מבולבלת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבולבלת
    דנה
    12/02/2014

שלום רב
    בת 29 נשואה שנה באושר רב עם בעלי שאני איתו יותר מ 3 שנים.
    אני עובדת בתחום התעופה ויש לי הזדמנות לטוס הרבה לחו"ל שזו ההנאה הגדולה שלי.
    כרגע אנחנו בשלבים של לקנות בית וגם מתכננים היריון, התחלתי ליטול חומצה פולית.

הרעיון של לקנות בית עלה לפני יותר מחודשיים, שלפניו תכננו שבחודש מאי הקרוב נטוס לחופשה חלומית שעלותה חצי מחיר ממה שבאמת, כי יש לי הנחה משמעותית.

אתמול רבתי עם בעלי. הוא אמר שנצטרך לוותר על החופשה, כי כשנרכוש דירה, נאלץ לשלם משכנתא ולרכוש דברים לדירה, ולא נוכל "לבזבז" כסף על חופשה.

זו לא פעם ראשונה שהוא מבטל חופשה. לפני כחצי שנה תככנו חופש, אבל ברגע האחרון הוא ביטל לי וטס עם חבריו. בתחילה עודדתי אותו, כי לא ידעתי שזה יבוא על חשבון החופשה שלנו, ובאמת חשבתי שנוכל לעמוד בזה כלכלית, אך נאלצתי לוותר ואלו היו חודשיים מסויטים שלא הפסקתי לבכות ולעצבן אותו, כי ממש תככנו חופש.

והנה שוב זה קורה. רק שהפעם , אני אאלץ לוותר על חופש שחשוב לי לפני ש"מתחילים את החיים האמיתיים", לפני היריון, שלא יודעת אם אוכל לטוס בהיריון, לא יודעת איך ארגיש.

בעלי החל "להרצות" לי על פירמידת הצרכים של מאסלו": הדבר החשוב ביותר- בית, ביטחון הגנה כלכלית ואילו חופשה בחו"ל זה בראש הפירמידה. זו הגשמה עצמית וזה לא MSUT.

אני מדוכאת, לא נעים לי שרואים אותי כך בעבודה.. אני בוכה כל הזמן.
    אולי אני מפונקת, נכון, אבל החופשה הזו חשובה רגע לפני הלא נודע.

מה גם שאני נורא נורא מפחדת מהיריון, מפחדת מהלידה. הלכתי לכמה מפגשים עם פסיכולוגית שהסיקה שאני חרדה מלידה.

אני מרגישה שאני מוותרת: מוותרת על הרצון שלי, מוותרת על ההגשמה שלי, שגם ככה יירדו לטימיון שרגע שייוולד ילד.

כל זאת זכור לי מעבר, משום שכשהייתי בת 16 נולד לי אח קטן והייתי צריכה לגדל אותו ולעזור להורים, מה שמנע ממני המון דברים שנערות עושות בגילאי ההתבגרות- לצאת עם חברות, לצאת עם בנים, הייתי כזו "ילדה טובה ולא מורדת" וזה השפיע עליי רבות. מאז אני רק מחפשת חופש וכשעזבתי את הבית הרגשתי שאני פורחת, למרות שהוריי אוהבים אותי מאוד דואגים ותומכים בי.

בבקשה, ייעצו לי דבר מה. שוב, אני לא רואה את עצמי מוותרת על החופשה הזו :(

איך אני אמורה לפנות לבעלי. הןא רותח עליי ובפירוש אמר שהוא לא מוכן לחיות אתי כך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המניפולציות שעושים עלייך מבלבלות..

אירית כהן
    12/02/2014

שלום דנה,
    את כותבת שאת "נשואה באושר רב עם בעלי" - ואח"כ את מתארת את התנהגותו המניפולטיבית כלפייך.
    השימוש שהוא עשה בתיאוריה של מסלו הינו מניפולציה. מעבר לכך שהוא לא הבין את מסלו - מדאיגה בעיני העובדה שאינו מבין ואינו מנסה להבין אותך!
    האיום שלו שייקח ממך את אהבתו, שלא יחיה איתך אלא אם תתנהגי כרצונו - גם זו מניפולציה..
    את גם מתארת מניפולציה שעשה לפני חצי שנה בנושא החופשה, ובמקום חופשה משותפת שציפית לה השתמש בהנחה שלך בטיסות לצורך חופשה עם חבריו.

אני תוהה אם זו האווירה הזוגית הנכונה להביא לתוכה ילד!

אינני יודעת מדוע לא המשכת להיפגש עם הפסיכולוגית.. אולי רצוי שתחזרי אליה? הבכי והזעם שאת חווה מובנים לי, וגם הבלבול. מעבר לחששות מהריון ולידה נשמע לי שזו גם תגובה לחווית חוסר-אונים שבעלך מעורר בך ע"י המניפולציות שהוא מפעיל. את זקוקה לתמיכה מול המניפולציות הללו..
    בנוסף, ייתכן שאת ובעלך זקוקים לטיפול זוגי, כדי שתוכלי באמת להיות "נשואה באושר רב".

הרגישי בטוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאירית

דנה
    12/02/2014

ראשית תודה רבה על תגובתך המהירה!

קצת היה לי קשה לקרוא שאת חושבת שעושים עליי מניפולציות.
    חלילה אינני מזלזלת במקצועיותך
    .

פשוט לא חשבתי בכיוון הזה. הפסקתי עם הטיפול גם מבחינה כלכלית- כי אני עושה פילאטיס וזה מאוד יקר החוג הזה, אבל יש לי פריצת דיסק וזה עושה לי דבר ממש ממש טוב לגב.

בעלי הוא הכי מפרגן בעולם, הוא עוזר רבות לי ולהוריי.. מסיע אותם כי הם לא נוהגים ברכב וכד,.

הוא תומך בי כמו שאף אחד לא יתמוך בבת זוג, משום שהפעם הראשונה שקיימנו יחסי מין הייתה אחרי שנה של זוגיות, כי יש לי וגימסמוס ווסטיסוליטיס . והוא חיכה לי כי אהב אותי. באותה תקופה טופלתי ע"י פסיכולוגית וזה לא קל ללכת כל שבוע אבל זה באמת עזר.

את באמת חושבת שהוא עושה מניפולציות?
    כי הוא לא כזה. עכשיו זה נשמע גרוע כי האני כאילו מנסה להגו עליו והרי הצד שלו לא נשמע...

הוא גם יודע להתבטא ולבא את דעותיו ולשכנע אותי, כי מה לעשות אני חלשת אופי.

האם את יכולה להתייחס לדבריי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאירית - תגובה

אירית כהן
    12/02/2014

דנה יקרה,
    אם בעלך היה רק, ותמיד, "רע" - אזי לא הייתה בעייה..
    את מבולבלת בדיוק משום שהוא הרבה פעמים נורא טוב כלפייך. וכלפי הורייך, שומר על קשר טוב איתם [וכתוצאה הם כנראה יצדדו בו ולא בך אם תביאו אליהם את חילוקי הדיעות ביניכם].

כנראה בד"כ נוח גם לך שהוא שולט בענייניכם, שהוא משכנע אותך בקלות.. ולפתע את מגלה שזה לא תמיד נוח לך, לפתע את רוצה שקולך יישמע ושתהיה התחשבות ברצונך.
    זה מצריך שינוי אצל שניכם. את צריכה ללמוד לומר את דברך כך שיישמע. בלי לחשוב על עצמך שאת 'מפונקת'.. ובלי לבכות, הרי גם זה סוג של מניפולציה. טיפול פסיכולוגי נדרש כדי שאת תהיי יותר ברורה לעצמך. הוא צריך ללמוד לומר את דברו בלי המניפולציות שלו. שניכם צריכים ללמוד לעשות 'משא ומתן מוצלח' על ענייניכם בדרכים יותר בוגרות - וחדר-הפסיכולוג הוא המקום המתאים לקבל תמיכה לצורך שינוי כזה.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות. אחשוב על הכל!

דנה
    12/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו