תלות של אדם אחר בי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תלות של אדם אחר בי
    ma21ma
    12/01/2014

שלום,
    אני מבקשת עזרה במקרה שלדעתי נוצרה תלות יתר של חברה בי ואני כבר לא יודעת מה לעשות.
    החברה שעליה אני מדברת היא בת זוגתי לשעבר בת 24. לפני כ5 חודשים היא עברה דירה לדירה שבה היא גרה לב כדי ללמוד במכללה.
    נפרדנו כי לי באופן אישי היה כבר קשה להכיל אותה היא בן אדם לא פשוט עם חיים לא קלים והיא לא חסכה ממני את בעיותיה ואני בן אדם שנוטה לעזור גם בלי שיבקשו ממני ועזרתי בכל מה שיכלתי בלי להגיד לא ובלי לרצות היא ניצלה את המצב . בכל מקרה זה התחיל כבר לפגוע בי ולכן נפרדנו.
    לאחר שנפרדנו היא ממש ביקשה שאני לא יעזוב אותה לגמרה שנשאר בקשר חברי כי היא מרגישה לבד, שאין לה אף אחד , היא מרגישה דחויה על פי דבריה שהיא כלום ואף לא רוצה אותה. כחודש אנחנו עדין בקשר מאז הפרדה. כשבועיים לאחר הפרדה היא פשוט ישבה בבית בדכאון , עישנה ,שתתה, אמרה דברים כמו שהיא רוצה למות ואין לה בשביל מה לחיות . אני גרה רחוק ממנה ולכן לא יכלתי להגיע מיד , ואז היא נסעה אלי בטרמפים בשישי בערב ,שיכורה. טיפלתי בה עד הבוקר , בבוקר דיברנו והחזרתי אותה הביתה כשאמרתי לה שאני יתמוך בה ויעזור לה (היא לקחה את זה כהבטחה ) ומצבה היה טוב יותר. לאחר כמה ימים היא רבה עם שתי חברות שנשארו לה כי הם לא יכלו לעזור לה במצב מסוים ומבחינתה הם כבר לא חברות ושוב לא הייתה לי ברירה אלא לעזור (אם לא היא הייתה ישנה ברחוב). ניסיתי אחר כך להסביר לה שזה קשה להיות היחידה שעוזרת לה ומאז מבחינתה שברתי הכל את כל האמון שלה בי ,שוב דיבורים שאין לה למה לחיות שהיא לא שווה כלום ... אני מנסה להיות שם בשבילה כי יכול להיות שהיא באמת מרגישה לבד ואני באמת מפחדת שהיא תפגע בעצמה.
    אבל אני מרגישה שהיא יצרה (וכנראה שאפשרתי את זה) איזה שהיא תלות בי , היא יכולה בזכותי כביכול "לקום על הרגלים" ולחזור ללמוד ולצאת מהדיכאון ובגללי "ליפול" לרצות להפסיק ללמוד ולהיכנס שוב לדכאון . היא פשוט מאשימה אותי בצורה מאוד מניפולטיבית בכל מצב שאני מגיבה לא טוב לדעתה כמשהו ששובר אותה ושאני עושה לה את זה בכוונה ואני בן אדם רגיש וכואב לי לראות אותה ככה.
    אני מבקשת איזה שהיא עזרה, מה עלי לעשות , לנתק את ההקשר? לעשות את זה בהדרגה? חשוב לציין שעל פי דבריה היא לא יצרה קשרים חברתיים תומכים במקום שעליו היא עברה והחברות שיש לה לא יתמכו בה ,לכן קשה לי כל כך לנתק את הקשר כי יכול להיות שזה באמת ישאיר אותה לבד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תלות של אדם אחר בי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלות של אדם אחר בי - תגובה

אירית כהן
    13/01/2014

שלום לך,
    ציינת ששררו ביניכן יחסי זוגיות - וביחסים מסוג זה עוצמת ההשלכה על הזולת יכולה להיות חריפה במיוחד. מתוך תיאורך אני מתרשמת שחברתך אינה מקבלת את העובדה שהפסקתן להיות בנות-זוג, ועושה הכל - אולי באופן חצי-מודע - כדי לאלץ אותך להתנהג כאילו אתן עדיין בנות זוג. למשל, לאלץ אותך לקחת אחריות עליה..
    את מעלה חשש שהיא תפגע בעצמה - ואני מניחה שגם זה 'נשק' שלה כנגד הפסקת הזוגיות ביניכן, דבר שהיא אינה מקבלת.

מכיוון שבדרך כלל צריך שניים לטנגו - כדי שנוכל לענות על שאלתך "כיצד עלי לנהוג?" עלייך לברר עם עצמך מהי תרומתך לדפוס זה שביניכן.. מה דפוס זה משרת אצלך?
    [בכל אופן, את יכולה למשל להתנות המשך של כל קשר ביניכן - אפילו הזכות לדבר איתך בטלפון מדי פעם- בכך שהיא תתחיל טיפול פסיכולוגי. כתבת שהיא החלה ללמוד במכללה, וודאי יש שם שירותי ייעוץ לסטודנט.. או במסגרת הקופה שלה. את יכולה גם לפנות בעצמך למספר שיחות לפסיכולוג כדי להתייעץ בנושא זה].

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

שרון
    18/02/2014

לדעתי, למה שחברתך מרגישה יש הרבה משקל מהעבר שלה ומחייה האישיים, מתחילת הקשר לא היה צורך בלעשות הכל בשבילה כדי לא לפתח את התלות, כרגע האפשרות שלך לעשות בשביל עצמך את מה שהכי טוב לך, אך אם היא יקרה לך ואת עדיין מרגישה את הצורך להיות שם בשבילה, אולי לעשות זאת בהדרגה, ואם את לא חושבת שזה יזיק אולי כדאי שתעמידי כתנאי את זה שהיא תלך לטיפול, כך גם תוכלי לעזור לה בלי לגרום ל"שיברון לב". וגם לנתק את הקשר אם זה מה שאת רוצה. לא ברור לי מה את רוצה וכך גם הסיבה לפרידה לא ברורה לי, לפי מה שאת אומרת, הסיבה שנפרדת ממנה היא הסיבה שנשארת בשבילה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו