מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פריקה.בבקשה תגובהלירון15/12/2013
פריקה:
נמאס לי.
מגיל 16 התחיל הקטע הזה ,של -כשאני לא מרגיש טוב עם עצמי וההרגשה הפנימית שלי לא טובה,
הרבה הרבה מאוד דברים משתנים אצלי.
עד גיל 18,הייתי מודע לבעיה אבל לא נתקעתי עליה אף פעם ואף פעם לא עבר לא עבר לי בראש לא לצאת עם חברים בגללה או דברים כאלה,
למרות שהייתי מודע שהשינוי בהרגשה הפנימית עשוי לקרות.
בגיל 18 רצינו כל הח'ברה להשכיר וילה לחיי החוקיות,כבר אז התחלתי לחשוש מהבעיה,
להיות 24 שעות עם חברים שלי,כשהשינויים בהרגשה הפנימית יכולים לקרות אין ספור פעמים ,
ואני צריך להעמיד פנים,להילחם,להמשיך לדבר,או לא להמשיך לדבר ואז עוד יותר להיכנס לזה
ככה זה היה עד גיל 18.
בגיל 18 ,הגיעו 2 משברים אצלי,המשבר הראשון,הוא שכל הזמן לא הרגשתי טוב עם עצמי במשך כמה חודשים,בניגוד ללפני כן שהיו מדובר במעין התקפים כאלה,המשבר השי הוא שהגיע משבר אובססיביות חזק,שגרם לי להתעסק בבעיה הזאת בצורה קשה מאוד
הייתי בטוח שאני סובל מחרדה חברתית לאור התסמינים של הבעיה ,התחלתי לגלוש בפורום חרדה חברתית,לשמוע קלטות איך לצאת מהם
אח"כ זה כבר הפך לביזארי לחלוטין וכל הזמן התעסקתי בבעיות הנפשיות שלי..
היום אני בן 19,עדיין סובל מהבעיה הרגשית,זה מסתכל,התגברתי על האובססיביות.
אבל אני יתן דוגמה,כשאני מרגיש רגיל ובסדר עם עצמי אז הכל סבבה,
כשאני לא מרגיש טוב עם עצמי,אני יכול למשל לראות תוכנית טלוויזיה ,ולראות אנשים מדברים ולנסות ללמוד מהם מיומנות חברתיות,
כי כשאני לא מרגיש טוב עם עצמי,זה לא רק מדובר בחוסר ביטחון עצמי,זה הרבה דברים,אני לא אוהב אף אחד,אני לא יכול לפרגן,אני מרגיש ממש בן אדם שונה.
עם אני רוצה לדבר כשההרגשה הפנימית שלי "מרירה" זה רק יכאיב לי עוד בלב.
לפעמים זה כל כך יוצר פער גדול בין המצב הרגיל שלי לבין המצב שההרגשה הפנימית מרירה,
שאני מרגיש שונה כלפי עצמי.אני בן נוער,וכולנו אוהבים לדבר בשפה בוטה וגסה לפעמים,אז לצורך העניין שמעתי את אחי מדבר קצת בשפה כזאת,והרגשתי לא טוב עם עצמי,
ואז כאילו הרגשתי כאילו אני רוצה להיות כמוהו.
אבל זה מוזר,כי אני כן כמוהו בעניין הזה.השינוי בהרגשה הפנימית גורם לי במודעות שלי לא ממש לדעת .
זה סוג של משבר זהות כי אני כן יודע מי אני,עד שההרגשה הפנימית משתנה.
ברור לי שהשאלה הזאת תישאל,אז ההרגשה הפנימית יכולה להשתנות מכל דבר קטן,באמת מדברים קטנים שקשורים לעצמי
שוב,לא הפריע לי במהלך התיכון להתחיל עם בחורות במועדונים וליצור סטוצים עם בנות,אבל ברגע שההרגשה הפנימית משתנת,היצר הראשון הוא להתכנס בתוך עצמי,ולקפוא.
