דכאון שאחרי לידה ?....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דכאון שאחרי לידה ?....
    מבואסת
    07/10/2013

היי,בת 24 נשואה ואם לתינוקת כבת 7 חודשים. אחרי הלידה המשפחה שלי החליטה להתמרד נגדי בגלל ההורמונים שלאחר הלידה אשר גורמים למצב רוח משתנה.המרד נבע מכך שפחדתי לתת להם להחזיק את הילדה כי היא הייתה ממש קטנטונת..ומעבר לכך 3 ימים אחרי הלידה אושפזתי 5 ימים בביץ חולים ולא ראיתי את הילדה כמה ימים ..חשוב לי לציין שאבא שלי נפטר כשהייתי בת 16...עוד כשגליתי על ההריון בעלי הבטיח לי שזה לא יעצור לי את החיים ושאוכל לעשות לימודים אקדמאים...ולמה אני בעצם מספרת את כל זה?...אני סהכ מאד מחוברת לילדה ודואגת לה ומתנהלת כאם אוהבת לכל דבר ועניין אבל יש לי הרבה מחלוקות עם בעלי בנושא טיפול הילדה,אני שונאת שהמשפחה עושה ממני ״טיפשה״ ומנסה להתערב לי בטיפול הילדה , נרשמתי ללימודים אקדמאיים אבל כשאני מתיישבת ללמוד ובקושי משננת עמוד בעלי ישר מפריע לי בטענה שהוא צריך אותי,אני מנקה לבד את הבית בלי עזרה מצידו, מקלחת את הילדה מאכילה פשוט הכל!!!..הוא רק מידי פעם קם אליה ועושה לה פוצי מוצי ...נהפכתי לבחורה עצבנית יותר,ממורמרת!!..גם שאני יושבת שעה לנוח ונותנת זמן לעצמי הוא בא בבקשות ומטלות..דיייי אני קורסת!!!..אני לא יודעת אם הבעיה אצלי או שיש כאן חובה לטיפול זוגי??..אין לנו כסף והמשכורות ממש נמוכות..מה אפשר לעשות??..זה כבר פוגע לי בתאבון המצב הזה אני אוכלת איזה 10 ביסים בארוחת צהריים ,עוגייה בבוקר ומדלגת חופשי על ארוחת ערב ומרב תסכול אני גם לא רעבה..אוףףף...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דכאון שאחרי לידה ?....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בהסתגלות למצב החדש

אירית כהן
    10/10/2013

לא הייתי ממהרת לקבוע שמדובר ב'דיכאון אחרי לידה', ייתכן שמדובר פשוט בהסתגלות של שניכם - גם את וגם בעלך - למצב החדש, כשנוספה 'פרסונה' חדשה לחייכם. עפ"י תיאורך שניכם לא כ"כ יודעים איך להתמודד עם זה.
    עם זאת, עפ"י דברייך את לוקחת על עצמך יותר מדי.. מבואסת.. עצבנית.. תיאבונך נפגע... נשמע שצריך איזושהי התערבות מקצועית, לא?? גם לשאלה אם נדרש טיפול זוגי יוכל להתייחס איש מקצוע שאליו תפני באופן פרטני. המלצתי היא לפנות לפסיכולוג קליני - הוא יוכל לאבחן נכון, ולהציע תכנית טיפול. כיוון שציינת שנרשמת ללימודים אקדמאיים - בררי על אפשרויות טיפול שם, ברוב המוסדות האקדמיים יש מסגרות טיפוליות-מקצועיות שעומדות לרשות הסטודנטים.

בהצלחה, הרגישי בטוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו