מה לעשות ??

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לעשות ??
    אוראל
    27/10/2013

שלום לכן,

אני פנסיונרית כבת שישים וחמש, אשה שמחה אוהבת את החיים. כהכנסה נוספת התחלתי לטפל באישה כבת 82 הסובלת מדיכאונות מזה שנים, ל]פני מספר חודשים יצאה מאשפוז מבית חולים פסיכיאטר, אני נמצאת איתה כ ארבע פעמים בשבוע לשעה וחצי בזמן שבעלה נעדר לעיסקיו .בקשתו ממני היא בעיקר לעשות איתה הליכה ולמלאת תשבצים, וארוחת ערב קלה.תמיד בפגשים בנינו היא מספרת לי כמה רע לה בחיים וכמה היא מיואשת ודואגת לנכדי
    מה יהיה איך יסתדרו ומה יהיה עם בעלה שהוא רוב היום מסתובב דברים החוזרים על עצמם.אני מרגיעה אותה שהדברים יסתדרו אך כמובן שהיא ממשיכה בפסימיות שזו המחלה. היא מתלוננת שהבית מוזנח ומלוכלך, עיתונים בכל מקום שבעלה מסרב לזרוק
    וזה נכון. בחודשים האחרונים כשאני עוזבת אותה היא משרה עלי מצב רוח דכאוני, ולפעמים
    אני מרגישה שאני יוצאת ממנה זה לא עושה לי טוב. היא אומרת לי שהשעה וחצי הזאת שאני נמצאת איתה עושה לה טוב ומוציא אותה קצת מהמצב רוח הרע ושהיא פוחדת שאני
    אעזוב אותה ולא ארצה להמשיך..אנני יודעת מה לעשות בעניין מאחר ואני לא מסוגלת להגיד לה שאני עוזבת. רוב היום היא יושבת וקוראת ספרים , לא מעונינת לראות או לדבר עם אף אחד פרט לילדיה וגם זה לא תמיד. אודה לכן על ייעוצכן בהקדם, תודה אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות ??

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בצד 'המחלה' יש חלקים בריאים

אירית כהן
    27/10/2013

שלום אור,

את מניחה שזו לא המטופלת שלך אלא המחלה שגורמת לה להטיל את מרירותה לחיקך. ולכן את נורא מרחמת עליה - אבל חשה צורך לברוח.. במלים אחרות, דרך ה'מחלה' המטופלת שולטת לחלוטין באווירה והאופן בו מתנהל הזמן המשותף שלכן.

אולם, מנסיוני, בצד המחלה יש לנפגעי נפש גם חלקים בריאים, שניתן לגייסם - לטובת שתיכן.
    אני מציעה שתהיי כנה איתה. תאמרי לה שהיא נחמדה.. חכמה.. וכו', וחבל שאינך יכולה ליהנות ממה שיש לה לתת. למשל, נסיונה בחיים. תאמרי לה שהקיטורים שלה קשים לך, ואין לך במילא פתרונות.. את גם לא פסיכולוגית ואינך יודעת איך להתמודד עם דיכאון. ואם היא רוצה שתישארי עליכן להגיע להסכמים לגבי האופן בו מתנהלים המפגשים ביניכן. הרי שכרו שירותייך כדי שתטיילו, תפתרו תשבצים, תכינו [אפשר יחד..] ארוחת ערב קלה. תחשבי איך עוד אפשר למלא את הזמן המשותף - לראות יחד חדשות, לצאת לאיזה מופע.. וכו'.
    היא לא ממש תופתע מדברייך, הרי היא חוששת שתעזבי..
    אולי תעוררי אצלה משהו מאוד חיובי בעצם העובדה שאת מכירה בכך שלא רק המחלה שולטת בה.

בהצלחה! [אשמח לשמוע איך הלך..].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו