קושי בהליכה עקב חרדת נפילה קשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי בהליכה עקב חרדת נפילה קשה
    שיר
    09/11/2013

שמי שיר לאחרונה אני סובלת מקושי ללכת בכוחות עצמי עקב חרדת נפילה קשה שכן אני לא מצליחה משום מה ללכת באופן תקין ולפיכך יש לי מעידות.ואני מוצאת את עצמי הולכת קצת ופתאום נעצרת מבלי יכולת לזוז לזמן מה. החרדה מתבטאת בסיפטומים של דפיקות לב מואצות הזעה מרובה ורעידות בכול הגוף בקיצור חרדה שמשתקת אותי לגמרי ומונעת ממני את המסוגלות לתפקד ברגעים האלו שזה קורה לי.
    אני גם מרגישה עצבנות רבה וחוסר שקט פנימי.
    ואני מוצאת את עצמי נעזרת באחיזה בקירות ובאם ואני רוצה לצאת לאן שהוא אני צריכה להיות מלווה במישהו מבני משפחתי.
    ולפיכך זה משבית את חיי ואף די מתסכל אותי.
    חשוב לי לציין שאני לוקחת מזה כחודש וחצי את תרופת הרמוטיב אך ללא הועיל.
    נבדקתי אצל רופא אורטופד ואצל נירולוג שלא גילו שום ממצא פיסי
    והמצב הזה נמשך והופך ממש לבלתי נסבל ודי מתסכל.
    ואני די מודאגת מכך ואף די אובדת עצות באשר לכך שכן אנני יודעת מה עלי לעשות במצב זה ומה ניתן לעשות על-מנת למגר את החרדה הקשה הזו שגורמת לי לסבל רב ובל יתואר ואף לדיכאון ומה עוד שזה משבש והורס את חיי.
    אני לא רק מרגישה חסרת אונים בשל כך כי אם גם חוסר תפקוד נורמלי בחיי היום יום.
    ברצוני לדעת מה ניתן לעשות באשר לכך ובאם וישנו טיפול פסיכולוגי שעשוי לעזור לי למגר את החרדה הזו ובכלל מה כדאי לי לעשות ולמי כדאי לי לפנות שכן זה בלתי נסבל ואני חשה שאנני יכולה להמשיך ולנהל בצורה כזאת את חיי.
    אודה לך על תשובה והתייחסותך לבעייתי בהקדם האפשרי.פתח בחלון חדש
    הדפסת ההודעה
    הוספת תגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון נכון.. וטיפול

אירית כהן
    10/11/2013

שלום שיר,
    נשללה בעייה אורתופדית או נוירולוגית, אך רופא המשפחה צריך לקבוע אם יש צורך בבדיקות נוספות ע"מ לשלול לחלוטין בעייה גופנית. עלי להדגיש שקודם להשערות פסיכולוגיות יש לשלול סיבה גופנית מכל כיוון אפשרי.
    לאחר שישלל מקור גופני לבעייה יש מקום להניח שמדובר בהפרעת-חרדה [או סוג של היסטריה]. לדעתי, הדרך הנוכנה היא לערוך אבחון פסיכו-דיאגנוסטי ע"י פסיכולוג קליני, ואח"כ להמשיך בטיפול. הדרך הטיפולית תלוייה גם במה שיאמר אבחון פסיכו-דיאגנוסטי.

דרך אפשרית אחת לטיפול, שיכולה להיות יעילה במידה והיא מתאימה לך - היפנוזה. המטפל צריך להיות פסיכולוג קליני, או פסכיאטר. [כיום מאוד 'פופולארי' טיפול קוגניטיבי- התנהגותי, ומן הסתם אולי יוצע לך. אולם לא ניראה לי עפ"י תיאורך שזה יתאים במקרה שלך]. פסיכולוג קליני/פסיכיאטר שעוסק בהיפנוזה באיזור מגורייך את יכולה למצוא דרך האגודה הישראלית להיפנוזה.

הרגישי בטוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו