אמא מפחדת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמא מפחדת
    נשואה
    27/01/2014

שלום, נשואה 26 שנה ילד בן 25 ילד בת 19 וילד בן 6 .מאז הילד הקטן נולד
    אני אמא יותר חרדה מפחדת עליו דואגת הוא גודל תודה לאל. אבל.....יש לי כל הזמן
    שנה האחרונה חרטה על זה שהבאתי אותו למרות שעשיתי טיפולים והיה בי רצון לילד
    והכל עבר מושלם וטוב. והילד בריא ברוך השם ורגיל תודה לאל. היחסים בבית ביני לבין בעלי
    עלו קצת "על דרך לא מתקשרת " אפס אנד דאון ימים טובים ופחות אבל הכל זורם בבית גם עם הגדולים היחסים לאחרונה לא ממש אבל יהיה בסדר כולם תודהלאל בריאם ושלמים עובדים וחיים. אבל...אני זאת שלוקחת בשנה האחרונה על עצמי חשיבה לא
    סבירה כי לא בא ליממ שלהיות אמא ודואגת עד כדי כך לא רוצה לגדל את הקטן לא רוצה להיות איתו בבית הספר עד כיתה יב ואת כל המטלות שבדרך חופש גדול חופשים חגים שיעורי בית
    עינייני בריאות קופת חולים ובקיצור להיות אמא בכלל!!!!!! מדוע זה כך מדוע זה לא עובר לי. יש לציין כי הילד מטופל למהדרין הכל בכל מכל כל מפונק באהבה גדולה גם מצידי כמובן אבל משום מה בתוכי ומחוץ לבית אני משדרת שאני רוצה שיגדל כבר שאני אהיה
    מאוחרי הגידול והדאגה הזאת שלא נפסקת שטוב לו שלא יקרה לו משהו שלא יהיה אסון שלא יכאב לו שחלילה לא יבכה די פשוט די ואחר כך נרגעת ואומרת לעצמי אתאישה רגילה מה יגידו אמאות להרבה ילדים בגיל קטן ואיך הם מתמודדות עם בכי ודאגה ומה יגידו כל ההורים לילדים לא עלינו קצת עם בעיה מדוע זה לא עובר לי מדוע אני חיה עם לספור את הימים והדקות שיגדל!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא מפחדת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך

נשואה
    27/01/2014

למרות זאת שההרגשה באה מידי פעם שזה צף אבל כשאני רואה אותו אני מאושרת
    ואוהבת אותו עד הגג !!!!! ילד שמח וכולנו טובים בהחלט.
    זה פשוט אני לפני מחזור או משהו שקרה אז אני מייד חושבת על הילד הזה כולנו אוהבים אותו משחקים איתו קונים לו מלמדים אותו והוא הכי הכי....
    תודה

הכל בפרופוציה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור האימהות

אירית כהן
    27/01/2014

שלום לך,
    ייתכן שאי-הנחת שאת חווה בתקופה זו קשור - כפי שאת עצמך רומזת - לשינויים הורמונליים קשורי-גיל שאת חווה בתקופה זו.
    בצד זה, ייתכן שהוא קשור גם לכך שעלייך במידת מה 'לוותר' על הבייבי שלך, הרי בגיל שש ילד הוא כבר לא 'התינוק 'שלך אלא ילד גדול יותר, שנכנס למערכת החינוך. שלב זה בחיי הילד משפיע לא פעם על אימהות כפי שהוא משפיע עלייך, ומעורר חרדות - האם הוא ייסתדר לבד? והאם את עצמך תסתדרי לבד בלי להיות 'אימא פול-טיים''?? . לא פעם בשלב זה נוצר קונפליקט פנימי ועולות שאלות "מי אני כאדם מעבר להיותי אם?".

אני מייעצת לך, ראשית, לבקש מרופא משפחה או רופא נשים לערוך לך בדיקות הורמונליות כדי שתדעי אם את בתחילת המנפאוזה, וכדי שתוכלי להתייעץ ולהחליט איך להתמודד עם התופעות הקשורות בכך.
    בנוסף רצוי שתתייעצי עם פסיכולוג/ית. אי-השקט שעובר עלייך זקוק לאוזן קשבת מבינה, ואולי את זקוקה גם לשמוע כמה דברים והסברים. אי השקט שלך גורם סבל גם לך עצמך וגם לסביבתך הקרובה, ולכן רצוייה התייעצות או אפילו תקופת טיפול קצרה.

הרגישי בטוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו