ייאוש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ייאוש
    לילה
    18/01/2014

( עם הפסיכו' שנטשה אותי עקב נסיבות חייה- האולי נסיעה. ובסוף- אני יודעת שהיא עדיין כאן בארץ. כי אני פשוט יודעת. וגם ה"מחליפה" - שהגעתי אליה דרכה...) -
    אני לא מסוגלת לכתוב הרבה. בקושי מסוגלת גם את זה.( אז אעתיק כאן חלק מדברים שכתבתי כשיכולתי)

היא הבטיחה לי שלא תעזוב אותי ולא משנה מה יקרה, כי היא יודעת מה עברתי, ושאין סיכויי שהיא תפצע אותי שוב כמו הקודמת.

לפני כ 4 חודשים פוטרתי מעבודתי. עבדתי שם כ 10 שנים ברציפות. ( לא אכנס לפרטים. אך אציין שהכל קרה מאד מהר ובצורה כואבת. ואני בטוחה שיש קשר ישיר לעזיבה של הקודמת...).

מאז שאלתי את המחליפה- מה יהיה? אם לא אמצא עבודה? איך יהיה פה? מה נעשה? והיא הרי כל הזמן אפשרה מיילים, וסמסים. והייתה כל הזמן עבורי. בלי קשר לפיטורים. כך היה איתה הקשר מלכתחילה. למרות שהיא "קיבלה אזהרות" על השיטה הזאת מהקודמת, ולמרות שאני פחדתי מזה שוב. וכל הזמן אמרתי לה על תלות ועל קשר בין פגישות ועל גבולות. אבל היא הייתה מאד נחרצת ואמרה שהיא בטוחה במאה אחוזים בשיטה שלה איתי. ושזה מה שמתאים לי. ושבזה היא מאמינה. ושלה זה לא יקרה איתי, כי היא מכירה עצמה ואת גבולותיה הייטב וכשלקחה אותי היא ידעה מה היא לוקחת על עצמה.
    היא גם הציעה והתעקשה שניפגש 4 פעמים בשבוע. עד אז- נפגשנו 3 פעמים. וכדי שאוכל ואסכים לזה, היא באמת באמת גם עשתה הנחה גדולה מאד לשם כך. ( זה יוצא מחיר מלא לפעמיים בשבוע. כשאנו נפגשות 4 פעמים).
    אבל כשפוטרתי התחלתי לפחד. אמרתי לה שאני לא יודעת מה יהיה. ושצריך לחשוב על העתיד. כי גם אם אמצא עבודה וודאי ארוויח הרבה פחות ממה שהרווחתי עד כה כל השנים. היא אמרה לי כל הזמן לא לדאוג. ושהיא בחיים לא תעזוב אותי.
    כשאני המשכתי לדאוג ולבקש ממנה לחשוב, אז היא אפילו אמרה לי בסמס:" לפחות את הדאגה הזאת תורידי לעצמך מהראש". וכשכתבתי לה :"זה לא מציאותי. את לא יכולה לטפל בי בלי תשלום". אז היא ענתה:"לפעמים המציאות עולה על כל דמיון". והוסיפה סמיילי. :-)
    היא גם אמרה לי :"חמישה ש"ח יהיו לך?"- כדי להרגיע אותי.
    ופתאום- לפני שבועיים בערך, היא פתאום חזרה בה.
    היא אמרה שהיא בדקה. וטעתה. ושהיא עכשיו מבינה שהיא לא יכולה לעבוד בחינם. ושמצבה הכלכלי לא מאפשר לה ושאצטרך לשלם.

שהיא לא תעזוב אותי אבל שגם אני צריכה להירתם לזה.

זה אחרי שהיא גם נתנה לי דוגמא למטופלת שאצלה שקרה לה דבר דומה, והיא לא שילמה במשך תקופה מסויימת. וכנראה אח"כ החזירה לה על כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייאוש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

לילה
    18/01/2014

ההתחלה נקטעה, והכוונה הייתה לספר שהייתי בטיפול שנמשך כשנתיים עד שהפסיכו' נטשה אותי. ( עקב נסיבות חייה, אם כי בסוף הן לא באמת היו אלו שהכריעו). אחת מהן הייתה הריון וחופשת לידה, ואז הגעתי למטפלת הנוכחית- "המחליפה" , ובעצם כל מה שכתבתי הוא עליה, והנה ההמשך:
    המשכנו לדבר על זה כשאני מרגישה מרומה. ונבגדת. ופתייה. ושאיך אוכל לסמוך על המילה שלה? כי היא לא עומדת מאחוריה. ולא אחראית.
    והרי אני כל הזמן שאלתי מה יהיה ושנחשוב על פתרון ועל מה עושים אם לא אמצא עבודה.

והנה- בפגישה שחלפה היא גם הוסיפה משהו:" היא אמרה שטעתה. ושהיא לא מתהפכת. ושהיא רוצה להמשיך איתי. אבל שאצטרך להירתם למאמץ הזה. וגם שהיא חשבה עד היום- עד שפגשה אותי, שהיא יכולה להתמודד עם הכל. ושהיא הכי גמישה שיש.
    ואמרה לי שלא אמצא טיפול טוב מממנה- באחריות".

אבל שזה עבר גבול פנימי שלה, שהיא לכן רוצה לשמור.והסבירה למה:"שאם יש מטופל שלא יכול לשלם- היא תעמוד בזה, ואם יש מטופל שהוא מאד מאד קשה ( בגלל הסיפור שעבר בחייו) אך אין לו בעייה כלכלית- היא גם עומדת בזה, ומאפשרת לו הכל: סמסים, מיילים, פגישות רבות, המון המון נתינה שלה.
    אבל! כשיש גם וגם- את זה היא כבר לא מסוגלת להכיל.

ולכן - אהיה חייבת לשלם.

בעצם מאז שהיא חזרה בה אני יותר ויותר מתפרקת:

אני מרוסקת. מבחינתי- זהו.

הנה- זה שוב קורה לי. יש איום.
    נטישה.

שאם אין לי לשלם- אין לי אותה. היא פשוט תעזוב.

אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי.

וחושבת על הסוף.

מחשבות לא מרפות. לא מצליחה להרגע. לוקחת כדורי קלונקס שנשארו לי מפעם. בלי רופא.

וחושבת על למות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול נכון

אירית כהן
    18/01/2014

שלום לך,
    אני שומעת כעס רב והתמרמרות שלך כלפי הפסיכולוגיות שטיפלו/מטפלות בך.
    בין אם כעסך מוצדק יותר או פחות - השאלה היא לאן את רוצה לקחת את עצמך בשלב זה.
    את מזהה נכון שאת בדיכאון, את עוטה על עינייך משקפיים שחורים ודרכם הכל ניראה מייאש.. אולם בטיפול נכון תוכלי להחליף את צבע-המשקפיים ולבנות שוב יכולת ליהנות מהחיים. ונכון, פיטורין מהעבודה יכולים ליצור רגע לא נוח, - אך חשבי על כך שזו גם יכולה להיות הזדמנות למשהו חדש.
    מהו טיפול נכון? קלונקס איננו הטיפול הנכון לדיכאון, ייתכן שגם פגישות 3-4 פעמים בשבוע אינן המינון הנכון עבורך..
    אם את עדיין ממשיכה בקשר עם הפסיכולוגית האחרונה - האם פנית אליה ודיווחת לה על מצב הדיכאון שלך?
    אם אינך יכולה להמשיך בטיפול אצלה עקב קושי כלכלי - באחת המסגרות הציבוריות [מרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות, או של קופת-החולים שלך ] תמצאי מענה הן מבחינת טיפול תרופתי, הן מבחינת טיפול-בשיחות, והן מבחינת הקשר הצוותי בין הפסיכולוג והפסיכיאטר, קשר שלעתים הוא חשוב ביותר, ויכול לעזור למטופלים ולמטפלים לא להיסחף למקומות לא מיטיבים.
    אני ממליצה שתשוחחי עם הפסיכולוגית האחרונה שלך על תחושותייך, תדווחי לה על הדיכאון, ובמקביל פני לרופא משפחה שלך כדי להתחיל טיפול תרופתי נכון וכדי שיפנה אותך בהקדם למרפאה לבריאות הנפש.

הרגישי בטוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת התבלבלתי

לילה
    18/01/2014

תודה על התשובה המפורטת.

אשיב על שאלותייך:

1. כן. אני בקשר עם הפסיכו' האחרונה-הנוכחית.( זאת שאני פוגשת 4 פעמים בשבוע, וזאת שאמרה שלא תוכל להמשיך לטפל בי בחינם- וכל שאר הדברים שכתבתי כאן).

האם זה הגיוני? האם את בעצם אומרת לי שמוטב לי לעזוב אותה?

2. כן- ברור שהיא יודעת על המצב. אני כל הזמן משתפת אותה במחשבות שלי וברצון שלי למות. ( לפני מס' ימים אפילו הראיתי לה מכתב אובדני שכתבתי. היא לא "אוהבת" את האיומים... היא אומרת שרק אני אחליט אם אני רוצה וצריכה תרופות. וגם אומרת שאני "הודפת" אותה ו"מתווכחת" עם עצמי לגבי התלות בה ולכן בעצם נשארת לבד.

3. אני קצת חוששת מפנייה למרפאות בקופה שלי. כי בגלל שאני מנסה למצוא עבודה, אז זה לפעמים כרוך במבחנים במכוני מיון לעבודה למינהם. ואם נניח שאני מתמיינת לתפקיד כלשהו בקופת החולים שלי, אני נורא חוששת שזה ייפגע בקבלתי לעבודה.

האם את לא חושבת שזה סיכון? או שנניח כדאי שאחכה עם הפנייה לשם עד אחרי המבחנים? ( הם ממש בקרוב, ואני הרי יודעת שפנייה בטח תופיע בתיק הרפואי, גם אם התיק עצמו יישאר חסוי)- האם אני טועה בהערכתי?

4. האם זה נשמע לך הגיוני מה שהפסיכו' אומרת? שהיא לא תוכל להמשיך הטיפול בלי שאשלם כלל. ושהיא גם לא מאמינה שאין לי מה לשלם או שלא יהיה לי. ושהיא מצפה שאקח כל עבודה- גם אם באופן זמני כדי שאעשה מאמץ לשלם.

חוויתי חוויה נוראית עם הפסיכו' הקודמת. אהבתי אותה בכל נפשי( ועודני אוהבת ומתגעגעת אפילו שאני בטוחה במאת האחוזים שהיא הגורם שהביא לפיטורים ולשקיעה שלי). היא נטשה אותי. והיא עדיין כאן בארץ. וועובדת גם בקליניקה פרטית אך גם במרפאה של קופה"ח לה אני שייכת.

5. מה ההבדל בין תחנה לבריאות הנפש של משרד הבריאות לבין מרפאה לברה"נ של הקופה?

תודה רבה. ( אגב- פעם הלכתי לפסיכיאטרית שהפסיכו' הנוכחית מצאה לי- כי אני אמרתי לה שאני קורסת. זה היה בדיוק כאשר הבלאגן בעבודה התחיל.לאחר פגישה בודדת של שעה, היא נתנה לי קלונקס- כי אמרה שלהערכתה אני בחרדה ודכאון כתגובה נורמלית למצב קשה, ושהיא לא חושבת/בטוחה שכדאי לתת לי משהו לטווח ארוך).

6. אני באמת לא מבינה כבר מה זה מטפלת אחראית. אולי באמת אם אין מה לשלם או שקשה - אז אין פתרון, והיא לא אמורה להבטיח לי שלא תעזוב אותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת התבלבלתי - תגובה

אירית כהן
    18/01/2014

לילה יקרה,
    כיוון שאת בקשר טיפולי עם פסיכולוגית - דבר שלא היה ברור לי מפנייתך, הבנתי ש'נכפתה' פרידה על רקע כלכלי - התערבותי היא ממש לא לעניין! ואני רק יכולה להתנצל אם בחוסר-ההבנה שלי את הסיטואציה הוספתי לך בלבול..
    את כל ההחלטות - כיצד להתמודד עם הדיכאון, לאיזה פסיכיאטר לפנות.. האם לפנות לפסיכיאטר במסגרת ציבורית או לא.. וכו' וכו' - את כל ההחלטות הללו מוטב שתעשי עם מי שכבר מכירה אותך ולא עם פסיכולוגית שאינה יודעת עלייך דבר וחצי דבר, אינך חושבת?

הרגישי בטוב, בהצלחה בתכניות החדשות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו