מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עצתך בנוגע לבן משפחהיפית01/04/2014
אני פונה אלייך על מנת לשמוע את דעתך ועצתך בקשר לבן משפחה שלי שנמצא במצב קשה מאוד ללא מוצא.
מדובר בבחור בן 40 , רב סרן במילואים , בעל תואר ראשון.
מזה 8 שנים, מאז שסיים את התואר הראשון והשתחרר משירות קבע, הוא גר בבית ההורים, בקושי יוצא מהבית, אינו מחפש עבודה, מנותק מחברים.
מבחינת עבודה, הוא ניסה פעמיים: פעם אחת, אביו סידר לו עבודה בחו"ל איפה שהוא עובד והוא נסע לשם לשבועיים וחזר כי "לא יכל יותר". בפעם השנייה סידרנו לו עבודה בארץ, הוא התקבל, החל לעבוד והתפטר אחרי חודש כי "לא היה מסוגל".
מבחינת חברים, הוא ניתק קשר עם כולם, כי הוא מתבייש במצב שהוא נמצא בו.
מבחינת טיפול פסיכולוגי, הוא הלך לטיפול פרטי במשך כשנה, וגם טופל בכדורים נוגדי דיכאון, אך הפסיק את הטיפול מאחר ולא חל כל שיפור ומבחינה כלכלית לא הרגיש בנוח משום שהוריו שילמו על הטיפול ולא היה טעם להמשיך אם לא חל כל שיפור. לאחרונה הוא החל שוב טיפול במסגרת קופת החולים, אך שוב, ללא תוצאות.
מבחינת ההורים, הם עשו הכול כדי לעזור, אך חוץ מלהעיף אותו מהבית, אין שום דרך אחרת שלא ניסו. הם מפחדים שצעד קיצוני כזה יגרום לו לפגוע בעצמו. מיותר לציין שהמצב בבית לא טוב ויש כל הזמן מריבות וקונפליקטים בקשר למצבו. חברה של ההורים, שהיא פסיכולוגית במקצועה, כבר הביעה דעתה שהמצב אבוד איתו, ורק מות ההורים, חס וחלילה, אולי יוכל לדחוף אותו להתמודד עם העולם.
מבחינת התנהגות, הוא מתנהג לרוב בסדר בחברת אנשים, עד שהשיחה מתגלגלת עליו, ואז הוא מסתגר, מתעצבן וננעל בחדר. כמו כן, יש לו הפרעה מסוימת, שהוא שוטף ידיים כ10 דקות אחרי כל מצב שהיה סיכוי שיתלכלך לדוגמא: אחרי שהיה בחוץ, אחרי ארוחה, אחרי משחק עם האחיינים שלו וכד'.
המסגרת היחידה שבה הוא מתפקד ומרגיש כמו בן אדם נורמטיבי היא שירות המילואים שם הוא עושה חיל, אך הוא לא היה מוכן ועדיין אינו מוכן לשקול את האפשרות לחזור לשירות קבע , מה גם שכעת גילו לא מאפשר זאת. לחברין ליחידה הוא בדה סיפור שהוא כן עובד איפשהו על מנת שלא יסתכלו עליו בעין עקומה.
שאלותיי הן:
1. איך אפשר לעזור לו לצאת מהמצב הזה?
2. האם יש איזושהי דרך שלא ניסינו?
3. האם באמת המצב אבוד? האם צעד קיצוני כמו שהזכרתי יוכל לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה בנוגע להתנהלות משפחתית
אירית כהן01/04/2014שלום לך,
לא אוכל לתת ייעוץ לגבי טיפול בבעייה שאינה ברורה לי. את וודאי מבינה בעצמך שתיאורך, אף שניסית להיות מפורטת, אינו תיאור מלא [שלא לדבר על כך שאינו מקצועי.]
עם זאת, בולטת לעיני העובדה שהסביבה - המשפחה הקרובה ואנשים נוספים - 'התלבשו' על האדם שלגביו שאלת. צריך שניים לטנגו.. ולכן, האם אמנם המריבות בבית נובעות רק ודווקא מ'מצבו'? אולי דווקא מתגובת ההורים כלפיו? גם העובדה המעיקה [עבורו] שההורים מערבים את כל העולם ב'מצבו' אינה תורמת.
קשה לי להבין את תגובת החברה-הפסיכולוגית שלדברייך הביעה דעה ש" המצב אבוד אלא אם כן ההורים חס וחלילה ימותו "... אם אמנם אמרה זאת וודאי הצטערה מיד. או אולי הביעה בכך ייאושה הפרטי שאינה יכולה לעזור [אפילו את התנהגות ההורים אינה יכולה לשנות, הרי גם אותה הם הצליחו לגייס לתת עייצס, אף שאין זה מתפקידה]. ואולי בכלל לא זה מה שאמרה, הרי כשכולם בוחשים בקלחת קשה לדעת מה בדיוק קורה.
אינני שותפה לדעה ש'המצב אבוד', מתיאורך עולה שיש לאותו אדם גם כוחות, וחלקים בריאים. חבל שהשיחות עם פסיכולוג בכל פעם מופסקות [וגם כאן - ייתכן שחוסר הסבלנות נובע יותר מההורים ולא מהמטופל]. ייתכן שבנוסף יש מקום לאבחון פסיכודיאגנוסטי [טסטים פסיכולוגיים] - אם אמנם בעייתו לא ברורה לפסיכיאטר ולפסיכולוגים.
העצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך, אם ברצונך לעזור לבחור ומשפחתו - עזרי ככל יכולתך 'להוריד' ממנו את לחץ הסביבה, לפחות אל תשתתפי בלחץ הזה. איני יודעת מה קרבתך לאותו בחור - אחות.. בת-דודה.. בכל אופן נסי לשמור ככל האפשר על קשר חברי ובלתי מתנשא איתו, בלי לנסות לפתור בעיותיו. צרי עבורו ביחסיכם פינה משפחתית נוחה עבורו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
יפית01/04/2014שלום אירית,
תודה על התשובה המהירה.
אני רוצה להבהיר משהו בנוגע לתשובתך. אין שום לחץ על הבחור, זה לא מצב שנמשך שבוע,שבועיים או חודשיים, זה נמשך מעל ל8 שנים. הלחץ הוא נקודתי בעיתות משבר, לרוב המצב נורמטיבי, כאילו תחושת השלמה.
לגבי יתר התערבות, גם כאן זה לא המצב, כי רק המשפחה הקרובה מעורבת (קרבה ראשונה).
אולי אני פונה אלייך בכמה שנים של איחור, אבל באמת שאין לנו מושג איך עוד אפשר לעזור לו.
לגבי הטיפול, הוא הופסק ביוזמתו כי זה לא התקדם לשום מקום והעלות היתה גבוהה. הטיפול הנוכחי, כמו שציינתי הוא במסגרת קופת חולים.
אם יש עוד הבהרות שאני יכולה לספק, אשמח.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מוזמנת לעיין שוב בתגובתי לעיל
אירית כהן01/04/2014אולי אם תתני לעצמך שהות לעיין שוב בדברי , ולהרהר קצת, תמצאי בהם תשובות לשאלותיך.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה
יפית01/04/2014OK , תודה.
יש לי בקשה קצת חריגה, אך אם זה אפשרי אודה לך אם תוכלי להסיר את ההודעה שלי מהפורום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה - תגובה
אירית כהן01/04/2014אפנה מיד בעניין זה להנהלת הפורומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)