוי להיות רלוונטי גם לך לך.

טיפול פסיכולוגי עשוי לעזור ואני ממליצה בחום שתעשי צעדים בכיוון זה, כלומר תפני לטיפול פסיכולוגי [במסגרת הקופה... במסגרת המכללה/אוניברסיטה.. או באופן פרטי].

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו