מצב עם אמא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מצב עם אמא
    אלה
    23/10/2013

היי, לא יודעת אם פניתי לפורום הנכון- אבל רציתי להתייעץ: אמי בת 65 גרה בהוסטל לבד, אני בת יחידה וזהו בעצם כל המשפחה - אני ואמא... אני נשואה ואמא ל2 ובחודש 9 להריון, גרה במרחק כשעה נסיעה ......לאחרונה השתלטו על אמי רעיונות שהכל לא בסדר אצלי במשפחה, שאני חייבת להתגרש, היא מופיעה אצלי ב7 בבוקר, מתקשרת ב12 בלילה כדאי לבדוק מה קורה, רבה עם בעלי וכו'...........המצב נמשך כבר כחודש ומדרדר........מה אני יכולה או צריכה לעשות?........... ניתן לציין שמצב דומה היה כבר לפני כשנתיים ואז הוא השתפר והכל חזר לקדמותו .........כיצד עליי לנהוג כלפי אמי? אני כועסת מאוד, אין לי סבלנות לשמוע את הדברים הלא נכונים שהיא אומרת ול רוצה לעבור בדיקה "ביטחונית" כל פעם מחדש........בבקשה תעזרו לי

+ הוספת תגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצב עם אמא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא עונים לי????????????

אלה
    24/10/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות הייעוץ בפורום

אירית כהן
    24/10/2013

עניתי, אלה, למרות! כל סימני השאלה התובעניים.
    הפורום מנוהל בהתנדבות, בזמן הפנוי שלי . בנוסף יש צורך לחשוב קצת על שאלה שנשאלה לפני שעונים.
    אזכיר כי הייעוץ בפורום אינו במקום ייעוץ פרטי, וזה נכון גם מבחינת קצב ההתנהלות. אם את חשה דחיפות רצוי באמת לפנות לייעוץ פרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות ה'משפחה'

אירית כהן
    24/10/2013

שלום אלה,
    אני מתרשמת מקושי גם שלך וגם של אימך 'להיפרד' ולהגדיר מחדש את גבולות ומסגרת המשפחה, אולי גם על רקע זה שהייתן כדברייך 'רק שתיכן'.
    את נשמעת כנקרעת, בין הקשר שלך עם בעלך וילדייך, לבין הצורך לדאוג לאימך ולהמשיך להיות גם 'משפחה' שלה. לא הצלחת עדיין להגדיר לעצמך 'משפחה אחת' שכוללת את כולם - את עצמך, ילדייך, בעלך, וגם אימך.
    כל הסיטואציה מחריפה עכשיו כשעומד 'להצטרף' מישהו חדש [התינוק החדש], וכולכם נדרשים שוב להגדיר מחדש את גבולות המשפחה.
    אצל אימך ההחרפה מתבטאת בדאגה מוגזמת והתערבות-יתר. אצלך זה מתבטא בקושי לשים גבולות לכניסתה לחיים שלך עם בעלך.

את יכולה להיעזר במספר שיחות עם פסיכולוג כדי לפתור את הדילמה הפנימית שלך, ול'סדר' את ההגדרות שלך ל'משפחה' - ואז גם תצליחי יותר בקלות לשים לאימך גבולות נכונים.. אז גם תצליחי לשדר לאימך 'צפירת הרגעה' ואי השקט שלה יפחת. היא הרי חוששת שמא שהתינוק החדש ינשלה ממקומה בלבך.
    [בנוסף, במידה ואי השקט של אימך מגיע עד כדי כך שהיא 'הוזה' תרחישים בלתי מציאותיים, את יכוולה להתייעץ עם הצוות בהוסטל שלה, כגון עו"ס או רופא].

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו