היבט פסיכולוגי של התנהגות מסויימת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היבט פסיכולוגי של התנהגות מסויימת
    כלשא
    10/01/2014

מה יכולה ליהיות המשמעות הפסיכולוגית של התנהגות שאפרט לעיל של גבר?
    מדובר בעמית לעבודה.
    נשוי בן 30 עם פעוטות, חובש כיפה ושומר מסורת/דתי.
    בן אדם טוב לב, אדיב ולמראית עין תמיד שמח ובעל אנרגיות חיוביות.
    1. נוהג לשתות אלכוהול במהלך יום העבודה ומגיע למצב של "סטלה קלה". כפי שנראה לי קורה בחלק השני של היום, לפני סיום יום העבודה.
    2. יש לו מן "תקופות" של התאהבויות בעמיתות (אני יודע על 3 שמצאו חן בעיניו). זה תמיד אותו הטיפוס פחות או יותר - בחורה טובה, חמודה ונחמדה, חייכנית, - מה שנקרא "נשמה טובה". כלפן הוא ממש מתנהג כמחזר! לא חוסך במחמאות (לאוזניי כל!), מגע פיזי - חיבוקים חברותיים (ומה עם שמירת הנגיעה?!)...על אחת אף אמר שאוהב אותה, מתנהג כלפיה כמי שרוצה לפתח קשר - וכל זה לעיניי כל העמיתים לעבודה, בפתיחות מלאה וללא רסן!

מן הצד, כמי שמכיר אותו בתור עמית בלבד ובלי לדבר איתו על חייו האישיים או להכירו לעומק, בניסיון "לשחק אותה פסיכולוג" - הוא נראה לי בן אדם עם דימוי עצמי נמוך/חוסר ביטחון עצמי (למרות שלא מתנהג כך כלל, מאוד חברותי ופתוח, שמח ואנרגטי). גם נראה לי שחיי הנישואים שלו לא טובים והוא נשאר עם אשתו רק בגלל הילדים. לכן, לפני שחוזר הביתה, הוא "מתמסטל" קלות בעבודה..לכן, נוטה להתאהבויות בטיפוס מסויים של בחורות...

מה יש לכם להגיד על זה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה השאלה?

אירית כהן
    10/01/2014

איני נוהגת לערוך 'ניתוחים פסיכולוגיים' באופן זה, לא על כל דבר יש לי משהו לומר, וגם לא ברור לי מהו הרקע לשאלתך, מה בעצם מציק לך.

אולי תנסחי שאלתך מחדש. האם יש משהו שמפריע לך/מטריד אותך בהקשר לאותו אדם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט

כלשא
    10/01/2014

מה שמטריד אותי זו העובדה שהבן אדם דתי, בעל ואב ונסחף להתנהגות שכזו... זה נראה לי כמו מצוקה, אני רוצה להבין אותו ואולי לנסות לעזור לו.
    האם זה באמת מגיע ממקום שרע לו בבית?
    או שהוא פשוט "הגבר הטיפוסי" שמחפש רומן מזדמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט - תגובה

אירית כהן
    10/01/2014

אם הוא עצמו חש מצוקה, ומבקש עזרה - מוטב שיפנה לאיש טיפול מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו