נפשי או פיזי?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נפשי או פיזי?
    ענת
    25/08/2013

שלום, כבר במשך שנה שאני סובלת מקשיי נשימה של קושי בהוצאת אוייר, כאילו שהאוויר נתקע וקשה להוציא, לפעמים יש ממש מחנק ואני צריכה לפהק כדי להוציא אוויר או ממש צריכה להיתאמץ להוציא אותו... התחושה הזאת היא במשך כל יום וכל היום במשך שנה כבר, יש ימים שממש תוקפים אך כל יום הנשימות העמוקות האלה במשך כל היום, אין מצב אפילו שיום אחד זה לא יהיה... עשיתי בדיקות לב, ריאות, דם והכול תקין... הרופאים טוענים שזה נפשי...בעבר היו לי חרדות אך ללא קשיי נשימה אבל חרדות היו לפני כמה שנים ועכשיו אין לי חרדות בכלל רק קשיי נשימה שאפילו לא מלווים בדופק מהיר אז לא ניראה לי שזה קשור לחרדה, אני כבר לא יודעת מה לחשוב האם זה נפשי או פיזי אני כבר כל כך מתוסכלת מיזה ואני לא יודעת מה לעשות... זה הגיוני שאם זה נפשי שככה במשך כל היום וכל יום יהיו לי קשיי נשימה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפשי או פיזי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפשי או פיזי? - תגובה

אירית כהן
    25/08/2013

שלום ענת,
    צר לי לשמוע על אי-הנוחות הרבה שאת חווה. אני וודאי איני יכולה כאן בפורום לאבחן אותך. אוכל רק לאשר ברמה עקרונית שהסימפטומים שאת מתארת יכולים בהחלט להיות על רקע נפשי.

התשובה לשאלתך [נפשי או פיזי?] הרי ניתנה כבר ע"י הרופאים שבדקו אותך, ולאחר שערכו בירור מקיף קבעו שמדובר בקושי נפשי. השאלה המעניינת היא מדוע את כל-כך מתקשה להאמין להם?
    ובכן, תגובתך זו מאפיינת אנשים שסובלים מהפרעות פסיכוסומטיות, רואים בגוף חזות הכל, מעדיפים 'לדבר בגוף' ו'לטפל בגוף'.
    אני ממליצה שתפני לפסיכולוג קליני, שיוכל להבין מה את מנסה לומר באמצעות הגוף, ויוכל ללמד אותך לבטא עצמך במלים! ולא בגוף. אל תסתפקי הפעם רק בטיפול תרופתי להפחתת חרדות, פני לטיפול פסיכולוגי שיאפשר שינוי אמיתי ביכולתך לדבר את עצמך.

הרגישי בטוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפשי או פיזי?

ענת
    25/08/2013

תודה על תשובתך... יכול להיות שזה נפשי אפילו שאני לא מרגישה לחץ או משהו נפשי לפני שזה קורה? זה הגיוני שאם זה נפשי זה במשך כל יום וכל היום? נתקלת באנשים שהיה להם את זה? ומה עזר להם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו