קושי בלוותר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי בלוותר
    מישהי
    12/10/2013

שלום. בת 28 נשואה באושר. יש לי קושי בחיים: אני קוראת לזה תסמונת הבלון:
    כשהייתי קטנה, ותמיד ראיתי בלון יפה ורציתי שההורים יקנו לי, הם לא קנו כי זה היה נורא יקר בזמנו. הייתי בוכה ונשכבת על הרצפה כי לא קיבלתי את מבוקשי.
    לאחרונה אני ובן זוגי תכננו טיול לחו״ל, עבדנו קשה, חסכנו כדי שנטוס לחופשה חלומית. נאלצתי לבטל את הטיול ממש לבטל הכל כי לבעלי לא הסתדר עם העבודה, ואפילו לא יכולנו לדחות. עכשיו עבר חודש, אני בדיכאון מזה ממש, בוכה, מזכירה זאת בכל שיחה והכי גרוע, לא מסכימה להפסיק ליטול גלולות ושננסה להיכנס להריון, עד שלא אגשים את החלום ואטוס לחופש. המצב בינינו לא טוב, אני מרגישה אגואיסטית, אבל אני לא רוצה להיות בהריון בחו״ל. זה מפחיד אותי. מה עושים? איך עוברים את היומיום? לא רוצה לנסוע לצימר בארץ, תיכננתי את הטיול רבות. זה לא אותו דבר לטוס עכשיו לעומת זה שיש ילדים. בעלי לא מבין. מבחינתי זו סגירת מעגל לפני שנהיה הורים. אי אפשר לטוס בזמן אחר כי אנחנו עובדים ולומדים. אני מתקשה להמשיך הלאה. בבקשה עזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בלוותר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לוותר? אולי לנהל מו"מ מוצלח?

אירית כהן
    12/10/2013

שלום דפנה,
    המסקנה שלי מ'סיפור הבלון' שונה משלך. בעוד את הפנמת מכך דימוי עצמי של 'ילדה אגואיסטית' - אני רואה מישהי שלא כיבדו את רצונה בילדה, וגם לא לימדו אותה את אחד הדברים החשובים בחיינו בכל תחום ובכל סוג של קשר: לנהל משא ומתן מוצלח.
    משא ומתן מוצלח זה לא 'לוותר'.. מי זה אמר שמוכרחים תמיד 'לוותר'? משא ומתן מוצלח זה גם לא לשכב על הרצפה ולבכות בזעם, הרי זה בעצם מה שאת עושה עכשיו, עפ"י תיאורך, את בהתקף זעם. במצב זה גם אינך מצליחה להיות משכנעת.

ייתכן שאת יכולה ללמד את עצמך 'לנהל משא ומתן מוצלח' [ולמצוא עם בעלך את הפתרון הניראה לשניכם, גם לו - וגם לך! הרי את מעלה נימוקים הגיוניים בהחלט, למשל זה הגיוני שאינך רוצה להיות בהריון ראשון בחו"ל אלא בסביבה מוכרת ותומכת]. ייתכן שאת זקוקה לכמה שיחות עם פסיכולוג לצורך כך.. ואולי שניכם זקוקים לעזרה פסיכולוגית-מקצועית בניהול מו"מ מוצלח ביניכם, וכדאי שתלמדו את זה כבר עכשיו. הרי ב'תחרות' עם העבודה שלו יהיו בעתיד צרכים שונים, לא רק של זוגיות אלא גם של גידול ילדים וכו' וכו'..

בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו