בבקשה עזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בבקשה עזרה
    מיכליקה
    15/01/2014

שלום רב
    יש בי הרבה מאד כעסים ומחסומים, כרגע נמצאת בטיפול עם מטפל כבר מספר חודשים,כשלאחרונה,עולים גם הרבה מאד כעסים סביב התנהלות הדברים בייננו ובפורמט הטיפולי הנל,כולל התנהגות ותגובות שלו,שחוזרים על עצמם. עדכדי שממש לא מצליחה כבר לדבר ונחסמת לחלוטין ומרגישה ממש משותקת .ושאלתי,אז איך בכל זאת במצב שכזה, אני יכולה להצליח לדבר על הדברים,כשהקושי הוא איתו ומולו,וחוזר על עצמו,זה רק מכעיס יותר וזה בעיקר מה שיוצא ואני נחסמת,וגם כאשר אני כבר אומרת דברים זה אחכ שוב חוזר על עצמו.ופוגע בי. מעבר לכך קשה לי מאד להכיל את החלקיות המועטה שבטיפול(מבחינת זמן ופניות שלו אליי)דבר שגם מעורר התנגדויות וחוסם אותי בכעסים,וכל אלה משתקים אותי.אני מתקשה גם לאמר הכל בכנות,בשל החוסר הדדויות והתחושות שזדה מעורר בי,וחשה גם שכל האנטגוניזם הזה הלא רצוני כביכול, מסכל כל אמפטייה שיכולה עוד להיות כלפיי.וזה גם מעורר חרדה.כי בכל זאת גם המטפל הוא בן אדם,והאם יכול לכפות על עצמו אמפטייה כלפיי מטופל??וזה גם אחרי טיפול שעברתי בעבר עם מטפל שהחליט להפסיק אותו,מאחר וכבר לא יכל לסבול אותי,אמר לי מפורשות שלא נותרה בו שום אמפטייה ואכפתיות כלפיי(אחרי שבהתחלה המצב היה הפוך לחלוטין),ושלא יכול ורוצה לעזור לי יותר.כך שגם האמון וגם הבטחון ,בטיפול ובמטפל מאד התעררו בי,ואני למעשה מרגישה כלואה בתוך מצב ,בו מצד אחד המטפל מעודד את המטופל להיות מי שהוא, על כל הדברים שעולים מצידו,ומנגד בשטח, יוצא שיש לזה השלכות.וזה מאד מבלבל אותי. אשמח להתייחסות לכל אותם עניינים שהעלתי שמלווים אותי לאחרונה וןמעוררים אי שקט.תודה רבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה עזרה - תגובה

אירית כהן
    15/01/2014

שלום מיכליקה,
    בתוך טיפול טבעי שיעלו הדברים הבעייתיים מחיי היום יום - הרי המטופל אינו הופך ל'אדם אחר' כשהוא נכנס לחדר הטיפול. אדרבה, ההזדמנות לעסוק באותם דפוסים בעייתיים מול מטפל נייטראלי ומקצועי, לקבל ראייה חדשה.. תגובה שונה.. הם חלק מהמהלך הטיפולי. זוהי בדיוק ההזדמנות ללמידה חדשה ולשינוי.
    משום כך, התגובה העיקרית שלי לדברייך היא שעלייך להעלות בפני המטפל את הקשיים שלך, גם אלו שאת חווה מולו. חשוב מאוד שתדוני איתו בקשיים אלו, אינך אמורה להתמודד עם זה לבד. מטפל מקצועי אמור לעזור לך להתמודד גם עם מה שאת חווה כ'חלקיות' או מיעוט זמן.

אני מקווה כמובן שאת אמנם בידיים מקצועיות. הכתובת המתאימה לטיפול פסיכולוגי היא בד"כ פסיכולוגי קליני, עו"ס קליני [עו"ס בעל תואר שני עם התמחות לתחום הטיפול]. את יכולה לברר עם המטפל עצמו מהי הכשרתו [ותעודותיו] לעניין טיפול. את גם יכולה לבדוק זאת באתר משרד הבריאות [תחת הכותרת "מאגרי מידע" ו"רישוי מקצועות רפואיים"].

אני מקווה שתצליחו - את עם המטפל הנוכחי, או עם אחר - לייצר את ה'חממה' הנדרשת לך לשינוי מיטיב,
    כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו