מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך להתייחס לסיטואציה כזאת?גבי מוזס06/10/2013
שלום!
יש לי שאלה שבאמת אני אשמח לקבל עליה תשובה...
לפני יומיים אני החלטתי שהגיע הזמן לסיים את הקשר שלי ושל חבר שלי. עשיתי את זה בעדינות ככל האפשר, לא השתמשתי אפילו במילה "להיפרד" כדי לא להפוך את זה למשהו רשמי וקר. בסופו של דבר השיחה הסתיימה בחיוך ובחיבוק חם.
בסוף הוא שאל אותי מה אני מאחלת לו ואמרתי לו דברים בסגנון " שמעכשיו יקרו לך רק דברים טובים , כי אתה בן אדם מדהים ומגיע לך הטוב ביותר! ואל תשכח את זה! ושתמצא מישהי שתוכל לתת לך בחזרה את האהבה והחום שאתה יודע לתת מכל הלב" וכו'... ציינתי את העניין עם האהבה בגלל שהוא גם גרוש וגם חצי שנה אחרי זה אני בעצם הייתי הקשר שלו שלא עבד כל כך... בכל מקרה לא היה לו הרבה הצלחה עם הקשרים שלו ואמרתי כל דבר שרק יכול לחזק ולעודד אותו
כשאני שאלתי אותו מה הוא מאחל לי הוא אמר " אני מאחל לך שבאמת תלמדי לאהוב את עצמך" כשהוא אמר את זה... זה ממש לא עודד אותי..ההפך, זה גרם לי להרגיש סוג של התנשאות עלי למרות שאני יודעת שהוא אמר את זה ממקום אוהב ודואג ובגלל שהוא מגיע מתחום הטיפול (רפלקסולוג ומדריך בפנימינה...) זה כבר בהרגל שלו לדבר ככה.
אבל בכל זאת... הייתי מצפה למשהו כמו " שתדעי שאת בן אדם X ומגיע לך Y ובכל מצב שתשכחי את זה תזכירי לעצמך שאת Z כי לך אולי קשה לראות את זה אבל אני רואה את זה ........וכו' "
אבל הוא אמר לי שהוא מאחל לי שאני יאהב את עצמי.... אמרתי לו שאני אוהבת את עצמי ושאני לא יודעת למה הוא תמיד מתעקש להתמקד דווקא בדברים שכביכול מוציאים אותי עם "בעיה" ושעצם זה שהצלחתי להגיד לו את הרגשות שלי ביחס לקשר הזה ושהחלטתי לסיים אותו מוכיח מספיק שאני אוהבת את עצמי ושאכפת לי מעצמי אחרת לא הייתי נפרדת ממנו.
בכל מקרה.....
הייתי שמחה לדעת איך בעצם אני אמורה לפרש את מה שהוא אמר לי? זה באמת סוג של התנשאות? אני לא יודעת על מה בדיוק להצביע שעצבן אותי במשפט הזה אבל זה הציק לי כי זה גם הבהיר לי שצורת הדיבור הזאת היא אחת הגורמים שגרמה לי לרצות לסיים את הקשר... כאילו אני ה"מטופלת" שלו...
האם זה שנפגעתי זה מוצדק או שזאת רק אני שיש לה באמת בעיות???
ואם זה כן מוצדק... אפשר להסביר לי בבקשה למה? כי אני לא מצליחה לנסח את זה לעצמי במילים....אשמח מאוד לקבל תשובה! תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרים כפולים
אירית כהן06/10/2013שלום גבי,
ייתכן שהפרספקטיבה שאת מחפשת קשורה לעניין הבא: בתקשורת בין בני-אדם קיימים רבדים 'גלויים' ולצידם רבדים 'סמויים', וכתוצאה עוברים לא פעם מסרים כפולים או מסרים מבלבלים.
למשל, את אמנם היית מאוד עדינה ותומכת, אמרת לו "אתה בן-אדם מדהים" וכו' - אך תוך כדי כך בעטת אותו מחייך בהחלטה חד-צדדית שלך.
דוגמא נוספת, הוא דיבר אלייך לדברייך ממקום אוהב - אך מתנשא [האם התנשאות היא חלק מאהבה??].
פערים בין רבדי-קומוניקציה, ומסרים מבלבלים, אינם תקשורת בריאה. ואמנם, במקביל לחיבוק החם והחיוכים - מתחת לפני השטח נותרו רגשות פגועים, אני מניחה שאצל שניכם.
כדי להתקדם למצב של תקשורת בריאה רצוי שנכיר את עצמנו ואת האופנים בהם אנו מעבירים רגשותינו ועמדותינו לזולת.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

