מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה קטנה...אך עדיין בעיהענת30/12/2013
שלום,
כן, אני מאלו שצריכות עזרה להתרומם חזרה....
אז מה הבעיה?
אני בת 47, נשואה באושר גדול לאהבת חיי, אמא לשני ילדים בוגרים ומדהימים, יש לי בית יפה ביישוב נחמד... ואני - מובטלת.
אני בעלת 2 תארים (בהצטיינות) - כל חיי עבדתי... עשיתי הסבות מקצועיות כי האמנתי שאני צריכה להיות מאושרת במה שאני עושה... והצלחתי בכל מה שעשיתי. יש לי שני מקצועות חופשיים באחד מהם בחרתי שלא לעסוק והתמקדתי בשני.
עד לפני חצי שנה עבדתי בחברת בוטיק קטנה ומאוד נהנתי מהעבודה (קשור לאירועים) והחלטתי לעזוב כיוון שלא הסתדרתי עם אחת מהמנהלות, ברמה שזה ממש פגע לי בנשמה (אגב, בגללה עזבו עוד רבים ולכן התחלופה בחברה הזו גדולה אך זו רק הערת אגב). הייתי בטוחה שאמצא עבודה בקלילות... הרי אני כ"כ מוכשרת, אנשים כ"כ אוהבים אותי, תמיד הצלחתי במה שנגעתי, אני נראית טוב... אין ספק שמיד אשתלב במקום עבודה אחר.
היום, חצי שנה מאז - איני עובדת ואיני מוצאת עבודה.
מה לא שמעתי? שאני אוברקאוליפייד, שאני מבוגרת מידי (!!!) ואם כבר היה משהו נחמד ביקשו עבור עבודה 6 ימים בשבוע (כולל שישי ולעיתים שבת ) באזור המרוחק 50 ק"מ ממקום מגוריי - 4000 ₪ ברוטו לחודש (דלק עלי כמובן...).
והבעיה?
נאבדה שמחת החיים שכה אפיינה אותי.
רוב היום אני הולכת עם פרצוף חמוץ. מאוד לא סימפטית לבעלי ולילדיי (שבחיי מנסים להבליג ולהיות בסדר אבל אני פשוט "מחפשת" אותם כל היום), הדמעות שוב ושוב זולגות - מרגישה ממש אפס.
ברור שגם הקטע הכלכלי מטריד (דמי האבטלה מסתיימים) הורגלתי לשכר נאה ורמת חיים סבירה. בעלי אומר שיהיה בסדר ונסתדר - זה לא עוזר לי.
אני יכולה לסכם זאת כך - אני מרגישה כ"כ לא חיונית אחרי שכל חיי הייתי כה חיונית שזה מטריף אותי.
בקיצור - אני לא אני.
איך מתרוממים?
כן, זקוקה לקצת עזרה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה קטנה...אך עדיין בעיה - תגובה
אירית כהן01/01/2014שלום ענת
כולנו זקוקים לעתים לעזרה..
את נשמעת אישה מרובת כשרונות ויכולות, שרגילה להצליח בכל מה שאת נוגעת בו - ואולי הדבר היחידי שקצת חסר לך הוא היכולת לשאת 'תסכול', לשאת מצב שבו אינך מצויינת ומצטיינת, לשאת רגעים שבהם הדברים אינם הולכים כפי שאת רוצה ומצפה.. אני מתרשמת מתיאורך שהתסכול גרם לך לכעס, ולתוקפנות שמופנה כרגע כלפי עצמך. ובמלים אחרות - את מדוכדכת.
הדימוי העצמי שלנו - כאשר הוא מספיק מגובש - צריך לעזור לנו להתמודד בהצלחה עם רגעים כאלו.
ולכן, גם אם לפתע הכל יתחיל שוב לזוז.. וגם אם תמצאי בקרוב מישרה 'מדליקה' - עדיין אני ממליצה לך לפנות לתקופת מה לטיפול פסיכולוגי, ע"מ לייצב ולגבש את המבנים הפסיכולוגיים הכרוכים בעמידה בתסכול.
הרגישי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)