מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חייבת לפרוק...משתגעת כבר24/11/2013
היי,
אני בת 28 ואני מתחילה להרגיש שאני הולכת ומאבדת את זה. את היכולת להסוות, להעמיד פנים שהכל כשורה, שאני לא הילדה הדכאונית והחרדתית שאני (וכן אני עדיין מרגישה ילדה).
לא אתחיל לפרט כאן על נסיבות חיי ומה הוביל אותי למצב בו אני מצויה רק אספר שכבר הייתי אצל מספר פסיכולוגיות כולן טיפלו בי בגישה דינאמית למעט האחרונה שנקטה בגישה הקוגניטיבית התנהגותית.
יש לי הרבה חרדות, פחדים, חוסר בטחון. זוכרת שזה היה כך גם כשהייתי קטנה יותר אבל לא בעוצמות האלה. וגם יכול להיות שאז לא חשתי את זה בעוצמות הנוכחיות פשוט כי האמנתי שיש תקווה לעתיד טוב יותר. כשהוריי השלו אותי ש"הכל יהיה בסדר" מבלי באמת לעשות שום דבר שיקדם אותי.
לצערי הטיפולים הפסיכולוגיים הדינמיים הביאו אותי למודעות מאוד גבוהה. מודעות באשר למצבי, מה הוביל לכך, כיצד ההורים שלי היו צריכים להתנהג, מה אני הייתי צריכה לעבור כשהייתי קטנה כדי שאדע להתמודד היום עם נפתולי העולם. המודעות הזו בדיעבד העמיקה את הדכאון שבי.
בטיפול הקוגניטיבי בעיקר ניסינו לעבוד על הביטחון, על המחשבות הטורדניות בדבר היותי כשלון, נסיון להתעלם מהדיכאון לפחות לפרק זמן קצוב עד שאעבור את הלימודים שלי בשלום.
עברתי מספר מוסדות אקדמיים, בכולם לא תפקדתי כסטודנטית. וזאת בניגוד מוחלט ללימודיי קודם לכן בהם נחשבתי כתלמידה מבריקה ומצטיינת מבלי לנקוף אצבע. רק היום מצאתי בבית מבחנים ישנים עליהן מתנוססים ציונים מצויניים והתקשיתי לשייך אותם אליי. כאילו העבר הטוב הזה כבר לא שלי יותר. ולמרות שהתכנון היה להיפטר מכל הניירת פשוט לא יכולתי לעשות זאת - שלא אשמיד ראיות חיוניות.
כל ההידרדרות לרעה הזו החלה כששאפתי לחוות חיי חברה נורמטיביים - בניגוד להוריי. כיום אני מבינה שירשתי מהם את מיומנויותיהם החברתיות הלקויות ועקב כך העליתי חרס בידי וטיפול במועד היה מונע ממני עוגמת נפש מיותרת (במועד = גיל הילדות ואל שנות העשרים המאוחרות).
היום אין לי לא חברים ולא הישגים בלימודים. ואני בודדה לרוב למעט כשאני בעבודה ובזכות כישורי המשחק שלי מעמידה פנים שיש לי חיים ואף חיים מאושרים ולא שאני חוזרת מדי ערב הביתה ומממררת בבכי עד שאני נרדמת (שזו האמת כמובן).
הייתי אצל פסיכיאטרית שנתנה לי מינון של ציפרלקס 30 מ"ג. (בהדרגה כמובן). אני רק מרגישה שזה ניסיון כושל להפוך אותי למנותקת מהמציאות. אני נוטלת את הכדורים ומרגישה בסדר כזה. הכדורים לא משנים את המציאות המרה ואני מחפשת נואשות דרך שאוכל לשנות אותה. בטיפול הקוגניטיבי הובהר לי שאפשר אבל אני פשוט לא מסוגלת לזה. זה קשה מדי.
אין לי אמון כבר. לא בעצמי. ולא באנשים אחרים שאנ נפגעת מהם גם שלא לצורך. וגם בפסיכולוגיה חוששתני שאני מאבדת את האמון.
תוכלו לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת לפרוק... - תגובה
אירית כהן26/11/2013שלום לך,
כפי שאת מציינת בתחילת דברייך [ולאור פנייתך אני נוטה להסכים איתך] - את בדיכאון.
דיכאון זה כמו לחבוש משקפיים מאוד-מאוד-מאוד שחורים, ובמשך תקופה ארוכה להסתכל על העולם.. על עצמנו.. על כל דבר.. רק דרך משקפיים אלו. דרך משקפי הדיכאון הכל ניראה עגום וחסר תקווה [אפילו הפסיכולוגיות].
הטיפול הנכון במצב זה הוא שילוב של טיפול תרופתי בצד טיפול פסיכולוגי.
טיפול תרופתי התחלת לקבל, התמידי בו.
קצת תמוה בעיני שהספקת כבר לעבור כמה פסיכולוגיות שונות.. ייתכן שאת עוברת מהר ממטפל למטפל ולא נותנת לעניין צ'אנס אמיתי?
אני מציעה שעכשיו, כשאת מתחילה לחוש טוב יותר בעזרת הציפרלקס, תישקלי לחזור לטיפול פסיכולוגי אצל אחת מהמטפלות הקודמות. [בכל אופן, הכתובת המתאימה היא פסיכולוג/ית קליני/ת.]
הרגישי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא העיניין
אח שלך27/11/2013אהלן, קראתי מה שכתבת ומאוד הזדהתי, מה שעובר עלי (אמנם כל החיים בערך, אבל בדיוק כמו אצלך בשנים האחרונות , ואני בן גילך בערך, זה כבר הולך ומחמיר כל הזמן ובזמן הממש אחרון בדיוק כמוך אני מגיע לנק' שבר חדשות שלא דמיינתי שאגיע אליהם), מאוד דומה למה שאת מתארת, האמביציה הזאת להצליח ושאיפה הזאת להוכיח לעצמנו שאנחנו לא סתם כישלונות, על דיכאונות ,בכי מלווה בכאב עמוק והזעה , אין מה לדבר בכלל ואני בטוח שאם נגיד אני יזכיר כאב לא ברור שאוכל אותך מבפנים וכאילו מישהו שיושב לך בראש ונופל עליך ממש חזק כדי להראות לך שאתה כישלון , זה לא היה זר לך , ואולי גם אוסיף שרשראות של מזל ביש שפתואם יום אחד נופלים עליך כאילו סחבת עליך את כל המנכוס של העולם עד די כך שזה כבר מגוחך להגיד צרות באות בצרורות כי זה פשוט נכון מידי.., תראי.., אולי אני יגיד פה משהו חשוב, אני מעולם לא נטלתי תרופות כאלה ואחרות כי אני תמיד האמנתי (ועדיין) שזה לא פותר את הבעיה רק את הסימפטום , ופסיכולוגים באמת יכולים לעזור לך אבל צריך למצוא את המטפל הנכון שיהיה גם מספיק כישרוני בחיבור שלו עם המטופל , כי אין פה תורה מסיני, עכשיו אכתוב פה משהו שאולי לרבים מהמלומדים שיקראו את זה תעלה גבה או שתיים , תראי , יש משהו שקשה לקרוא לו בשם שגורם לזה ועכשיו לחלק היותר מוזר זה לא משהו זה מישהו (ואני לא סכיזופן, ואין לי הזיות כלל, יש פה הרבה שנים של חקר לפרקים של מה שאני מתאר פה ) זאת ישות שמתיישבת עליך ופשוט ניזונה ממך ומהכאב שלך , תנסי לבדוק ותראי , כאשר את ישנה , תחשבי על מה את חולמת?, האם יכול להיות שהרגשת משהו שהוא לא שלך שם?, אם תתחילי לנסות קצת לחקור את שורש המחשבה, שמביאה אותך למחשבות האלה, תגלי על היקום שמסיביב דברים שלא דימיינת , בתור התחלה אולי שווה לשאול את עצמך מה ממה שאת חושבת באמת שלך?, ומה מגיע ממקורות אחרים, שם זה מתחיל, אל תפחדי- תנסי להגיע לשורש התודעה שלך , זה מאוד קשה אבל במצב שאת מתארת זה אפשרי ואפילו הכרחי, אבל אז תוכלי להבין שיש פה עיניין עם משהו שבא עלייך או שזימנת אותו עם חשיבה מסויימת, את מבינה , שום דבר ממה שאת חווה הוא לא סתם, יש פה משהו שאת צריכה להבין על עצמך והטבע שלך והיכולות שלך, אני בטוח שאת ממש כישרונית , והדבר הזה תפקידו לכוון אות ךלשם , מדיטציה גם עוזר לנקות ולכוון, אין לצפות שהמציאות תשתנה במכה אבל , ובזה אסכים עם הפסיכולו' יש משקפיים שחורים שדרכם אנו רגילים להסתכל , לאו דוקא בתור דכאוניים אולי יותר בתור כאלה שרואים יותר לעומק וכאלה שכמהים כבר להרגיש טוב, אבל צריך ללמוד לראות את הטוב ..,וכנראה שזה הניסיון שלך כרגע בעולם הזה (למקרה שאת תוהה - אני לא איש דת .. רק אחד שבאמת מזדהה עד כדי תמיהה..) יש פה עבודה רצינית ומבחנים אינספור , אבל דבר אחד אוסיף : אם זה האתגר שלך את יכולה לעבור אותו , ואם עד היום ניסית תרופות ופסיכולוגיה וזה לא עזר הגיע הזמן לנסות להגיע לשורש.. להתעמק בתודעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
אח שלך27/11/2013הפורום הינו פורום מומחים ולא מקום לשיח חופשי בין הקוראים, תגובות בלתי מתאימות תימחקנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)