מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עייפות וכאבי ראשירון24/08/2013
שלום
אני בחור רווק בן 36 בעל חברה מסחרית צעירה בת 3 שנים
בתקופה האחרונה אני סובל מכאבי ראש וסחרחורת והולך לישון מוקדם מאד בסביבות 8 בערב פשוט רוצה להיכבות
אני מרגיש שאני עייף וחייב להירגע מהלחץ בעבודה
השיטה היחידה שלי להתנתק ממחשבות היא להירדם
אני בחור השיגי מאד
אני לא מצליח לחשוב על שום דבר חוץ מעבודה וכל שיחה שלי נגררת לכיוון, כאילו אין לי שום דבר מעניין אחר בחיים
ככל שהחברה גדלה אני לחוץ יותר ורוצה לייצר עובדה כדי לשמור על כמות העובדים .
אני ריכוזי מאד ולכן אני לוקח על עצמי הרבה דברים במקום להאציל לאחרים
אני מגיע למחשבות שאולי עסק זה לא בשבילי בגלל הנפש העדינה שלי.
אני לא רוצה לפגוע בבריאות שלי אבל אני מרגיש שזה קורה
העסק משגשג ואני מרגיש שאניני יכול להמשיך כך לטווח ארוך.
נמאס לי להמשיך כך אשמח לשמוע לעצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד מוצאים איזון?
אירית כהן25/08/2013שלום ירון,
אתה מתאר סימפטומים של לחץ, אולי תשישות. הפתרון אינו טמון בכך שתוותר על המקום בו הצלחת, אלא בכך שתמצא איזון בין תחום העבודה/קאריירה לבין תחומים אחרים.
בתחום העיסקי יש לך כישורים טובים ואתה גם מצליח שם, ואתה כנראה 'בורח' אל העבודה [למרות שנדמה לך שאתה 'נסחף' אליה]. באופן טבעי אתה נאחז בעבודה, מקום בו אתה מרגיש חזק ופוטנטי, כדי לא להתמודד עם נושאים בהם כישוריך פחות טובים, ובעיקר התחום הבין-אישי - חברויות, אולי גם געגוע לפתח קשרים זוגיים, משפחה..גם היכולת להאציל סמכויות דורשת כישורים בין-אישיים.
אני ממליצה שתפנה לטיפול פסיכולוגי, שם תוכל לפתח דרכי ויסות כך שלא תגיע למצב תשישות, וגם לפתח את אותן יכולות בין-אישיות שכרגע כנראה קצת חלשות אצלך.
אזכיר כי תקופה זו של השנה - אם בגלל שינויים מסויימים במזג האוויר או גם בגלל החגים היהודיים המתקרבים - יכולה להחריף מצבים פנימיים שונים, אך זוהי אינדיקציה לדברים שקיימים במידה זו או אחרת כל השנה, ורצוי מאוד לטפל בהם. חפש לעצמך טיפול פסיכולוגי, עדיף אצל פסכולוג קליני [הוא ידע להעריך נכון את עוצמת הסימפטומים, וכן את אפיוני האישיות].
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)