מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מזוכיזםלילי10/09/2013
שלום,
רציתי לדעת האם מזוכיזם, מבחינה פסיכולוגית, תמיד קשור למין או ליצר המיני?
אני לא מתכוונת לסקס בו מכאיבים זה לזה, לא לסאדו וכל הדברים האלו...
אם אדם נמצא במערכת יחסים שמאמללת אותו, האם יכול להיות שיבחר להיות בה כי הוא ימשך באופן מזוכיסטי לאומללות וזה גם מה שיעורר אותו מינית?
או שיווצר אצלו מין קשר בתת-מודע בין האומללות למין וזה יצור מנגנון מזוכיסטי?
תודה רבה, מאוד אעריך את תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
אירית כהן11/09/2013שלום לילי, פורום זה אינו פורום אקדמי. אם שאלתך נובעת מעניין אקדמי-תיאורטי מיצאי לעצמך מסגרת למתאימה ללימודי פסיכולוגיה.
אם שאלתך נובעת מבעייה או מצוקה אישית הציגי אותה במלים פשוטות ואנסה לענות.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצוקה רגשית
לילי13/09/2013שלום אירית,
השאלה נובעת ממצוקה נפשית, אך אני תמיד מנסה להתמודד עם הדברים על ידי הבנתם, אולי מנתחת אותם יותר מדי לפעמים...
עברתי פרידה קשה נורא, זה היה הקשר הראשון שלי והיינו יחד מספר שנים.
הקשר עצמו כבר לא עשה לי טוב ואני די בטוחה שהאהבה כבר לא קיימת. אחרי הפרידה גם נוספה פגיעה. ובכל זאת אני מרגישה איזשהו רצון לחזור אליו, משיכה אליו (גם מינית) שאני לא יכולה להסביר. הרי לא טוב לי איתו, נפגעתי ממנו, ואני מרגישה דפוקה כי אני רוצה לחזור לדבר שמאמלל אותי- מזוכיסטית...
עניין אותי הקשר שנוצר בתת מודע, כי זו מערכת היחסים שראיתי אצל הוריי, ואולי זו התבנית שנטמעה אצלי... אני לא יודעת...
מחכה לתגובה,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתבונן במצוקה הרגשית מהצד...
אירית כהן13/09/2013שלום לילי,
עצם הרצון להבין דברים אינטלקטואלית אינו פסול כשלעצמו - אך קודם כל, כפי שאמרתי, אין זה פורום תיאורטי.
חשוב מזה, השאלה היא כיצד, והאם, הניתוח וה'הבנה' משרתים אותך. אני מניחה שהם משרתים אותך בטווח הקצר כיוון שהם מאפשרים לך להתרחק מהחוויה עצמה, מהכאב.. כאילו הלכת הצידה ואת מתבוננת ממרחק מסויים בעצמך הכואבת. עם הזמן הכאב מן הסתם פוחת, ואפשר לנסות שוב להתקרב ולחוות, קשר חדש למשל. אך אז עולה השאלה אם באמת למדת משהו שישרת אותך בפעם הבאה לא ליפול שוב לאותם מקומות, למשל לאותם דפוסים שלמדת מהורייך ...
והאמת היא, לילי, שהניתוחים וההבנות האינטלקטואליות לא מקדמים ולא מביאים לשינוי דפוסים שהוטמעו בנו בגיל מאוד צעיר.
הדבר שעובד בטיפול פסיכולוגי אינו 'הבנות' אינטלקטואליות, אלא היכולת לחוות דברים באופן שונה, וללמוד להגן על עצמנו מפני כאב - וגם ללמוד ליהנות! בתוך קשרים, בתוך חוויות, בתוך החיים. לא מהצד.
היכולת הזו שלך להתבוננות אינטרוספקטיבית תעזור לך מאוד - בתוך טיפול. ואני ממליצה ומקווה שתעשי את הצעד הזה. מיצאי לך באיזור מגורייך פסיכולוג/ית קליני/ית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך
לילי14/09/2013מודה לך מאוד על התשובה, ואפעל על פי עצתך : )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה אישית
אורן22/09/2013אני חושב שהכל מסתכם בזה שזה האהבה הראשונה שלך. כל רגשות האהבה ותשוקת המין מתרכזות באיש ההוא. אותו האיש שבו טמונה גם הפגיעה והאכזבה. כשילד רואה כדור של כדורגל, הוא לומד שכדור זה דבר גדול ועגול. כשיראה אחר כך כדור של כדורעף הוא יתחיל להבדיל. כדור של כדורגל הוא כדור, אבל גם כדור קטן הוא כדור. אם בהתחלה הילד חיבר את הגודל והצורה בשביל ההגדרה, עכשיו למד להבדיל. האהבה היחידה שאת מכירה זה האהבה לאותו האיש. מה שהמוח שלך מבין מזה זה שאם את רוצה אהבה, את צריכה לקבל איתה גם את הבעיות שלך עם האיש ההוא. כשתכירי משהו אחר, המוח שלך יתחיל להבדיל, הוא יראה שיש אהבה גם כשאין פגיעה ואכזבה. אני חושב שאז תפסיקי לרצות לחזור לראשון. ואני חושב שכדאי לך להכיר מישהו אחר מהר, אפילו רק בשביל התרפיה
מקווה שעזרתי, אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזוכיזם - תגובה
ענבל מילר היללי23/09/2013שלום,
לא בטוחה שהבנתי מהי כוונתך, אבל כך או כך רבות נכתב בספרות על יחסים סאדו-מזוכיסטיים, בהקשר המיני והלא מיני. אם הנושא מעניין אותך, פני לספרות רלוונטית וקראי, יש המון התייחסויות, מזוויות שונות ומגוונות. קשה לי להתייחס לשאלתך מחוץ לקונטקסט המתאים וכאן לא המקום להרחיב בנושא. באופן עקרוני, כן, יכול להיות שאדם יחוש עוררות מינית סביב תחושת קורבנות ונשלטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)