מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוזר.נטלי20/10/2013
אני בת 20, הוא בן 38.. הכרנו לפני חצי שנה בנסיבות דיי משעשעות.
כשהבנתי שאולי לא נתראה יותר, התחלתי איתו באסמס. אני אף פעם לא נוהגת להתחיל עם גברים (במיוחד לא עם כאלה שמבוגרים ממני ב18 שנים) .
הוא נענה ונפגשנו ל"פגישה לשם קיום יחסי מין במסווה של דייט" האמת היא שממש נהנינו וכמובן שאחר כך שכבנו.
במשך החצי שנה האחרונה נפגשנו 5 פעמים, כל פעם הנוהל הוא שאני באה אליו, אנחנו מקיימים יחסי מין (מצויינים) וגם מדברים המון... תחושת זוגיות בועתית כזאת. כל פגישה שלנו היא בערך 5 שעות. נמנעתי מלישון אצלו כדי לא לפתח איזשהו רגש או תחושת זוגיות. זה לא סטוץ, כי זה קרה כמה פעמים.. וזאת לא זוגיות. ממש מוזר.
למרות מאמציי הכושלים אני מוצאת את עצמי חושבת עליו המון. אני לא רואה אותנו בתור זוג, אלא יותר רומן חולף. המצב ברור לשנינו שהוא לא מחפש זוגיות (כנראה עם אף אישה כרגע).
אני כן חושבת שיש רגשות בינינו. אנחנו אומרים שאנחנו מתגעגעים. הכימיה ממש טובה, והתחושה כשאני אצלו זה שאכפת לנו אחד מהשני.
אבל אני חושבת שהדרך חיים שלו דווקא ילדותית מדי. למרות הגיל!!
מקרר שנמצא בו -רק- אלכוהול (בלי אוכל) ודברים מהסוג הזה..
לא יודעת כמה המצב בריא, ובעיקר לא יודעת איך לשנות גישה ולנתק ממנו רגשות.
אולי זה מונע ממני למצוא חבר? ממש לא יודעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי לא כל-כך מוזר..
אירית כהן20/10/2013מקרר שיש בו רק אלכוהול??
מה דעתך על האפשרות שיש לו גם מקרר אחר.. שנמצא בבית אחר, שבו יש אישה שדואגת להכניס למקרר אוכל ביתי מבושל.. אולי גרים שם גם הילדים שלהם.. והוא אינו מחפש זוגיות "עם אף אישה כרגע " משום שיש לו אחת, אשתו החוקית.
האם אז כל התמונה נראית פחות 'מוזרה'?
כדי להבטיח את עצמו מ'תביעות סנטימנטליות' מצידך הוא אמר מראש שזה אפילו לא 'דייט', אלא מיפגש לצרכי מין,. והוא גם מספר לעצמו שאת זו שהתחלת איתו, שאת רצית..
אבל כנראה לא היית רוצה אילו ידעת שהוא נשוי.
בין אם השערתי נכונה ובין אם לאו - מה בדיוק את מחפשת שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד מילה, נטלי
אירית כהן20/10/2013אני חושבת שלמדת מההתנסות הזו משהו על עצמך: אינך 'מכונת מין'. את אישה נורמאלית, ובתוך קשר אינטימי את באופן טבעי מפתחת רגשות.
לכן , כדי להגן על עצמך, כדאי להיות יותר בררנית ופחות 'חופשייה' בתחום המיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה???
נטלי21/10/2013הייתי אצלו בבית. אני יודעת בוודאות שהוא לא נשוי...מה גורם לך לחשוב שהוא כן? אין פה בכלל שאלה כזאת. מה שסיפרתי לך זה מה שיש. לא ביקשתי ממך להטיף לי.
אני לא חיה באשליות, אני בת 20, זה לא הופך אותי למטומטמת.
בסך הכל ביקשתי חוות דעת מהצד, לא חוקר פרטי...אני קצת בהלם מהתגובה שלך.
הוא לא גרם לי להבין שהתחלתי איתו, היינו בסיטואציה שלו אסור היה לדבר איתי בצורה כזאת בגלל המסגרת שהיינו בה. ברגע שיצאנו מהמסגרת הזאת ידעתי שהוא לא יעז לפנות אליי, אז יזמתי שיחה באסמסים. זהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובאשר ל"מה את מחפשת שם"
נטלי21/10/2013ו"אולי אל תהיה פתוחה מינית" שאמרת לי, אני ממש לא כזאת.. ואני שוב בהלם מהתגובה שלך. ראיתי בו משהו מיוחד, אני הכי בררנית בעולם. ממש לא רצה למיטות של גברים.
הוא אינטילגנט, יש לנו כימיה מצויינת, הומור..
יש לי "תיאבון מיני בריא" ומצאתי את עצמי נהנית ממש במפגשים שלנו. הוא יודע שאין לזה כיוון רציני, ולכן אין סיבה שישקר בנוגע ל"אשתו החוקית." חיים פעם אחת. ואני אומרת לך את זה בלי קשר לפניה שלי כאן בפורום פסיכולוגיה. זה לא רק עניין הגיל.
ואולי כדאי לך להיות יותר פתוחה מינית אירית? חומר למחשבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטלי
אירית כהן22/10/2013צר לי, נטלי, אם דברי נשמעו בוטים, או 'מטיפים'.
