טיפול כואב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול כואב
    ....
    17/01/2014

שלום אירית,
    התחלתי טיפול בעקבות טראומה מינית ממושכת בעברי ועזבתי באמצע.
    אני שוקלת להתחיל טיפול חדש אבל חוששת מכיוון שבטיפול הקודם "פתחתי" דברים והרגשתי מוצפת. ממש הפסקתי לתפקד. הרגשתי שאני זקוקה למטפלת כל הזמן וזה הלחיץ אותי כי הרגשתי תלויה.
    דבר נוסף שהפריע לי מאוד: פגישה היא של 50 דקות. עד שאני מרגישה בנוח להתחיל לדבר על דברים זה עוד 20 דקות ואז נותרת חצי שעה לדבר על דברים קשים מאוד אשר היו מודחקים אצלי במשך שנים רבות. הזמן האוזל שיתק אותי ומנע ממני להיפתח ולהתחיל לדבר ולעבד את הטראומה. כמו כן, הרגשתי אח"כ שאני יוצאת "לעולם", חשופה, פגיעה, ומוצפת בכאב. כאילו, פתחנו פצע, התחלנו לנקות אותו, להוציא את המוגלה אבל לא סגרנו אותו אח"כ והוא נשאר פתוח וכואב.
    איזה פתרון יש לכך?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול כואב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול כואב - תגובה

אירית כהן
    17/01/2014

שלום לך,
    הטיפול בפצע, שבמילא כואב, אכן עלול להכאיב. אך האם בשל כך לא נטפל??
    כאשר המטפל מיומן.. רגיש.. יודע כיצד 'לסגור פגישה' ולא להשאיר פצעים פתוחים - אפשר לקוות שיכאב פחות.
    לעתים נוקטים ב'הרדמה מקומית' [למשל, לעתים מלווים תקופות מסויימות בטיפול-הפסיכולוגי גם בטיפול תרופתי, כדי להקל ולאפשר את הטיפול]. ייתכן שצריך לטפל יותר בזהירות, באיטיות, 'החלפת תחבושות תכופה' [למשל, ייתכן שתקופות מסויימות בטיפול עדיף לנקוט במיפגשים תכופים יותר ולא להסתפק במיפגש חד-שבועי].

המטפל צריך אם כן להיות מיומן ומתאים - עדיף פסיכולוג קליני, עם נסיון בטיפול בנפגעי פגיעה מינית . בנוסף, אבחון פסיכו-דיאגנוסטי [טסטים פסיכולוגיים] קודם לתחילת הטיפול יכול לעזור למטפל לדעת מהם הקשיים הצפויים ולתכנן נכון את ההתערבות. לעתים יש צורך במעורבות של פסיכיאטר שיהיה 'בתמונה', יסייע בהערכת מצב ובמידת הצורך יסייע בעזרה תרופתית במהלך הטיפול.

הצבעתי על פתרונות אחדים אפשריים להקלה על הכאב שבטיפול, אלו כמובן החלטות שהן לשיקולו של המטפל. מקווה שתמצאי את המטפל/ת המתאים ולא תזניחי את עצמך.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו