איך להתייחס לסיטואציה כזאת?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך להתייחס לסיטואציה כזאת?
    גבי מוזס
    06/10/2013

שלום!
    יש לי שאלה שבאמת אני אשמח לקבל עליה תשובה...
    לפני יומיים אני החלטתי שהגיע הזמן לסיים את הקשר שלי ושל חבר שלי. עשיתי את זה בעדינות ככל האפשר, לא השתמשתי אפילו במילה "להיפרד" כדי לא להפוך את זה למשהו רשמי וקר. בסופו של דבר השיחה הסתיימה בחיוך ובחיבוק חם.
    בסוף הוא שאל אותי מה אני מאחלת לו ואמרתי לו דברים בסגנון " שמעכשיו יקרו לך רק דברים טובים , כי אתה בן אדם מדהים ומגיע לך הטוב ביותר! ואל תשכח את זה! ושתמצא מישהי שתוכל לתת לך בחזרה את האהבה והחום שאתה יודע לתת מכל הלב" וכו'... ציינתי את העניין עם האהבה בגלל שהוא גם גרוש וגם חצי שנה אחרי זה אני בעצם הייתי הקשר שלו שלא עבד כל כך... בכל מקרה לא היה לו הרבה הצלחה עם הקשרים שלו ואמרתי כל דבר שרק יכול לחזק ולעודד אותו
    כשאני שאלתי אותו מה הוא מאחל לי הוא אמר " אני מאחל לך שבאמת תלמדי לאהוב את עצמך" כשהוא אמר את זה... זה ממש לא עודד אותי..ההפך, זה גרם לי להרגיש סוג של התנשאות עלי למרות שאני יודעת שהוא אמר את זה ממקום אוהב ודואג ובגלל שהוא מגיע מתחום הטיפול (רפלקסולוג ומדריך בפנימינה...) זה כבר בהרגל שלו לדבר ככה.
    אבל בכל זאת... הייתי מצפה למשהו כמו " שתדעי שאת בן אדם X ומגיע לך Y ובכל מצב שתשכחי את זה תזכירי לעצמך שאת Z כי לך אולי קשה לראות את זה אבל אני רואה את זה ........וכו' "
    אבל הוא אמר לי שהוא מאחל לי שאני יאהב את עצמי.... אמרתי לו שאני אוהבת את עצמי ושאני לא יודעת למה הוא תמיד מתעקש להתמקד דווקא בדברים שכביכול מוציאים אותי עם "בעיה" ושעצם זה שהצלחתי להגיד לו את הרגשות שלי ביחס לקשר הזה ושהחלטתי לסיים אותו מוכיח מספיק שאני אוהבת את עצמי ושאכפת לי מעצמי אחרת לא הייתי נפרדת ממנו.
    בכל מקרה.....
    הייתי שמחה לדעת איך בעצם אני אמורה לפרש את מה שהוא אמר לי? זה באמת סוג של התנשאות? אני לא יודעת על מה בדיוק להצביע שעצבן אותי במשפט הזה אבל זה הציק לי כי זה גם הבהיר לי שצורת הדיבור הזאת היא אחת הגורמים שגרמה לי לרצות לסיים את הקשר... כאילו אני ה"מטופלת" שלו...
    האם זה שנפגעתי זה מוצדק או שזאת רק אני שיש לה באמת בעיות???
    ואם זה כן מוצדק... אפשר להסביר לי בבקשה למה? כי אני לא מצליחה לנסח את זה לעצמי במילים....אשמח מאוד לקבל תשובה! תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסרים כפולים

אירית כהן
    06/10/2013

שלום גבי,
    ייתכן שהפרספקטיבה שאת מחפשת קשורה לעניין הבא: בתקשורת בין בני-אדם קיימים רבדים 'גלויים' ולצידם רבדים 'סמויים', וכתוצאה עוברים לא פעם מסרים כפולים או מסרים מבלבלים.
    למשל, את אמנם היית מאוד עדינה ותומכת, אמרת לו "אתה בן-אדם מדהים" וכו' - אך תוך כדי כך בעטת אותו מחייך בהחלטה חד-צדדית שלך.
    דוגמא נוספת, הוא דיבר אלייך לדברייך ממקום אוהב - אך מתנשא [האם התנשאות היא חלק מאהבה??].
    פערים בין רבדי-קומוניקציה, ומסרים מבלבלים, אינם תקשורת בריאה. ואמנם, במקביל לחיבוק החם והחיוכים - מתחת לפני השטח נותרו רגשות פגועים, אני מניחה שאצל שניכם.

כדי להתקדם למצב של תקשורת בריאה רצוי שנכיר את עצמנו ואת האופנים בהם אנו מעבירים רגשותינו ועמדותינו לזולת.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו