מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחיותלי07/02/2014
שלום,אני בת 40 נשואה ואמא ל3 ילדים.
יש לי שתיי אחיות ואנחנו בקשר נפלא עד שזה מגיע לבן זוג של אחותי.אנו אני ואחותי הגדולה בקשר נפלא גם עם הבעלים שלנו ממש חברים ואף ילדינו באותם גיליים.כאשר אני ואחותי נפגשות (אם זו הצגה פיקניק)עם המשפחות הפרטיות שלנו איננו מזמינות את האחות הנוספת משום שממש לא כיף לנו לא עם גיסי ולא עם ילדיהם הקטנים והמנדנדים.כמובן שניסנו מספר פעמים ללכת יחד אך אני וכל סובביי פשוט לא נהנים איתם.אציין שאנו האחיות מבלות ללא בני זוג לפעמים וכיף לנו יחד.בנוסף כאשר נודע לאימי שאני ואחותי נפגשות ללא האחות הנוספת יטש לה יש של טענות וזה בלתי נסבל.אחותי יודעת שכולנו לא מתים על בעלה אך אני גם מבינה את רצונה להיות כולנו יחד .אני הרמתי ידיים נתתי צאנים בלי סוף הבן אדם בוק ,בלתי נסבל ואינו רוכש כבוד לאחותי ולא לסובבים אותו איך להמשיך במינימום פגיעות?האם אין לי אפשרות להזמין רק את אחותי לארוחת שישי?אני לא אדם שמסתיר שראיתי או נפגשתי...תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחיות - תגובה
אירית כהן08/02/2014שלום לי,
כיצד תרגישי אם אחותך תזמין אותך לסעודת שישי - בתנאי שתבואי בלי הבעל, או תזמין את ילדייך ותאמר להם "בתנאי שתשאירו את אבא בבית" ??
ניראה לי שאת מפספסת את כוונתה של אימך, שחושבת שמשפחה היא מעל הכל. וזה אומר שלא משאירים אף אחד בחוץ. לא את אחותך.. לא את בעלה.. לא את אחיינייך מאותה אחות. זה לא אומר שאסור לערוך אף פעם מיפגשים 'חלקיים' - חלקים מהמשפחה - אך זה כן אומר שיש לטפח מסורת כלשהי של מיפגשים משפחתיים, כל ה'מליאה'. ואגב, מדוע שאימכן לא תהיה חלק מאותה 'מליאה'??
כפסיכולוגית אני יכולה להוסיף שתי הערות:
האחת נוגעת ל'פיצול' ביניכן [שתי אחיות מול אחת.. ואולי מיהן השתיים ומי האחת עבר שינויים במהלך השנים] : ייתכן מאוד שהפיצול הזה מקורו עוד בילדותכן ולא קשור כלל לבעלים. תחרות וקנאתנות בין שלוש אחיות אינו נושא חדש או מקורי, אך עם ההתבגרות מומלץ למצוא דרכים לפתור את המצב ולא להנציחו. [תחשבי איזו דוגמא את נותנת לילדייך.. קווי שהם לא יתייחסו אלייך בעוד שנים כאל 'מפירת שמחות' עם 'ים של טענות'].
ההערה השנייה נוגעת לגיס שכל כך לא אהוד עליך: לכל אדם יש גם צדדים טובים, גם לגיסך. האם ניסיתן לגלות/לעודד צדדים אלו אצלו? ולו למען אחותך [אשתו] ואחינייך.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)