איפה העזרה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איפה העזרה?
    מילי
    15/10/2013

יי, אני מתעניינת בלימוד טכניקות לריפוי הנפש שלי. סבלתי בעבר מדכאון קשה וחרדות, מטופלת מזה שנתיים בתרופות, בעבר הייתי מטופלת אצל פסיכולוגית וזה לא עזר מאוד. היום במצב הרבה יותר טוב אבל חיה בתחושה שמאז ההתמוטטות הנפשית שהייתה לי שאיבדתי את הזהות שלי, כל הזמן עצבנית, חסרת סבלנות, מרגישה שחייה מחוסר ברירה, כמהה לעתיד טוב ולא משקיעה בהווה, מרגישה הרבה פעמים תסכול, איבדתי עניין בעבודה ובכל דבר שעשה לי טוב בעבר. ניתקתי קשר עם חברות כי אני קשה לי להתמודד עם הצביעות סביבי. מרגישה שהטיפול הקונבנציאלי לא עוזר יותר. רוצה ללמוד לרפא את עצמי. למצוא את החיוביות בחיי, אני בת 24 סיימתי תואר עובדת בעבודה טובה יחסית, יש הרבה מחזרים, אמא שתומכת בי אבל עדיין אני לא מרגישה שום סיפוק בחיי, מרגישה מרוקנת, תחביבים של פעם פשוט נעלמו. פעם אהבתי לקרוא ספרים, לצייר, להתאמן במכון כושר, לכתוב יומן )מ שעזר לי מאןד) היום אין לי סבלנות לכלום, מסתכלת במראה ולא יודעת מי זאת שבוהה בי בחזרה. לא רןצה לחזור לתרופות או טיפול פסיכולוגי. . רוצה לרפא את עצמי.. לאן עליי לפנות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איפה העזרה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איפה העזרה? - תגובה

אירית כהן
    16/10/2013

שלום מילי,
    צר לי שאת חווה רגשות כה לא נעימים, כפי שאת מתארת. איני יודעת אם זה מנחם - אך דעי כי צעירים רבים בני גילך, בתחילת שנות העשרים לחייהם, חווים רגשות דומים של זהות לא מגובשת.. קושי לווסת חרדות.. דכדוך.
    בין אם מצבך הוא 'גילאי טיפוסי', או שיש בו גם מאפיינים אישיים קשים - בכל אופן איני יכולה שלא להצטער על שפסלת טיפול-פסיכולוגי. לדברייך ניסית וזה 'לא עזר מאוד' - ייתכן שלא ניסית מספיק זמן.. אולי את זקוקה למישהו אחר [הרי במידת מה יש גם עניין של 'התאמה', הן מבחינת סוג הטיפול והן מבחינת אישיות הפסיכולוג]. אולי אז 'לא עזר מאוד' - אך היום את יותר בוגרת ויכולה להפיק יותר.
    דווקא משום שחווית דיכאון ואת מטופלת תרופתית, חשוב שיטפל בך אדם מנוסה ועם הידע המקצועי המתאים [פסיכולוג קליני] ולא 'מרפאים' שאין להם כישורים מתאימים ב'שיטות' שגם עלולות להרע מצבך.

הרגישי בטוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת את הכיון

אנונימית
    16/10/2013

אני מודה לך על המענה.
    אני לא נגד טיפול פסיכולוגי פשוט אני מחפשת משהו דינאמי יותר, משהו שיעודד אותי לעשייה נקרא לזה "טיפול עם שיעורי בית", אומנם בעבר הייתי אצל פסיכולוגית שההתאמה בינינו הייתה נוראית וחזרתי ממנה במצב גרוע יותר כי היא תמיד ריחמה עליי וזה עודד את הרחמים העצמיים שלי עוד יותר, לאחר מכן נפגשתי עם פסיכולוגית שהיא אמא של חברה שלי ודווקא היא עזרה לי מאוד (למרות שזה לא היה טיפול לגמרי אלא כמה פגישות בודדות) ומשם המשכתי לבד על ידי הדרכה עצמית, כתיבת יומן וכדומה.
    הכדורים שאני שותה גם כבר לא עוזרים לי ועצם המחשבה שאני שותה אותם כבר שנים עושה לי רע. מאו מעצבן אותי שפע יכולתי להתרפא לבד ועכשיו אני לא מסוגלת לעשות הדברים שעזרו לי כמו כתיבת יומן.
    יש משהו אחר שיכול לעזור לי?
    אולי אני צריכה בעל כורחי לשבת ולכתוב יומן ולעשות הדברים שאהבתי (קריאת ספרים, ציור, הרכבת פאזלים) וזה יעזור לי?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורך בהזנה מיטיבה

אירית כהן
    16/10/2013

כולנו, מילי, זקוקים לעתים להזנה מבחוץ.

נשמע לי שבהתנסות הראשונה עם פסיכולוגית חשת שהמזון היה 'מרעיל'.. ההתנסות השנייה הייתה יותר מוצלחת, אבל קצרה: קיבלת ארוחה קלה וסנדויצ'ים לדרך [רעיונות להמשיך לבד בהדרכה עצמית].
    כרגע את מבקשת 'רעיונות' חדשים ממני, בפורום הזה - וזה כאילו את מנסה להשביע עצמך בחטיף קטן בקיוסק..
    אבל את מתגעגעת לארוחה שלמה, ממלאת ומשביעה, מדוע שלא תפרגני אותה לעצמך?
    אני מקווה שתמצאי פסיכולוג/ית קליני/ית באיזור מגורייך שאיתו /ה תצליחי לעבוד באופן שיתאים לך ושישביע את צרכייך.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפתרון

מילי
    19/10/2013

אז פסיכולוגית קלינית זה מה שאני צריכה?
    כדורים ופסיכיאטר שווה להמשיך לפי דעתך... אני מרגישה שזה כבר לא עוזר... :(((((

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפתרון - תגובה

אירית כהן
    20/10/2013

מילי, אני וודאי לא אוכל לקבוע אם את כן/לא זקוקה להמשיך בתרופות פסיכיאטריות.

בכל אופן, גם אם אינך חושבת שזה עוזר, הפסקה פתאומית של התרופות עלולה להרע. הפסקת התרופות חייבת להיעשות בפיקוח, תוך הפחתה הדרגתית במינון.
    עלייך להתייעץ עם הרופאה, וגם עם הפסיכלוג'/ת אליו/ה תפני!

כל טוב ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפורום אינו לוח מודעות

אירית כהן
    22/10/2013

הודעות פרסומת תימחקנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו