חרדה והמנעות מקשרים אינטימיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדה והמנעות מקשרים אינטימיים
    אנונימי
    17/09/2013

שלום רב,זה קצת ארוך אבל אשמח לתגובתכם.בן 32 בעבר הייתי ביישן ומופנם וכבר בנערות נפתחתי יותר א בל קשרים חברתיים מעבר לידיות לא התפתח,היה מערכת יחסים שרציתי להתקדם שלב אבל לא היה לי אומץ ונוהלתי ע"י בטחון עצמי נמוך ודימוי עצמי מאז 9 שנים אני נמנעתי ליצור קשרים רומנטיים,הדפתי הצעות לדייטים באופן אוטומטי הרגשתי לחץ ומעמסה נפשית ואחריה בטחון עצמי נמוך עלו מחדש ושמתי עצמי בהמתנה,היו מצבים שנדלקו עלי ואני גם ובזה זה נגמר.לפנ חודש בארוע חברתי רגיל מוקף זוגות חשתי מוקף חברים אבל לבד,קיבלתי הארה שאני מוכן לזוגיות.מיד אח"כ תקפו אותי מחשבות-איפה אני ביחס לאחרים שחברי עם זוגיות,נשואים,חלק עם ילדים חלק גרושים ובשלב זוגיות שניה אני תקוע מאחור,שאצלי הכל קורה ומתבשל לאט גם בהחלטה ללימודים,שכולם מוצלחים.חשתי בושה על היותי בתול-מעולם לא קיימתי יחסי מין ולא החזקתי יד ולא התנשקתי והיה לי ממש קשה לקבל את הסיטואציה כי הפער עצום-מחשבות שהיו די טפשים היום והתחלפו בפחד מהפער-האם אני יודע לדבר?מתי הזמן להחזיק יד?להתנשק?איך להתנשק?מתי הזמן ליחסי מין?איך אתגבר ממבוכה בעירום והאם אספק אותה.התחלתי לופ של מחשבות תסריטים חיובים ושלילים.הלכתי לייעוץ אצל פסיכולוגית קלינית שעפ"י הסיפור אני מתנהל בחרדות כל חיי ובחוסר בטחון-חרדה חברתית בעבר,אח"כ קושי בקבלת החלטות ושינויים ועכשיו דימוי עצמי חוסר בטחון וחרדה מדייטים ואינטימיות.היא הציעה שצריך ליפול למים להכוות וללמוד והציעה או סדנה למיומנות לדייטים או CBT .מאז אותו שיחה חל בי שינוי מוזר,שאשמח לחוות דעתכם.אתמול יומיים אחרי המפגש לא היו לי לופים ולא חשתי בושה.בעקבות כך ששאלתי בפורומים שונים שאלות שהם למעשה החרדות וענו והשד לא נורא.בנוסף שוחחתי עם כאלו שהיו דומה למצבי אבל לא ממש ועצות.את הלילה האחרון העברתי(לא נרדמתי) באיךך אני ממשיך מכאן ואני החלטתי כן לנסות לקפוץ אבל יש לי מחסום שהוא מונע מבעדי לקפוץ והוא פחד מהשתלטות מחשבות רגע לפני ותוך כדי הדייט כי אני מודע שאני חסר בטחון עדיין הדימוי עצמי נמוך ועדיין יש מצבים שלא התנסיתי מנשיקה עד סקס. אבל רמת החרדה כאמור ירדה מעט.אני זקוק לכלים להתמודדות עם המצבים במן אמת ולנטרלם.אני לא חסר כישורים חברתיים,מודע למעלות שלי ויש לי מה להתגאות ואני איש שיחה ומשכיל וחברותי אבל מפחד שישתלט עלי הפחד מהפער,אני מאמין שיש לי אינטואיציה הרי אני מדבר ביומיום עם נשים.ולכן אני פוסל אימון אישי וסדנה.השאלה עכשיו היא כזו :
    האם לנסות CBT? האם אני יכול לקבל כלים הבנתי שיש מעין מנטרות (כמו שהתגברתי על חרדת בחינה) והכנת מצבים ודרכי התמודדות ללא תהליך ארוך ואז לקבל תמיכה אם יתכנו קשיים בין מפגש דייט לאחריו.האם בכלל המצב שאני כרגע היא אשליה שאני יציב?לא ברור לי.אשמח אם תחוו דעתכם על מצבי המבולבל.ומה כדאי לעשות.טרם קבעתי פגישה שנייה (הראשונה הייתה ייעוץ)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבעיה העיקרית

אורן
    22/09/2013

הסיפור שלי די דומה, ואני חושב שיחסים עם אשה זה דבר שבא עם נסיון ורק עם נסיון. זה הדבר שהכי מפחיד אותי. להכיר אשה, לאהוב אותה, באמת לאהוב אותה, ובו זמנית לדעת שלא תוכל להחזיק אותה שלך, שלמעשה עליה אתה רק צובר את הניסיון שלך אבל כרגע אין לך את הנסיון ואין לך סיכוי להחזיק אותה שלך. זה הדבר הכי גרוע בסיפור הזה לדעתי. אבל יהיה בסדר, בסוף יהיה טוב)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אורן,אשמח גם לדעת המומחים.

אנונימי
    22/09/2013

תודה אורן,
    כן משהו בדבריך נכון,מאוד לא פשוט הסיטואציה.
    אשמח לחוות דעת המומחים גם בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה והמנעות מקשרים אינטימיים - תגובה

ענבל מילר היללי
    23/09/2013

שלום לך,
    בעיניי קרה לך דבר נהדר אחרי אותה פגישה עם הפסיכולוגית. פתאום הרגשת מחוזק, מובן, אמיץ יותר ונפתח הפתח להתחיל לעשות מעשה ולא להיכנע להימנעויות ששלטו בך כל חייך. אני חושבת שניתן לייחס את הדבר הזה לעובדה שנתת מקום לאפשרות להתחיל תהליך התמודדות אמיתי, תחת הדרכה והכוונה. המסקנה שלי שצריך להתחיל בתהליך שהוצע לך, כי כנראה אתה יכול להיתרם ממנו מאוד, ובטח שלא לסגת עכשיו. למה לך? אני באמת חושבת שאל לך להתבלבל מתחושת האומץ והמסוגלות שאופפת אותך כרגע, כי לא כל הקשיים ייעלמו מעתה. נשמע לי שיותר כדאי למנף את התחושה ולהמשיך בצעד האמיץ והאופטימי שעשית כאשר פנית לעזרה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מהפעם האחרונה

אנונימי
    23/09/2013

הי ענבל ,
    רציתי לעדכן משהו מאז המכתב.
    הגעתי לפסיכולוגית הסברתי את השינוי שחל ואגב פתחתי כרטיס באתר הכרויות שלווה בסטרס אבל עברתי אותו.במפגש האחרון אתמול היא הבינה ואני שיש לי כוחות נתנה לי תרגילים ושלחה אותי להמשך התמודדות ולצאת לדייטים.ואמרנו שאם יהיו קשיים אצור קשר.הבעיה שהיום עבר עלי יום מאוד קשה מלווה במחשבות האוטומטיות כולל סטרס ובכי ולא התקדמתי במטר מבחינת יצירת הקשר.המחשבות האוטומטיות שבדפי מחשבות אני מנסה לעצור זה פשוט תוקף.הסיטואציה מאוד קשה ודקה אח"כ אני מתאושש אופטימי.אני חושש שאני לא מתקשר עם הפסיכולוגית כי אני צריך ממנה את הדעה אם אני צריך טיפול או לא ואני מצפה לדעה הכנה ולא שזה ישאר להחלטתי.וכנראה שאני באמת זקוק למסגרת..בשני הייעוצים לא שמעתי ממנה שזה דבר טוב שקרה לי,לא שמעתי חיזוקים שלא להסתכל על העבר.רק שאני מנהל חיי בחרדות חרדת בחינות,קושי בקבלת החלטות חשובות,פחד משינויים...
    מרגיש באמצע - כמו סטייק מדיום וול כזה..מוכן אבל לא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו