פחד להתבגר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד להתבגר
    דיזי
    18/03/2014

היי
    אני בן 28 גר עם ההורים ונמצא בזוגיות. החיים שלי עשויים פסיפס של פלאשבקים, התודעה שלי פדוט מלאה בפלאשבקים מהילדות, ואני חש הרגשה תמידית של געגוע למשהו שאין, ופספוס של משהו טוב שהיה ומתרחק כל יום עוד קצת אל הבלתי ניתן לשחזור.
    אפשר להגיד שאני ״אובר נוסטלגי״ ופוחד מהעתיד, העתיד נראה לי מפחיד מאשר הילדות הנעימה. אני מפחד להיות ברגע שאני אגיד לעצמי ״ זהו עברת עוד שלב בחיים, כבר יש לך אחריות ומשפחה״.
    איך אני אמור לחיות עם הרגשה תמידית עצובה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד להתבגר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דכדוך בשלהי גיל ההתבגרות

אירית כהן
    19/03/2014

שלום דיזי,
    מתיאורך [הרגשה תמידית עצובה, "אובר נוסטלגי"] אני מתרשמת כי אתה סובל מדכדוך. זוהי תגובה שאנו מוצאים לא פעם אצל צעירים בגילך, כשלנוכח הדרישה הנורמטיבית להיות 'בוגרים' ו'לעמוד על רגליהם' הם חשים שאין להם את הכלים הנדרשים לכך.. מדובר בכלים אישיותיים החסרים עקב מטלות בהתפתחות- האישיות שלא הושלמו.

אך ייתכנו גם סיבות נוספות לאותו דכדוך. הדרך לאבחנה מדוייקת , ולטיפול, היא בפגישה עם איש מקצוע מתאים, פסיכולוג/ית קליני/ית.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו