החגים האלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• החגים האלה
    דינדין
    07/04/2014

שוב החג מגיע ויוצאת לחופשה כפויה של עשרה ימים ללא עבודה שתחזיק אותי מתפקדת בכאילו. כועסת על כל מה שאין לי ומעולם לא היה לי: ביטחון עצמי, אהבה עצמית, חברים, משפחה, אהבה, צחוק ומגע של ילד, שלווה נפשית ורוגע אמיתי.

ומסביב....כולם מתכננים תכניות לבלות עם המשפחה, לנסוע לחו"ל ונדמה שאין גבול למשפחתיות נוטפת הדבש... ואני...אמשיך להתבונן בעיניים כלות בכל אשר ביקשתי לי פעם, לפני שנים, אך בתוכי ידעתי שאל הארץ המובטחת לא אגיע.

כבר שנים לא יכולה לשמוע את הביטוי "חג שמח". אין לי חג והוא בטח לא שמח.
    סתם סדרה ארוכה של ימי בדידות לא מזהרת ללא מפלט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החגים האלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החגים האלה - תגובה

אירית כהן
    08/04/2014

שלום לך,
    עפ"י תיאורך את שקועה במחשבות מרות על אכזבותייך.. חסרת תקווה שדברים ישתנו. אלו סימנים קלאסיים של דכדוך. אולי יעניין אותך לדעת שתקופה זו גורמת דכדוך לרבים. יש פסיכולוגים הסבורים שהעיסוק המאסיבי בנקיונות לקראת הפסח הוא למעשה דרך להתמודדות עם הדכדוך, אנתרופולוגים קושרים דכדוך זה לתקופות קדומות בהיסטוריה שלנו, כביכול אנו בתוכנו עדיין 'האדם הקדמון' שמתחרפן מחילופי עונות.. או החקלאי הקדום שלא יודע אם החיטה שזרע תעלה יפה.
    אנשים משתדלים לעבור תקופה זו באופן ש'ירפד' את נפשם - אולי גם את צריכה לחשוב בכיוון זה?
    האם את יכולה לחשוב על האנשים במחיצתם נעים לך להיות בחג? אולי למצוא בן'/בת זוג לבילוי באחד משפע האירועים שמוצעים בארץ במהלך חול-המועד? להצטרף לטיול כלשהו?

אם הנטייה לדכדוך אינה רק 'עונתית' [בחגים], והעבודה עבורך היא דרך-קבע מיפלט מהחיים - שקלי לפנות לייעוץ מקצועי .

הרגישי בטוב, אני מקווה שבסופו של דבר יהיה לך באמת חג שמח,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו