מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד מרופאיםאלמוני01/09/2013
היי,
החרדה שלי מרופאים/ רפואה (היפוכונדר) נובעת לדעתי מגיל קטן סביבות כיתה ב' כשהתחלתי לצלוע ברגל שמאל. הרופא המטפל טען שמדובר במתיחת גיד. לאחר זמן מה שהצליעה לא עברה אימי לקחה אותי לבדיקה מעמיקה יותר. התגלתה לי בעיה ברגל שככל הנראה מחייבת ניתוח ואשפוז. אושפזתי במשך חודש ימים נותחתי ברגלי עקב הצורך בקיבוע כל גופי היה מגובס במשך חודשיים. לאחר מכן עברתי ניתוח נוסף להשלמת התהליך ולאחר מכן תקופת שיקום ארוכה. לאחר שנים מספר התגלו אצלי חרדות רבות בנוגע לפחד ממחלות וכו'. כיום אני חייל משרת בצבא ומפחד להיבדק אצל הרופאה. בדיקת לחץ הדם הכי פשוטה גורמת לי לחרדה עצומה, רק כשמתקרב לאזור המרפאה הדופק עולה ל150. נבדקתי מספר פעמים בבדיקת לחץ דם והדופק היה גבוה נורא עקב הפחד המאסיבי. אני יודע שהדרך היחידה להיפטר מהפחד היא להיחשף אליו, אך אינני יכול לגשת למרפאה להיבדק כי סביר להניח שאם הרופא הצבאי יראה את הדופק שלי ישלחו אותי לפינוי למיון.
מה אפשר לעשות על מנת להיפטר מהפחד ללא טיפול פסיכולוגי (עברתי כבר כמה בעבר, בעיות אחרות נפתרו אך לא רוצה להגיע שוב למעמד של טיפולים).
תודה רבה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מרופאים - תגובה
אירית כהן02/09/2013שלום לך,
ראשית, הבהרה למונח 'היפוכונדר', מדובר על אנשים שמייחסים לעצמם כל מיני מחלות שאן להם, והם בד"כ מאוד -מאוד אוהבים להיבדק אצל רופאים, מקווים שהרופא יאשר שהם חולים. אז כנראה אינך היפוכונדר..
צר לי על החוויות הלא-נעימות שעברת בילדותך. טוב שהן מאחוריך ושאתה יכול כיום לשרת בצבא.
אתה מספר על חרדה עזה מכל בדיקה רפואית.
חרדה היא דבר טבעי שיש לכולנו - וכולנו גם צריכים ללמוד לווסת את החרדות שלנו. אני מניחה שאם תבדוק את עצמך היטב תגלה שהקושי שלך לווסת חרדותיך בא לביטוי לא רק בקשר לרופאים ובדיקות רפואיות., אלא גם בסיטואציות אחרות. הפתרון הוא טיפול תרופתי נוגד חרדות או [בכל זאת..וגם עדיף!] טיפול פסיכולוגי שילמד אותך לווסת חרדותיך ולנטרל את הנסיון הלא-נעים שהיה לך בילדותך עם עולם הרפואה.
המלצתי היא שתפנה לקב"ן, ותסביר לו את כל מה שהסברת לי.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מרופאים
אלמוני02/09/2013אז את אומרת שהחרדה שלי היא לא רק מרופאים אלא מעוד דברים? שיש צורך בפתרון הטראומה שעברתי על מנת לפתח חסינות לחרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מרופאים - תגובה
אירית כהן02/09/2013אני אומרת שלא תנסה לאבחן את עצמך, וגם בפורום לא ניתן לקבוע מהי בדיוק בעייתך ומהי דרך הטיפול.
המלצתי שתפנה לקב"ן, כיוון שאתה חייל זו המסגרת המתאימה לטיפול בחרדות.
שנה טובה וכל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)