מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בניית אופיעידו16/12/2013
לגבש זהות, אופי חזק,החלטי,ביטחון עצמי, להסתדר במסגרות,
שלום רב!
רציתי להתייעץ אתכם לגבי כמה דברים באישיות שלי שאני צריך לגבש ולשפר,
אני בן 21 חייל משוחרר, ואני בסוג של פרשת דרכים בחיים, כל החיים ידעתי שאין לי אופי מושלם (כאילו שיש דבר כזה), אבל נקודות מסוימות באופי שלי שנוכחתי לדעת שמפריעות לי בכל צומת בחיים, למשל עכשיו אני בשלב שאני צריך לעבוד ולהחליט מה אני רוצה לעשות בחיים, אם ללמוד ומה ללמוד ואלה שאלות שנוכחתי לדעת שהן יותר עמוקות כי מה ללמוד זה עניין עמוק של מה מתאים לי לעשות איזה אישיות אני, מי אני, ואז באות השאלות של מה הכישורים שלי, אני מרגיש שהזהות שלי לא מגובשת, בחיים היא לא הייתה מגובשת, זה בא לידי ביטוי בכך שבני דודים שלי חזרו בתשובה לפני 5 שנים כשהייתי נער, אז רציתי להתחקות אחריהם כי משהו בהם ובאושר והשלמות שלהם בחיים משך אותי, אחרי זמן מה גיליתי שאני לא מאמין לאחר שחקרתי את הנושא לעומק עם עוד כמה חברים שברגע שהם נהיו סוג של אטאיסטים אז פתאום זה היה נראה לי הגיוני, הייתה תקופה קצת קשה של ריקנות אבל התגברתי על זה, ואז בעוד צומת כשאני וכל החברים התגייסנו לצבא היה גל שבהתלה כולם רצו ללכת לקרבי אני גם הלכתי למרות שאבא שלי אמר לי שזה לא יתאים לו וכו' ובאמת כשהגעתי לטירונות נשברתי, היה לי קשה בטירוף, בסופו של דבר נפלטתי ליחידה לא קרבית, חברים שלי גם עשו את זה חלקם לפניי חלקם אחריי, חלק נשארו גם כמובן.. ז"א שאני שמתי לב באמת שאני די מושפע מהסביבה שלי, אין לי באמת דעה משל עצמי, גם בגלל שקשה לי לגבש החלטה כמעט בכל תחום בחיים וגם בגלל שכנראה אני מושפע מאנשים בקלות לטוב ולרע, אני לא יודע ממש איזה דמות אני, מרגיש שאני עוד לא מכיר את עצמי כמו שצריך על אף שאני לא לא כזה ילד.. עכשיו אני בשלב שאני צריך לחשוב על קריירה, ואני מוצא את עצמי גם שוב פעם מושפע והקושי במוטיב קבלת החלטה גדול.. לכולם יש קושי זה טבעי, ויש לי הרבה זמן אני לא לחוץ, פשוט אני אומר שכנראה ישנו משהו באופי שמפריע. ואני חושב שיש קשר בין כל הדברים, כי באופן כללי קשה לי להתמיד בדברים בחיים, בכל מסגרת שהייתי בה היה לי קשה, צבא,בית ספר, כרגע אני בין עבודות, סך הכל אני יכול להגיד שאני אדם מאושר יחסית, אבל יש דברים שאני יודע שרצוי שאסדר, כרגע טיפול אצל פסיכולוג זה דבר יקר מאוד עבורי, הייתי מעוניין לעבוד עם עצמי בתור התחלה, מה לדעתכם אני יכול לעשות בתור התחלה?
תודה רבה מראש לעוזרים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוגר צעיר בראשית הדרך
אירית כהן16/12/2013שלום עידו,
כדבריך, אתה באמת בצומת-דרכים, ובניגוד לצמתים קודמים בחייך - בצומת זו אתה מצופה לעשות החלטות עצמאיות לגבי המשך הדרך. בעוד שעד כה חייך תוכננו וכוונו ע"י מערכות שונות - צעדת בדרכים סלולות, במשך שנים רבות במערכת החינוך, שנים אחדות בצבא. - עכשיו אתה 'גדול', 'בוגר', ואמור לבחור את דרכך בעצמך.
ייתכן שאתה נבוך מעצם המצב הזה, מעין 'עצמאות כפוייה'. ייתכן שתוך 'ניסוי וטעייה' תמצא תוך זמן לא רב מה אתה רוצה לעשות. מותר לך קצת לחשוב.. לנסות.. מותר גם 'לטעות'.
אך ייתכן גם שבדומה לצעירים רבים בני גילך אתה חש שאינך בשל עדיין לעצמאות, חש באופן אינטואיטיבי שלא כל מטלות גיל ההתבגרות הסתיימו בהצלחה, כגון הגדרת זהות. ובמקרה זה רצוי להיות תקופת מה בטיפול פסיכולוגי. זוהי השקעה כדאית לצורך ההמשך..
[נ.ב. מכיוון שזהו פורום מומחים - פרט למקרים יוצאי דופן איני מעודדת בפורום זה דיון חופשי ומתן עצות שלא מאנשי מקצוע, לצורך זה יש פורומים אחרים בשפע.]
כל טוב, ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)