מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נפשי או פיזי?ענת25/08/2013
שלום, כבר במשך שנה שאני סובלת מקשיי נשימה של קושי בהוצאת אוייר, כאילו שהאוויר נתקע וקשה להוציא, לפעמים יש ממש מחנק ואני צריכה לפהק כדי להוציא אוויר או ממש צריכה להיתאמץ להוציא אותו... התחושה הזאת היא במשך כל יום וכל היום במשך שנה כבר, יש ימים שממש תוקפים אך כל יום הנשימות העמוקות האלה במשך כל היום, אין מצב אפילו שיום אחד זה לא יהיה... עשיתי בדיקות לב, ריאות, דם והכול תקין... הרופאים טוענים שזה נפשי...בעבר היו לי חרדות אך ללא קשיי נשימה אבל חרדות היו לפני כמה שנים ועכשיו אין לי חרדות בכלל רק קשיי נשימה שאפילו לא מלווים בדופק מהיר אז לא ניראה לי שזה קשור לחרדה, אני כבר לא יודעת מה לחשוב האם זה נפשי או פיזי אני כבר כל כך מתוסכלת מיזה ואני לא יודעת מה לעשות... זה הגיוני שאם זה נפשי שככה במשך כל היום וכל יום יהיו לי קשיי נשימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפשי או פיזי? - תגובה
אירית כהן25/08/2013שלום ענת,
צר לי לשמוע על אי-הנוחות הרבה שאת חווה. אני וודאי איני יכולה כאן בפורום לאבחן אותך. אוכל רק לאשר ברמה עקרונית שהסימפטומים שאת מתארת יכולים בהחלט להיות על רקע נפשי.
התשובה לשאלתך [נפשי או פיזי?] הרי ניתנה כבר ע"י הרופאים שבדקו אותך, ולאחר שערכו בירור מקיף קבעו שמדובר בקושי נפשי. השאלה המעניינת היא מדוע את כל-כך מתקשה להאמין להם?
ובכן, תגובתך זו מאפיינת אנשים שסובלים מהפרעות פסיכוסומטיות, רואים בגוף חזות הכל, מעדיפים 'לדבר בגוף' ו'לטפל בגוף'.
אני ממליצה שתפני לפסיכולוג קליני, שיוכל להבין מה את מנסה לומר באמצעות הגוף, ויוכל ללמד אותך לבטא עצמך במלים! ולא בגוף. אל תסתפקי הפעם רק בטיפול תרופתי להפחתת חרדות, פני לטיפול פסיכולוגי שיאפשר שינוי אמיתי ביכולתך לדבר את עצמך.
הרגישי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפשי או פיזי?
ענת25/08/2013תודה על תשובתך... יכול להיות שזה נפשי אפילו שאני לא מרגישה לחץ או משהו נפשי לפני שזה קורה? זה הגיוני שאם זה נפשי זה במשך כל יום וכל היום? נתקלת באנשים שהיה להם את זה? ומה עזר להם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)