המשך... אמרתי לכם

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• המשך... אמרתי לכם
    ירדן
    01/01/2014

אני רוצה להנות מחיי ולחיות חיים מלאים ובטוחים כבר כי הגיע הזמן... זאת התנהגות שמאפיינת את גיל ההתבגרות שלי וניראה שאני מתעקש להישאר באותה תקופה רעה ואני נלחץ מזה עוד יותר.. אני חיי בעולם שאני כביכול מתחרה עם כולם על יופי חיצוני...לא מסוגל לחשוב שיש מישהו שניראה יותר טוב ממני אבל אני בטוח ושלם בזה שיש! לפחות בעיני... אז  אם השלמתי עם זה למה עדיין כל כך קשה לי? האם היופי או משיכה היא בעיני המתבונן? אני לא מצליח להאמין בזה... האם יש מישהו שלא יתרשם מהבחור שאהי אובססיבי אליו כמו שאני מתרשם בכזאת עצימות? זה נורמלי מה שאני מתאר? עד כמה שאני מכיר את עצמי אני לא אדם רדוד ושטחי אז למה היפה החיצוני כל כך משנה לי?  מתי אני אכבד את עצמי ואוהב את עצמי במאה אחוז שאני אסתכל על עצמי במראה ואני אגיד אני אוהב את עצמי ולא זה המראה שלי וזה מה שיש... מגיע לי שזה יקרה לי... אבל זה ניראה בלתי אפשרי.. אני מתוסבך בתוך עצמי ומבולבל מאוד החיים הם בלתי אפשריים כשאני פוגע בעצמי בכל המישורים האפשריים... הצילו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך... אמרתי לכם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך... אמרתי לכם - תגובה

אירית כהן
    01/01/2014

שלום ירדן,
    התאהבות אכן עלולה להפוך ל'אובססיה', ולמצב פתולוגי, כאשר כל האנרגיה הנפשית מושקעת ב'אובייקט' - במישהו אחר, עד כי לא נותרה אנרגיה לאהוב את עצמך..
    אתה מזהה נכון שמדובר במצב שמאפיין את תהליכי גיל ההתבגרות. וביתר דיוק, מצב שבו לא הושלמו עדיין המטלות הפסיכולוגיות של גיל ההתבגרות, ובהן גיבוש זהות, ויכולת לדאוג ולטפח את ה'עצמי'.
    קשה אמנם, כפי שאתה עצמך חש כימים אלו, להיות כביכול 'בוגר' - שצריך, בנוסף לשאר מטלות חייו,לפרנס ולטפל ב'מתבגר' שבתוכו.. ולכן בגיל זה נדרשת תכופות עזרה ע"י טיפול פסיכולוגי [לאו דווקא תרופות].

אני ממליצה שתפנה לקב"ן ותבקש טיפול בשיחות.

[נ.ב. מכיוון שזהו פורום מומחים איני מעודדת כאן שיחות 'עם כולם' 'על הכל', יש פורומים אחרים שמיועדים לכך].

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו