חברה שהסתבכה ברומן עם נשוי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חברה שהסתבכה ברומן עם נשוי
    מיכל
    07/11/2013

הי, יש לי חברה שעברה תהליך גירושין בחודשים האחרונים ומאז החלה לפתח קשר עם בעלה של חברה אחרת שלנו.
    הבעל לא מתכוון לעזוב את אשתו והיא לא חושדת בכלום.
    המצב הוא שהחברה הגרושה מאוד סובלת כי היא רוצה אותו ומחכה לפגישות איתו (והוא לא תמיד יכול)
    מצד שני היא צריכה לשקר לחברתה ומרגישה רע עם זה
    היא טוענת שהיא לא רוצה להיות בקשר הזה אבל היא כבר מאוהבת ולא מצליחה לוותר עליו ולשכוח אותו.

איך אפשר לעזור לה לוותר עליו?
    הרי זה רק בגלל המשבר של הגירושין
    זה קשה מאוד להיות באמצע של מצב כזה - אנה עזרו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירושין: החברה, החבורה, - והחבר?

אירית כהן
    07/11/2013

שלום מיכל,
    במצבי משבר אנשים עושים החלטות שגויות. כך את רואה את ה'התאהבות הנואשת' של חברתך הגרושה הטרייה, ואני נוטה להסכים איתך.
    גירושין אינם מתרחשים רק על מדרגות הרבנות אלא במידה רבה בתוך הנפש.
    לאחר גירושין נדרש תהליך פרידה, 'התאבלות'. ניראה שחברתך מנסה להימנע מכך, ונאחזת נואשות בהתאהבות החדשה בדיוק לצורך זה - הימנעות מהכרה פנימית בגירושין. וכל זה נכון אפילו אם חיי הנישואין שלה היו מזופתים.. אדרבה, ממקומות גרועים קשה יותר להיפרד. היא גורמת נזק קודם כל לעצמה, לא מאפשרת לעצמה באמת לסיים את תהליך הגירושין [ואם יש גם ילדים בתמונה - הם יסבלו מהבלגן הרגשי של אם שלא משלימה בתוכה את תהליך הגירושין].
    רצוי לעזור לה להגיע לטיפול פסיכולוגי, שם תוכל להשלים את תהליך האבל/גירושין הפנימי.

עניין חשוב נוסף הוא תגובת הסביבה: ייתכן שכולכם, ובעיקר הבעל-הבוגד מושא ההתאהבות, מנסים להיות שם בשבילה.. לתמוך בה.. ואותו בעל בוגד מספר לעצמו שהוא 'מציל' את הגרושה הטרייה. אך למעשה הוא גורם לה נזק כפול ומכופל, כיוון שהוא מאפשר את ההימנעות שלה, אינו מאפשר לה להתמודד נפשית עם עובדת הגירושין.

אגב, מה עם הגרוש הטרי? אני מניחה שגם הוא היה חבר בחבורתכם.. האם אינו זכאי לקצת תמיכה מכם?? ייתכן שהנטייה שלכם לראות רק את הצד שלה ולתמוך רק בה בלבלה אתכם. ייתכן שכאשר תתנו גם לגרוש הטרי תשומת-לב תהיה לכולכם נקודת ראות בהירה יותר לסיטואציה.

אני מקווה שתצליחי משהו מכל זה להביא לידיעת חברייך, ותייסמו את הדברים לטובת כולם.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו