מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מצב נפשילנה04/02/2014
שלום
אני בת 25 , עבדתי מגיל 17, לא חסכתי כסף , בגיל 25 התחלתי ללמוד אחרי לחץ של ההורים , אחרי שטענו שהם ממנים לי את הלימודים .. נכול לעכשיו הם שלמו , אבל אני עדיין מרגישה לא בנוח .. אמא שלי כל הזמן מזלזלת בי בבית, מבחינה כספית העא נותנת ותמיד משאירה לי כסף , הם לא מחסירים . אבל מרגישה שלא נוח להם שאני יושבת איתם , חשוב לציין שיש לי שתי אחיות ואח וכולם נשואים אני האמצעית הקטנה בת 22..
אח שלי מאז שהתחתן הפסיק לעבוד הוא שבר את היד ועזב את העבודה , הוא כל היום אצלנו , ההורים משלמים גם עליו .. אני מרגישה ויודעץ שמעדיפים אותו עליי .. וזהו גואם לי להסתגרות .. אני בתקופת מבחנים אני לומדת טוב ומשיגה ציונים טובים, אבל הרבה פעמים מסתגרת בחדר ובוכה ..
אני נראית טוב יש לי חברות אנשים מחוץ אוהבים ומעדפים אותי , אבל בבית אני לא מסופקת כבר תקופה די ארוכה ..
חוץ מזלזולים מאמא שלי על כל דבר שאני עושה אני לא שומעת ..
דוגמא : אני מתקשרת לספר לה בהתלהבות שעברתי בציון מצוין במבחן וצרפתי אני משתגעת מאושר , היא הגיבה למה להשתגע למה את צריכה להשתגע (בעצבים)..
דוגמא נוספת : סיפרו על בחור אחד שהתאבד ,וספרו שההורים שלו בטח עכשיו עם כל הקושי רגועים כי הוא היא תמיד בדיכאון ולא מסופק , תוך כדי אמא שלי עקצה אותי .. כי אני תמיד מסתגרת בחדר .. אף פעם לא חשבתי להתאבד .. אבל היא מוציאה אותנ מדעתי ... אף בן זוג שהיה לי התאים לה , תמיד בקשה שאנתק קשר , תמיד אמרה שלא טוב לה כשאני במערכת יחסים עם מישהו מסויים . אני לא מוצאת את עצמי ואין לי כסף לפסיכולוג ..
פעם לא הייתי ישנה בלילות אז בקופת חולים הפנו אותי לפסיכיאטרית , היא אמרה לי שאני אישה חכמה ואינטלגנטית ואני לא צריכה טיפולים..
אני מקווה שהצלחת להבין אני כותבת מתוך בכי וכעס רגעי על המצב שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב נפשי - תגובה
אירית כהן04/02/2014שלום לנה,
בתיאורך בולטים לעיני שני מוקדים: מבחינות רבות עדיין אינך 'סגורה על עצמך', מצב שמאפיין פעמים רבות בוגרים צעירים. כתבתי על כך כאן בפורום לא אחת, קיראי למשל תגובה שכתבתי לעידו ב - 16/12. על רקע זה ההתערבויות של סביבתך, למשל אימך, מציקות לך במיוחד. את זקוקה ומצפה ממנה לתמיכה פסיכולוגית - אך כנראה עלייך לחפשה במקום אחר, למשל ייעוץ/טיפול פסיכולוגי.
בנוסף , מתיאורך אני מתרשמת שאת בדיכאון. הדיכאון יכול להיות בתגובה למצב שתיארתי לעיל, או גם על רקע גנטי. את זקוקה להערכה מקצועית פרטנית [לא מובנים לי דברי הפסיכיאטרית אליה הופנית.. וכי אנשים אינטליגנטיים אינם נזקקים לעתים לעזרה נפשית??]
אני ממליצה שתפני להערכה וייעוץ לפסיכולוג קליני. כיוון שאת סטודנטית בדקי אם במסגרת המכללה/בי"ס/אוניברסיטה בה את לומדת יש שירותי ייעוץ לסטודנט. אם לא - נסי במסגרת הקופה שלך, או באופן פרטי.
הרגישי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)