אני מקווה שתמצאי [במסגרת אחרת כלשהי] תשובה לתהייתך בעניין הקשר שלך עם אותו גבר.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיה בטוחה שלא.
נטלי22/10/2013חוויה לא מרהיבה הפורום הזה. אני אכן אשלח את הקישור לפניה שלי -כאן- ואת התגובות שלך.
תודה רבה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצב חריג במיוחד.
Kutaly23/10/2013שלום לך נטלי
אני אמנם לא בא מתחום הפסיכולוגיה, אבל כן מכיר אנשים שמתנהגים כמו שאת מתארת (וגם לי היתה תקופה כזאת), כלומר יחסים שמבוססים על סקס.
זה שיש לו דירה לבד עם מקרר בלי אוכל ורק אלכוהול זה לא מצב חריג.
כלומר, יכול להיות שיש לו עוד דירה במקום אחר, כמו שאירית כתבה, וזאת רק דירת אירוח שהוא מחזיק למפגשים בלבד.
יכול גם להיות שהוא פשוט מבלה הרבה בחוץ ורגיל לאכול בחוץ אז אין לו צורך להחזיק אוכל במקרר האישי שלו.
אני מכיר כמה אנשים שמבלים את זמנם בנסיעות ועסקים ומגיעים הביתה רק בשביל להתקלח ולישון. אותם אנשים מחזיקים מעט אוכל במקרר ולמעט חלב לקפה, הם נמנעים מלהחזיק דברים שעלולים להתקלקל תוך זמן קצר ולהסריח.
אורח חיים כזה באמת פחות מתאים לאנשים בזוגיות רומנטית ויותר לאנשים שמחזיקים קשרים מרוחקים ומכווני מטרה (עסקים/סקס/משפחה/אחר...) ממש כמו שאת מתארת.
הדרך שלו ילדותית?! יכול להיות. אני לא בעמדה לשפוט אף אחד.
אבל מה שאני לא מבין זה מה אכפט לך כשאת בכלל רוצה לנתק ממנו רגשות?
לגבי השאלה אם זה מונע ממך למצוא חבר, אני סבור שכן.
לכל הפחות נראה שזה מפחית מהצורך הנפשי שלך בקשר זוגי נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפספסים את העיקר...
נטלי24/10/2013העניין לא היה רק בנוגע למקרר... הוא סביר להניח אוכל בחוץ. הבן אדם לא בשיא הבריאות.
ושוב למקרה שלא קראת את התגובה שלי לאירית, כנראה לא שמתם לב מהתכתובת הזאת שיש לי קצת שכל וגם קצת תובנות. העובדה היא כזאת שהוא חי לבד בדירה שנמצאת כמה דקות מהעבודה שלו. לא היה לי ספק בכלל שהוא רווק, זה גם באופן ההתנהגות שלו. שוב, אני בת 20, לא מטומטמת.
עיקר הבעיה שלי הייתה שאני לא מוצאת את האומץ להפסיק את הקשר הזה, כי כל כך כיף לי איתו. הוא מצחיק אותי.
זה לא רק סקס. אני בטוחה בזה.
כנראה שבסופו של דבר זה לא יספיק לי.. ואולי אני אעשה את הצעד הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי גם במצב הזה, מהצד השני...
כרמל יגיל24/10/2013כמה שנים אחרי שהתגרשתי זכיתי להכיר מישהי בגילך וזאת הייתה באמת חוויה מדהימה שאני לא מספיק להיזכר בה. לצערי, זה נגמר אבל אני אומר לך כאן משהו שאולי הוא קצת חריג בנוף שלנו - אם טוב לך, תחזיקי בזה. ואם זה באמת משהו משמעותי בשבילך, אולי עוד תוכלי לשנות את זה. יכול להיות שחלק מהעניין הוא שהאיש לא רגיל להיות בזוגיות. מצד שני, תחשבי ותבררי טוב טוב עם עצמך האם זה באמת מתאים לך, כי המוח והלב שלנו טריקיים מאוד. זה בדיוק הזמן להתנסויות ול'הרפתקאות' כאלו, לכי עם ההרגשה שלך ותמיד תשמרי על עצמך מפגיעה..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שאתה צודק
נטלי24/10/2013בין ההורים שלי יש הבדל של 18 שנים, והם הזוג הכי מאושר שאני מכירה..לכן אני פחות מסתכלת על עניין הגיל. וזה עניין שונה לגמרי ומדובר באנשים אחרים, בגלל זה יש דברים אחרים שמפריעים לי.. נחיה ונראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי גם במצב הזה, מהצד השני... - תגובה
אירית כהן27/10/2013אבירם - האם, מתוך געגוע שלך לחיוניות הנעורים, אתה ממליץ לנטלי להיות 'החווייה המדהימה' של מישהו?
נראה לי, נטלי, שלא הצלחת לקבל תשובה לשאלה המרכזית - מה מושך אותך לקשר שמראש מוגדר כ'לא-קשר'.
את שומעת כאן דעות שונות, כל אחד מתייחס מתוך עולמו הפרטי.. אני מקווה שתפני למקומות בהם תוכלי לקבל התייחסות מקצועית לשאלתך - התייחסות שתשים במרכז את העולם הפנימי שלך. אפשר גם לפנות למספר שיחות לפסיכולוג.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)