מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מקובלות בחברהרותם02/04/2014
שלום אני בכיתה ח'. בבית בספר שלי יש ללא ספק הפרדה בין המקובלים ללא מקובלים. יש חבורות חבורות של ילדים.
יש את המקובלים שכולם שואפים אליהם, חבורת בנות ובנים שנחשבים המקובלים.
להיכנס לחבורה זה בהחלט לא פשוט וצריך גם הרבה מזל אבל זה אפשרי.
אני כל כך רוצה להיחשב מקובלת ולשנות את הסביבה שלי.
אני לא ילדה ביישנית, אני מחשיבה את עצמי כלא מכוערת, לא יפה אבל לא מכוערת, יש לי אופי חברותי ואני מאוד פתוחה. אני שלמה עם עצמי.
אני יודעת איך להתחבר לאנשים ולהכיר אותם אבל משום מה פה זה לא עובד לי.
מאז שאני בחטיבה אני כל כך רוצה ושואפת להגיע לשם. אולי בגלל שאני צריכה כל הזמן אישור מהסביבה שאני בסדר,אולי כי פשוט מתחשק לי להיות חלק מזה.
ובגלל זה פניתי לפה.
בתקווה שתוכלו לעזור לי להבין מה לא עובד לי נכון, למה כל כך קשה לי להתחבר, מה בכל זאת אני יכולה לעשות כדי לגרום לזה לקרות ולמה חשוב לי כל כך המעמד שלי בחברה
תודה רבה, רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסכנות שבשאיפה ל'מקובלות'
אירית כהן03/04/2014שלום רותם,
אתחיל מסוף דברייך, הצורך שלך כדברייך 'כל הזמן באישור חברתי'.
ברמה מסויימת הצורך הזה מובן . כנערה מתבגרת את חווה שינויים רבים בתוכך, זה מבלבל, והאישור החיצוני מהווה לעתים אחיזה מסויימת ש'אני בסדר' למרות כל השינויים והמהפכים הפנימיים. אך לעתים הצורך הזה נעשה חריף מדי, ומעיד שהבלבול הפנימי רב מדי.
נערה או נער שנמצאים במצב זה עלולים להיתפס לצעדים לא בריאים. למשל, שאיפה חזקה להיות 'בין המקובלים'. השאיפה להשתייך לאותה קבוצת אנשים [שנשמעים לי מדברייך קצת מתנשאים ו'תופסים תחת'] - השאיפה הזו עלולה להיות מסוכנת ! השאיפה הזו גורמת לא פעם לנערות ונערים להיות 'לא הם עצמם' ולעשות מעשים לא מתאימים להם.. להשתדל יותר מדי 'למצוא חן' עד כדי עשיית מעשים נגד טובת עצמם.
אני ממליצה שתנצלי את כישורייך להתחבר עם אנשים שבאופן טבעי מתאימים לך. את עשוייה למצוא אותם ממש מתחת לאפך [בכיתה.. בשכונה.. בחוג כלשהו שאת משתתפת בו.. ועוד. אולי בתנועת הנוער?].
בנוסף, כדאי שלא תסתפקי רק בפורומים מהסוג הזה אלא תשוחחי על הנושא, [הלחץ המתמיד שאת חשה להשיג 'אישור חברתי'], באופן פרטני עם מישהו בוגר - כגון יועצת ביה"ס.. או המחנכת... או פסיכולוגית ביה"ס. במקביל נסי לשתף מישהו במשפחה, אולי אימא? או דודה שיכולה להבין לליבך?
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)