התייעצות בעיניין של יחסים עם חבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התייעצות בעיניין של יחסים עם חבר
    CK
    02/03/2014

יש לי חבר (חבר רגיל, לא בן זוג), שהצליח להכעיס אותי בגלל ההתנהגות שלו ואני לא יודע איך להתמודד עם זה.
    מדובר בבחור בן 40, גרוש בזוגיות טובה מאוד + ילדה קטנה.
    האיש אימץ פילוסופיית חיים (כך הוא מגדיר אותה) שבעיקרה חיסכון בכל דבר. הוא כמעט ולא ישלם על משהו מכיסו במחיר מלא.
    הוא תמיד מנסה להשיג כל דבר דרך זכייה בהגרלה או בחינם או עם קופונים.
    הוא טוען שהתנהגות זו אינה פוגעת בי (או ביתר חבריו).
    בהזדמנות אחת תוך כדי שיחה הוא ציין שאם היתה לו אפשרות הוא אף לא היה משאיר טיפים למלצרים, וזאת למרות שלכל מסעדה שאנחנו הולכים יחד (כמה חברים), זה תמיד בליווי הקופונים שלו.
    נכון שאני מעדיף לאכול במסעדות ולשלם חצי מחיר, אבל אני מנסה להסביר לו שאם בא לי ללכת איתו לראות סרט (לדוגמה, זה קרה), הוא לא ילך כי הוא יצטרך לשלם מחיר מלא, אבל אם הוא זוכה בכרטיס חינם לסרט הוא כמעט תמיד יציע לי להצטרף אליו (לא משנה שלרוב הסרטים האלו לא מעניינים אותי).
    בהזדמנות אחת מאוד כעסתי עליו וקראתי לו "קמצן". הוא נעלב ואני מיוזמתי ניתיקתי קשר לכמה חודשים.
    כעת אנחנו שוב במתח כי אני מנסה להסביר לו שכל פגישה איתו, ולמעשה כל מה שהוא עושה, עובר דרך מסננת של חינם או לא / יש קופון או אין וכו'. זה סגנון חיים שדי מעצבן אותי.
    הוא טוען שאין לי שום זכות להתערב לו בכיס ושזה לא פוגע בי ישירות או אישית. לדעתי זה כן.
    איך עלי לנהוג עם אחד כזה? האם עדיף להפרד? להתעלם? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות בעיניין של יחסים עם חבר - תגובה

אירית כהן
    02/03/2014

שלום לך,
    אני מבינה שאתה לא שואל על החבר ובעיותיו [אולי יש לו בעייה נפשית - 'קמצנות', או 'אובססיה' לאיסוף קופונים. אולי בעייה כלכלית - יתכן שהצורך לתמוך בגרושה וגם בזוגיות חדשה+ילדה קטנה מאלץ אותו לחסוך, אך אינו רוצה שחבריו ירחמו עליו ולכן מציג זאת כפילוסופית-חיים. אולי יש סיבה אחרת כלשהי להתנהגותו].
    אתה רק שואל כיצד להתייחס לעניין כ'חבר'.

כמובן שאיש אינו יודע טוב ממך כיצד מתאים לך לנהוג. אני רק יכולה להצביע על כמה התייחסויות אפשריות.
    אתה יכול להיות חבר שמבין שיש כאן בעייה כלשהי, לא חוקר ולא חופר - אלא כחבר מקבל את הסטייה הזו בהתנהגות, לא מצפה מחברך שיישתנה! ואם בצד התכונה שמעצבנת אותך יש לו גם פנים אחרות, ואתה יכול גם ליהנות מחברתו - אז וודאי שחבל לנתק קשר, לא??
    ואם אתה רוצה 'לחפור' - אז תחפור בעצמך, ותשאל את עצמך מדוע אתה כ"כ מתעצבן מההתנהגות שלו [בעיקר אם חברים אחרים ובת-זוגו אינם מתעצבנים כמוך].
    אתה גם יכול להחליט שלא תנתק קשר - אך לא תתן לקופונים לנהל את חייך.. למשל לא תוותר על סרט שאתה רוצה לראות, אלא שתלך עם מישהו אחר, שלא מתנהל עפ"י הקופונים. או, תסרב לבילויים שלא מושכים אותך [למשל סרט שאין לך עניין בו - פרט לעובדה שהוא בקופונים].

אני בטוחה שיש עוד אפשרויות כיצד להתייחס לסיטואציה,

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו