עצבנות יתר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצבנות יתר
    ירין
    09/11/2013

שלום, אני בת 24 ויוצאת עם מישהו בן 27. אנחנו ביחד כבר 4 שנים בתחילת הקשר הכל היה בסדר ולאחר שנה בערך התחילו הרבה ריבים(את רובן אני יזמתי כי לא רציתי להמשיך עם ההתנהגות שלו כלפי הוא פשוט היה אגואיסט מכל הבחינות) לאחר שיחות ארוכות וריבים הולכים וחוזרים המצב בינינו השתפר ועכשיו הכל בסדר גמור רק מידי פעם פה ושם יש ריב קטן אבל הכל בגדר הנורמה. ועכשיו הבעיה האמיתית היא- שכל הזמן שבו מתחולל בינינו ריב כלשהו אני מתעצבנת מעל ומעבר מתחילה לצעוק ולשבור דברים(קרו שלוש מקרים במהלך השנים ששברתי לו פעמיים פלאפון משקפיים -החפצים לא היו קשורים לריב).ומיד באותה שנייה מצטערת על זה. לפעמים הוא באמת מנהג מאוד לא בוגר מה שמטריף אותי אבל זו לא סיבה להתעצבן ברמות כאלה מבחינתי (ביום יום אני בן אדם עם מלא שמחת חיים שאפתנית ורגועה).
    הייתי נורא רוצה להפטר מהכעסים הללו ולהרגיע את עצמי על מנת לא להגיע למצבים כאלה. מה הטיפים מה אפשר לעשות?

עוד פרט קטון ששכחתי לרשום- אני עברתי התעללות פיזית מצד אבי (מאז שנולדתי בערך ועד גיל 10 כי לאחר מכן הורי התגרשו) אבי היה נורא עצבני ואימפולסיבי היה מכה אותי על כל שטות קטנה את אימי ואחי ,יכול להיות שירשתי את זה ממנו ?

תודה מראש .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצבנות יתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצבנות יתר - תגובה

אירית כהן
    10/11/2013

שלום ירין,
    את מתארת שני 'דגלים אדומים"! - כלומר, מצבים שמחייבים עזרה נפשית, בהקדם.
    האחד, אובדן שליטה והתפרצויות אלימות שלך.
    את שואלת אם התנהגות זו תיתכן כתורשה מאביך. ייתכן, לעתים נטייה לרוגזנות מורשת באופן גנטי-ביולוגי. אך זה גם יכול להיות 'תורשה סביבתית' - דהיינו,בעייה בסיסית שלך בשליטה בתסכולים, ובהתנהלות מול גברים, כתוצאה מכך שאבא [הגבר הראשון בחייך] לדברייך התעלל בך.
    וזה מביא אותי ל'דגל האדום' השני. עברת בילדותך התעללות מצד אביך, וזה נושא שמצריך טיפול ועיבוד רגשי. כפי שאמרתי לעיל, זה משפיע על התנהלותך עם גברים, ועלול גם לגרום לבחירה פתולוגית של בני-זוג.
    אין כאן 'טיפים' וקיצורי דרך. המלצתי היא לפנות לטיפול לפסיכולוג קליני, איתו גם תוכלי להתייעץ אם כדאי - בנוסף לטיפול בשיחות - להיעזר תקופת-מה בטיפול תרופתי לשליטה בכעסים והתפרצויות.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה..

ירין
    10/11/2013

התפרצויות הזעם הם לאו דווקא על בן הזוג אלא זה מתפרץ גם על אמי ( אני אוהבת אותה מאוד אבל לפעמים יש בינינו וויכוחים כמו בכל משפחה -אבל התגובות שלי הם מוחצנות מדי !). ויש לי נטייה להיות יותר מדי רגישה ואכפתית גם לדברים שלא נוגעים אלי ספציפית וחכן מבזבזת את כוחי גם בפתרון בעיות שהם לא שלי. ובקשר לבן זוגי אני נוטה הרבה להזכר בעבר ומעלה דברים שהוא עשה מהעבר ) לאו דווקא רעים אלא נובעים מחוסר בגרות ) ונוצר ריב נוסף .
    את באמת חושבת שפסיכולו יוכל להכווין אותי ולעזור?

תודה שוב;)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה.. - תגובה

אירית כהן
    10/11/2013

כפי שכתבתי, שני עניינים שהעלית מעוררים לדעתי את הצורך באבחון נכון ובטיפול, הכתובת היא פסיכולוג קליני.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו