מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר ביטחוןמישהי05/12/2013
שלום,
קראתי את הודעתה של רותם, "בת 17 חסרת ביטחון עצמי".
ראיתי את הכותרת ומיד פתחתי את ההודעה, משום שאני גם חסרת ביטחון.
הזדהתי עם דבריה בקשר לכל מה שאמרה על עצמה, שמרגישה לא טובה, לא יפה, אף אחד לא רוצה להיות איתי, לא שווה וכו'. גם אני מרגישה כך, למעט העובדה שלי לא אומרים שאני נראית טוב, לא פעמיים ואפילו לא פעם. אנשים למעשה לא מתקרבים אליי בכלל, אין לי חברים ובטח שלא זוגיות. באמת! לא רוצים אותי. משהו לא בסדר, כנראה שבי. לא מעריכה את עצמי, אני לא שווה כלום, לא רואה עצמי כמשהו בכלל. מה עושים?
קראתי גם את תגובתך אליה. במקרה שלי אני קצת יותר גדולה ממנה, לא בהרבה, אולם לא נחשבת בגיל ההתבגרות. כתבת לה שיש סיכוי שבקרוב תתחיל לחוש יותר מתחברת לעצמה, למחמאות שהיא מקבלת ולעניין שהחבר שלה מגלה בה. יופי. אז לי אין מחמאות ואין חבר ואין עניין,וגם עם הזמן לא התחלתי להתחבר לעצמי (מרגישה כך הרבה זמן).
מה אני עושה במקרה שלי?! אני מרגישה לא יפה, לא טובה, לא שווה, אבל בניגוד אליה, אני באמת כזאת, והדבר מתבטא בזה שאלי לא מתקרבים בכלל, כמו שהיא חושבת שאמור לקרות לה. אז אצלה זה הרגשה בלבד, במקרה שלי אני כל מה שהיא אומרת על עצמה.
אין מה לעשות מבחינתי, אני אבודה. אצלי זאת לא סתם הרגשה , אני כך באמת. אז זהו...
עבורי מה שכתבת לה לא מתקיים, כי אין סיכוי שאתחיל להתחבר לעצמי, שהרי לי אין את המחמאות או האנשים סביבי!!! שיגידו לי שאני מהמממתת!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ביטחון - תגובה
אירית כהן05/12/2013שלום לך,
השימוש הרווח במונח 'חוסר ביטחון' מכסה פעמים רבות מצבי דיכאון. ואמנם התחושות שאת מתארת - כגון חוויית חוסר-ערך, תחושת הייאוש וחוסר התקווה שדברים אי-פעם יישתנו - תחושות אלו מאפיינות דיכאון.
בנוסף , ייתכן שאת סובלת מקשיי תקשורת, ולכן מתקשה לבנות עבור עצמך מערכת חברתית וקשרים אינטימיים, שכל אדם זקוק להם לצורך רווחתו הנפשית.
בשתי בעיות אלו - שאולי הן קשורות ומזינות זו את זו - ניתן לטפל בתהליך טיפול פסיכולוגי, ואני ממליצה לך להעניק זאת לעצמך.
הרגישי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)