אני עובר עכשיו תהליך אבחון פסיכולוגי,וזה תהליך שיקח זמן,אני פשוט זקוק לאיזה תגובה מרגיעה ,ושאחד הפסיכולוגים כאן יבין את הבעיה עד אז..תודה ושבוע טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקה.בבקשה תגובה - תגובה
אירית כהן15/12/2013שלום לירון,
אני שמחה לשמוע שאתה בתהליך אבחון פסיכולוגי [אני מבינה שזה התהליך ע"י טסטים פסיכולוגיים.. וזה באמת לוקח קצת.. ולפעמים גם לא כ"כ קל, אולי מעורר כל מיני דברים - וזו תגובה טבעית לחלוטין].
אתה 'מתבגר', ואני רוצה להרגיע אותך ולומר לך שזה באמת גיל שעוברים בו מלא שינויים - כתבתי על כך לא פעם במסגרת הפורום כאן - וזה מבלבל! בלבול שחשים אותו הרבה מתבגרים, לא רק אתה. וזו באמת תחושה לא קלה ולכן אתה מנסה לבד לעשות סדר, ול'אבחן' את עצמך - כבר נתת לעצמך כמה אבחנות 'פופולאריות', כגון חרדה חברתית.. משבר זהות..
הדרך הנכונה היא הדרך שבחרת בה - לתת לאנשי מקצוע לעשות עבודתם.
ובינתיים, עד שיסתיים האבחון ותיקבע תכנית טיפול שיכולה לסייע לך, נסה סתם לאהוב את עצמך בדיוק כפי שאתה - לפעמים יותר עם החבר'ה, ולפעמים רוצה להתכנס.. [הרי כולנו כל הזמן 'משתנים', אנחנו לא כל הזמן 'אותו דבר' - רק שבגיל ההתבגרות זה קצת יותר קיצוני, ולכן מבלבל].
הרגש בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.
לירון15/12/2013אבל זה בעיה מובנת?את הבנת את הבעיה?
לפעמים כשאני לא מרגיש טוב עם עצמי ,אני חושב בצורה כל שהיא,ואז אני שואל את עצמי ,מה לירון שהיה מרגיש בסדר עם עצמו בהרגשה הפנימית היה חושב ,ואז מתבלבל.
זה סתם עוד דוגמה,הבעיה הזאת מובנת?אפשר לחיות עם כזה דבר?אפשר לדעת מי אני?ז"א אני יודע מי אני אבל כשההרגשה משתנה אני כבר לא יודע מי אני.
ואגב אני יודע שאין לי חרדה חברתית ,אבל כשההרגשה הפנימית משתנת,זה מרגיש ככה ,וזה רק חלק מהדברים,בגלל זה גם אמרתי משבר זהות ,כי אני קצת לא בטוח במחשבות וברגשות שלי כשההרגשה הפנימית משתנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ללירון
אמא אחרת15/12/2013היי לירון,
כאמא לילדים מתבגרים, מה שאתה כותב כאן הוא באמת אופייני לגיל ההתבגרות, אולם אצלך נוסף האלמנט של הלחץ והפחד מפני התחושות הללו. זהו גיל בו מתרחשים דברים רבים שאינכם מוכנים לקראתם ואינכם יודעים כיצד "להתגונן" בפניהם. אתן לך דוגמה למשל מבתי המתבגרת (כיום בת 19)... בתיכון ירדו על ילדה מסויימת והיא חשבה כיצד היא היתה מגוננת עליה (כשהיא בסדר) אולם בפועל היא גם קפאה ולא הגיבה. זה ליווה אותה זמן ארוך מאד - וזה אפילו נשאר חלק ממנה, אולם לטובה. היא למדה בעזרת פסיכולוגים כיצד להתמודד עם הקיפאון - כיצד במקום לקבל התקף חרדה או לקפוא, פשוט להתמודד בעזרת כלים שונים שנתנו לה.
מלאכתך נעשית בידי מומחים.. תן להם את הזמן לקבוע את האבחנות... אל תחמיר עם עצמך.. פשוט תהנה כי גיל 19 קורה רק פעם אחת בחיים.. אפשר ללמוד לשלוט על דרכי החשיבה שלנו ועל התגובות שלנו דרך כל מיני שיטות... אתה לא לבד בזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)