לחשוף אירוע טראומטי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לחשוף אירוע טראומטי
    רעות
    18/12/2013

שלום, יש לי שאלה קצת מוזרה..
    התחלתי טיפול פסיכולוגי לפני כחודש.. אני בת 28 וכשהייתי בגיל חטיבת הביניים עברתי אירוע לא נעים.. שאני מאמינה שהוא קצת טראומטי עבורי.. לא היה קשה במיוחד, ולא נגרם לי נזק פיזי כלשהו.. אבל כנראה שנשארו צלקות נפשיות.. אני רוצה לספר על כך לפסיכולוג שלי.. כדי שבאמת נוכל להתייחס גם לחלק המצולק הזה.. בכל פעם לפני שאנחנו נפגשים אני מחליטה שהיום אספר, אבל המילים לא יוצאות.. קשה לי.. איך מתחילים? איך חושפים אירוע כזה? יש איזה שהן טכניקות? כי זה נורא נורא קשה לי פשוט להתחיל ולדבר כאילו זה משהו שעובר לידי.. אני פשוט מקבלת מעין שיתוק כזה.. ומוותרת.. אבל זה חייב לצאת.. זה חייב........
    אודה לתשובות והכוונה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחשוף אירוע טראומטי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבנות את ה'חממה' הטיפולית

אירית כהן
    18/12/2013

שלום רעות,
    התקופה הראשונה של טיפול היא מעין 'יצירת מקום' , יצירת אותה חממה שבה ניתן יהיה לחשוף עצמנו בלי לחשוש. זו תקופה שבה באופן חצי-מודע בודקים אם אפשר לתת אימון.. אם התגובות תהיינה כאלו שמתאימות.. האם הפסיכולוג יבין שזו הייתה באמת טראומה, ולא סתם אירוע 'לא נעים'.
    ייתכן שהקושי שאת מתארת, קושי לפתוח את הנושא הטראומטי, את המקום הכואב ביותר, הוא קושי טבעי לתחילת טיפול. תני לעצמך קצת זמן, יגיע רגע שבו תחושי שזה 'מקום בטוח' ואז מן הסתם המלים תימצאנה בקלות.
    בצד זה, הקושי לפתוח את הנושא נובע גם מכך שאינך בטוחה שיאמינו לך שזה היה עבורך נורא! הלוא את עצמך נוטה להציג זאת כסתם 'אירוע לא נעים'. גם ה'קיפאון' שאת מתארת מאפיין נפגעות טראומה, וייתכן מאוד שאת חווה קיפאון כזה גם במקומות אחרים, ולא רק בחדר הפסיכולוג.. אולי יהיה לך קל יותר להתחיל לדבר על ה'קיפאון'.

כל טוב ובהצלחה בטיפול,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו