כאשר נשים מתאהבות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כאשר נשים מתאהבות
    אור
    09/03/2014

רציתי לשאול שאלה קצת לא שגרתית, ואני לא ממש יודע אם היא קשורה לפסיכולוגיה, אבל ננסה, מה כבר יכול להיות?

מה שרציתי לשאול זה אם נשים מאוהבות חוות רגשים עזים יותר מאשר גברים מאוהבים, כלומר, האם נשים, שנחשבות לרגשניות יותר, נפגעות חזק יותר כאשר מושא אהבתן מסרב להן מאשר גברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאשר נשים מתאהבות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היכן נמצא אפארטוס הרגש?

אירית כהן
    10/03/2014

שלום לך,
    בשאלתך קשרת בין מספר נושאים שלא בהכרח קשורים זה לזה.
    ראשית, שאלת על עוצמת רגשות. ובכן, קיימת שונות בין בני אדם מבחינת הטמפרמנט שלהם [טמפרמנט כתכונה מולדת]. לא ידוע לי שנשים הן בדרך כלל יותר 'טמפרמנטיות' מגברים. הביטויים החיצוניים לרגשנות גבוהה יהיו שונים בין גברים לנשים, וזה במידה רבה עניין של חינוך ושל סטיגמות חברתיות.
    נושא אחר הוא עוצמת הפגיעה שיחוש אדם נוכח חווית-נטישה - וזה קשור לדעתי לא רק, ואפילו לא בעיקר, ל'עוצמת רגשות' . אלא, היכולת לשאת נטישה קשורה לרמת האינטגרטיביות והבשלות של האישיות - וגם בזה לא ידוע לי שיש הבדלים עקרוניים בין גברים לנשים.
    בקיצור, אפשר לומר שאפארטוס-הרגש נמצא בין האוזניים ולא בין הרגליים...

אני מקווה שעזרתי. אם שאלתך נובעת מבעייה אישית כלשהי אתה מוזמן להמשיך לשאול.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו