מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחשבות מטרידות על האקסמיטל14/10/2013
שלום,
אני בת 37 נשואה מזה חמש שנים פלוס ילדה.
לפני שהכרתי את בעלי הייתי בקשר עם איזה בחור שמאוד אהבתי, שנינו בני אותו גיל. הקשר בינינו לא זז הרבה בגלל ששנינו היינו דומים ולא יוזמים ודוחפים למסד את הקשר . אני תמיד חיכיתי שהוא ייזום והוא חיכה שאני ייזום.
לבסוף החלטתי להפסיק את הקשר הזה.
יום אחד בטעות ראיתי אותו שהייתי עם בעלי והילדה והוא עם חברתו.
היום שאני מאוהבת בבעלי וטוב לי אז הבחור לאחר שנפגשנו מתקשר אליי ואומר שהוא אוהב אותי ואני הייתי צריכה להיות אשתו!
הוא נשמע מאוד מתוסכל וכעוס וקשה לו להאמין בכלל ששכחתי ממנו והוא טוען שהלוואי שהוא ישכח אותי כמו שאני שכחתי . הוא גם טוען שבגללי הוא אף פעם לא יתחתן. אני ביקשתי ממנו שיפסיק ושלא יתקשר שוב אליי.
הבעיה שלי שהמחשבות עליו מטרידות אותי ואני לא מפסיקה לשחזר את השיחה הזו בראש.
אני מרגישה שאני בוגדת בבעלי עם המחשבות האלו.
מה לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלגתם על השאלה שלי...
מיטל16/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפתעות שעלולות ליצור תגובה טראומטית
אירית כהן16/10/2013[לא, מיטל. לא 'דילגנו'. יש שיקולים שונים מדוע עונים לעתים על שאלה 'מאוחרת' לפני שאלות 'קודמות'].
ולשאלתך: אני מתרשמת שעצם הפגישה המקרית עם האקס, ולאחר מכן התקשרותו אלייך בטלפון, הפתיעו אותך. הרי את היום במקום לגמרי אחר.,
הפתעה הוא אלמנט מרכזי בחוויות טראומטיות. ואמנם החוויה הזו שאת מתארת נשמעת 'טראומטית': היא בעיקר בלתי נעימה לך,, גורמת לך הרבה כעס על עצם ה'פלישה' הזו, והכעס הופך לרגשי אשמה [,אני חשה בוגדת בבעלי"] , וזו חוויה 'מציפה' שוגרמת למחשבות מטרידות.. אולי טורדניות.. על האירוע.
כל אלו הם מאפיינים של חוויה טראומטית.
מתוך תיאורך אינני שומעת כל אהבה או אפילו חיבה שלכם זה לזה, את והאקס.
החלטתך להחזיר את הקשר הזה לנבכי-העבר, בוודאי לא להמשיך כל קשר טלפוני איתו, היא החלטה נכונה. ייתכן שתוך זמן קצר האירוע והקשר עצמו יידחקו חזרה לשולי התודעה, שם היה משך שנים. אך אם מחשבות טורדניות אודותיו יימשכו זה מלמד על פגיעות-יתר שלך ל'הפתעות', רצוי אז לפנות לייעוץ פסיכולוגי-מקצועי.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)