מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפים להתמודדותj.s.Bach07/12/2013
הי, הטקסט ארוך במקצת ו"מרוכז בעצמי", אך למרות זאת, אודה לכן מאוד אם תוכלו להקדיש לי מזמנכן היקר מפז.
לא מזמן אובחנתי כבעל הפרעה דו קוטבית. לכן, התחלתי להתעניין בהפרעות שונות, בנוסף למאניה-דפרסיה אני רואה עצמי בחלקן הגדול. אני די מחובר עם הרגליים לקרקע, מעולם לא נזקקתי לאשפוז.
כיום, הנני בשנות העשרים המאוחרות, אך מאז ומתמיד הייתי שונה מאחרים.
עד היום שמורות אצלי חוויות ילדות מוזרות אשר חוויתי מגיל 3.
לדוגמה, הכיתי אחות בפניה כשבאה לקחת ממני דגימות דם. או שהייתה לי גננת שכל הזמן הייתי ניגש אליה במטרה לגעת בישבנה, ועוד כל מיני חוויות מגיל צעיר מאוד שלא היו מתקבלות בעין יפה.
בשנות נעורי היו צוחקים עלי ללא סיבה, לרוב היה זה נגמר ברע או במכות, היו כמה פעמים שהיה מעורב נשק קר, אני זוכר שאף תכננתי להשיג נשק חם בכדי לקחת לבית הספר. אני לא בן אדם אלים אך תמיד מוצא עצמי נדחק לפינה.
אני שונא אנשים ומייחל להם למות, אני מוצא אותם משעממים, גסי רוח, טיפשים ונמאס לי מהם מהר מאוד.
לפעמים אני מסוגל להיות הכי נחמד ואיכפתי שבעולם, אך ברגע שאני חש טיפת צביעות אני מתעצבן ומתפרץ, לפעמים אף מעיף דברים, ללא רגשות חרטה.
נוסף על כך, אינני מצליח להביע רגשות כלפי אחרים בהתנהגות ושפת גוף, אלא רק במילים. למרות הכל, אני מגלה אמפתיה חזקה כלפי אנשים\בעלי חיים הנמצאים במצוקה.
יתרה מכך, אני מאזין למוזיקה קלאסית רוב שעות היום, אך יש ימים יוצאי דופן, כאשר בהם אני מאזין ופשוט מתחיל לבכות, מוצף רגשות, רגשות מעורבים, סוג של אמביוולנטיות.
אני מוצא את גוף האדם ואיבריו קוסמים ומרתקים עבורי עד מאוד. למעשה, אף ניסיתי להיות נוכח בנתיחת גופה בבית החולים. אני מאוד אוהב לקרוא וללמוד על הנושא, לצייר במיוחד. אני רואה דברים בראש עד לפרטים הקטנים ומוכרח לתרגם אותם על הנייר, בעוד שלהפתעתי, אנשים מוצאים את ציורי מטרידים עד מאוד. אף הייתה לי ידידה טובה שנרתעה מהם וכתוצאה מכך הפסיקה את הקשר עימי.
אני נגד תרופות פסיכיאטריות, לאחר מחקר שערכתי בתחום נוכחתי לדעת שאלה עשויות לפגוע בפעילות הקוגניטיבית ובתפקוד המוח. לכן, אני נמנע מהן בשלב זה.
אודה לכן מאוד אם תוכלו לעזור לי בנושא, כגון עצות לטיפול שאינו תרופתי, לריסון עצמי, המלצות לספרים בנושא, ו\או כל דבר אחר העולה על דעתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפים להתמודדות - תגובה
אירית כהן08/12/2013שלום לך,
בעיקרון, בהפרעה דו-קוטבית - אם אמנם זה מה שיש לך, אני מסתמכת על דבריך - טיפול תרופתי הוא הדבר הנכון! ובמקביל [לא במקום, במקביל] טיפול פסיכולוגי, אצל פסיכולוג קליני שמבין מהי הפרעה דו קוטבית.
אני גם ממליצה על אבחון ע"י טסטים פסיכולוגיים [אבחון פסיכו-דיאגנוסטי] אם עדיין לא נעשה לך - זה יכול לחדד את האבחנה ולעזור להבין מנין נובע הקושי בריסון-עצמי, לכוון החלטות לגבי טיפול תרופתי, וגם לסייע לפסיכולוג בתכנון וכיוון הטיפול.
בנוסף, ספורט יכול לעתים לעזור לשליטה עצמית - בתנאי שאתה מרסן את עצמך ולא עוסק בו בהגזמה....
קשה לי לתת לך עצות מעבר לכך, זה יהיה בלתי אחראי מצידי לאור העובדה שאיני מכירה אותך.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ספורט
j.s.Bach08/12/2013תודה על התגובה. אני עוסק בספורט, יותר בכיוון של אסתטיקה ומסת שריר. מה ההשלכות של עיסוק בספורט באופן מוגזם עבור אחד כמוני?
יתרה מכך, רציתי לברר לגבי זוגיות. אני לא מצליח לנהל מערכת יחסים, אני לא בטוח שאני אפילו מעוניין בזה. גם כשאני פוגש מישהי, אני מחפש להגיע למצב אינטימי. לרוב, מצבים אינטימיים גורמים לי לתחושה ורגש מיוחדים, כשאלה קורים רק עם בחורות ספציפיות, לכן, אני מעדיף לברור בקפידה. למצבים האינטימיים הללו ערך עצום מבחינתי, כסוג של טקס, כאשר כולו מתרכז בה, וכאשר הנאתי האישית תלויה בהנאתה שלה בלבד ולא בשום דבר אחר. אם זה לא מתנהל כמצופה אני פשוט קם, מתלבש והולך. לכן, מצב זה מביא אותי לבחון את תגובותיה וגבולותיה. וכשזה כן מתנהל כמצופה, זמן קצר לאחר מכן אני חש ממש מדוכא ואיני מעוניין בהמשך הקשר. אינני מסתכל על זה כעל סתם עוד סקס. נוסף על כך, אני מוצא עצמי מתעב גברים שנוהגים לדבר על בחורות בבוז ועל חיי המין שלהם בזלזול.
בשנים האחרונות אני פשוט מעדיף לשלם לנערות ליווי, לא למטרת הסקס אלא במטרה להגיע לתחושה ולאינטימיות הזאת. במקום לעבור את התהליך המסואב הזה של להכיר מישהי חדשה כל פעם מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ספורט - תגובה
אירית כהן08/12/2013כפי שכתבתי לעיל, כדי ש'טיפים ועצות' יהיו טובים ויעילים נדרשת היכרות עם הנועץ.. אני ממליצה לך להמשיך את ההתייעצות אצל פסיכולוג באופן פרטני.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)