בת 17 חסרת ביטחון עצמי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 17 חסרת ביטחון עצמי
    רותם
    25/11/2013

שלום אני בת 17 ואני יודעת שמשהו לא בסדר איתי.
    אני חייבת עזרה. נתחיל בזה שאין לי ביטחון עצמי בכלל, מלא אמרו לי שאני נראית טוב לא פעם ולא פעמיים, אני יודעת באיזה שהוא מקום שאני כן אבל אני לא מאמינה לזה, תמיד חושבת שאני לא מספיק יפה, לא מספיק טובה, לא מספיקה בשביל אף אחד! רואה את עצמי כמישהי שצריכה להיות עם עצמה, לבד... כי אף אחד לא ירצה אותי, אף אחד לא צריך אותי, לא שווה לו... לא כדאי לו בכלל! זאת אני.. זאת גישתי.
    נורא חשוב לי מה אומרים עליי, מה חושבים עליי, ובכלל איך מסתכלים עליי ושמסתכלים עליי מה הם חושבים לעצמם שם במוח עליי? אני מרגישה שאני נראית נורא.... למה אנשים מתקרבים אליי בכלל?
    הדבר משפיע עליי בזוגיות, אז נכון מצחיק שאני אומרת זוגיות ואני בת 17, אבל כן אני בקשר עם ילד בן גילי גם הוא בן 17 ויש בנינו משהו.. אהבה קוראים לזה.
    הייתה לנו שיחה על אקסיות שלו, מספר אקסיות יפות במיוחד- אני מרגישה רע! הן כל כך יפות.... למה הוא עזב אותן בכלל? ולמה בכלל פונה אליי?? למה בכלל רוצה אותי? שיהיה איתן... הוא הדרדר או מה? הוא לא בסדר- אחרי שהיה לו אותן... מלכות יופי! הוא הגיע אליי? משהו לא בסדר. וכן... משהו לא בסדר בי. לא מעריכה את עצמי, לא יודעת מה אני שווה, לא רואה את עצמי כמישהי יפה, רואה מישהי מכוערת מישהי שאף אחד לא צריך! מה עושים? אני מודעת לבעיה... זקוקה לעזרה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 17 חסרת ביטחון עצמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 17 חסרת ביטחון עצמי - תגובה

אירית כהן
    26/11/2013

שלום רותם,
    את מרגישה כאילו כל הדברים שאומרים לך [למשל שאת נראית טוב, או העובדה שהחבר שלך רוצה דווקא אותך] הם כמו מראה שאת מתבוננת בה, ולא מזהה שם את עצמך.
    לא רק את חווה זאת. נערות רבות בגילך חשות כך. זה נובע מכך שעברת המון שינויים לאחרונה - גם שינויים גופניים.. גם 'נפשיים' או פסיכולוגיים - וזה מבלבל!
    יש סיכוי טוב שבקרוב תתחילי לחוש יותר 'מתחברת' לעצמך , למחמאות שאת מקבלת ולעניין שהחבר שלך מגלה בך.

ובינתיים, אם את מאוד סובלת - מותר לך לדבר על כך עם מישהו. למשל לבקש שיחה עם יועצת או פסיכולוגית בביה"ס..

הרגישי בטוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו