בעית משפחה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעית משפחה
    אורית
    24/03/2014

שלום רב
    אני נשואה

אני נשואה + 3 ילדים משנת 1992 אני בת 44 בעלי 47. הזוגיות קרה. אנחנו משפחה דתית שומרת שבת. חצי שנה האחרונה בעלי התהפך ביחס אליי. אחד הסיבות שאני לא מבינה עד היום שזה בגלל אחותי שהיא חיה עם בן זוג בביתה +ילדה משותפת בניהם . היא הפתיעה אותו בחיים שלה . יש לומר שבעלי מאוד פרימיטיבי. ולכן הוא כל הזמן מנסה לגרום בבית דיכאון ואומר כל הזמן הסתרתי ממנו שיש לה חבר או שהיא בהריון ולא מתחתנת שזה גועל נפש . עוקץ אותי ואמר היא הסתובבה במועדונים כמוך ומשפיל אותי .והוא משרה בבית כעס אני סובלת כי זה משפיע עליי בבריאות . לא פעם הוא מנשה לגרום לי לכאוב ולבכות עד שהוא ממש יורד עליי. ובעיקר מראה שהוא לא סובל את המשפחה שלי. לא רק זה הוא אפילו מקלל את הילדים שלו בקללות מאוד קשות. חוסר טרקט דל בן אדם. אני בטוחה שישלו בעיה קשה עם עצמו וזה משדר לנו להתרחק ממנו , אני פשוט מתרחקת ממנו מה אליי לעשות?

=

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעית משפחה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניסיון 'לחמם' זוגיות קרה?

אירית כהן
    25/03/2014

שלום אורית,
    את מתארת קשר זוגי קר לאורך שנים - ובעיות שהחמירו לאחרונה.
    תיתכנה סיבות שונות להחמרה, אך מן הסתם מקור הבעיות נעוץ במצב הבסיסי ביניכם.
    מתיאורך מתקבל רושם שהתקבע אצלכם במהלך השנים מצב שאנו מכנים 'קואליציה משפחתית' - הקואליציה הזו כוללת אותך ואת הילדים, בעלך נשאר 'בחוץ' [אינך רוחשת לו כבוד רב, הוא בעיניך "אדם פרימיטיבי" , את והילדים מתרחקים ממנו]. ברור שהוא חש מתוסכל, ותסכולו הופך להתנהגות תוקפנית. ייתכן שהתנהלות אחותך היוותה רק טריגר שמשחרר כעס וחוסר אונים שהוא חש שנים ביחס למצב בביתו, מצב שמשפיל אותו.
    תיתכנה גם סיבות נוספות להחמרה, למשל גיל-מעבר. כן, גם לגברים יש גיל- מעבר וזה יכול לגרום לשינויים מנטליים והתנהגותיים שונים.

אני ממליצה לפנות להתייעצות ראשונית אצל רופא-המשפחה בקופה שלכם, הוא זה שמכיר את שניכם תקופה ארוכה. אם אמנם - כפי שאת טוענת - לבעלך יש בעייה חמורה עם עצמו , שנובעת משינוי פתאומי אצלו , רופא משפחה יוכל לזהות זאת. בנוסף אני ממליצה לחפש עזרה ותיקון למצב הזוגי. ייתכן שבמחלקת הרווחה בעירכם יש עו"סיות קליניות, או המתמחות בטיפול זוגי. או פנו לטיפול זוגי באופן פרטי.

כל טוב, בהצלחה בטיפול במצב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו