התמודדות ודמעותיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות ודמעותיה
    כהן
    19/04/2014

חיה במציאות שלא קלה לי, מרגישה מאוד לבד. מנסה לדבר עם אנשים אבל החלל לא מתמלא מבפנים. אומנם יוצאת ועובדת כרגיל אבל קיים ריק מאוד גדול. מתמודדת עם אובדן של אב. סיום מערכת יחסים ארוכה אשר לא מזיזה לבן הזוג וישנה תחושה של ניצול ודחיה (מרגישה שכבר לא חלק מהחבורה ואין שום התעניינות מצידו). אני טיפוס מרצה וחייבת להיות בתחושה שכולם מחבבים אותי וישדרו שאני בסדר. קשה לי מאוד לראות דשא אחר שתמיד ירוק יותר ולהרגיש החמצה. תחושת מסוגלות וערך עצמי נמוכה הנובעת מציפיות גבוהות שלי ואכזבות מאנשים שמדברים יפה אבל עושים אחרת. שואלת מה ניתן לעשות מבחינת עבודה עצמית. האם יש צורך בהתייחסות מיוחדת? (להקציב תקופת אבל כדי להתמודד עם כל הרגשות ולרחם על עצמי באמת כמו שאני מרבה לעשות עכשיו, תוך התרפקות על העבר ועל ההווה שאין ביכולתי לשנות, ורק אח"כ לסלוח לעצמי ולהחליט שהעתיד יראה אחרת? אבל איך? זה החלק הקשה והכמעט בלתי אפשרי) או שיש דרך אחרת? אני לא יודעת אם אוכל להשלים עם הפרידה הנצחית של אבי מהעולם הזה. אבל יהיה לי קצת שקט יותר אם לא ארגיש בודדה ומפוספסת בגלל זוגיות שלא צלחה/ אהבה נכזבת כשממול כל אלו שכן והחוסר בטחון המופרז שלי שמשאיר אותי בספק שאני שווה (כי אם זה באמת היה כך, כולם היו מקרקרים סביבי). מאוד יקל עליי לעשות משהו בעצמי, לא די לי בגורם מטפל. אני רוצה לעשות משהו וסופסוף להצליח להעריך את עצמי ואת זכותי פשוט להיות מי שאני. אבל מה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות ודמעותיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגבול הדק בין אבל לבין דכדוך

אירית כהן
    19/04/2014

שלום גילי,
    אפתח מדברייך בסיום פנייתך, ואומר - יש לך זכות פשוט להיות מי שאת! אין צורך בשום הוכחות ועשיות ואישורים לזכות הזו. וזה כולל את הזכות לאפשר לעצמך להתאבל בדרכך.
    אולם אני מתרשמת שאינך מצליחה לחוש שלמה עם עצמך, ומסופקת, מתקופת האבל, מהמחשבות והזכרונות המאפיינים התאבלות. זה מלווה אצלך בהתייסרות, אולי אפילו רגשי אשמה. את עצמך מציקה לעצמך ומייסרת את עצמך, רואה עצמך כלא -שווה ..
    ייתכן שהאבל הפך אצלך לדכדוך, או אולי האבל 'התלבש' על דכדוך שקדם לו. ייתכן שגם תקופת החגים, והניתוק מהשיגרה, החמירו מעט את המצב.

עיסוק בספורט יכול לעזור לא 'לשקוע '. ובעיקר, איני יודעת מדוע פסלת טיפול, לעתים אנו זקוקים למישהו שיאפשר לנו באמת פרספקטיבה שונה. [הרי פנית לכאן בחיפוש פרספקטיבה מקצועית... אלא שלא תמיד ניתן לענות על צרכי הפונה בפורום שהוא מטבעו מוגבל].

הרגישי בטוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו