קושי בשלבי מעבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי בשלבי מעבר
    רות
    25/04/2014

שלום,
    אני בת 26, סטו' לקראת סיום התואר.
    אוטוטו הלימודים מסתיימים ואני ממש חוששת מזה, אציין שאני מאד נהנית בלימודים ועם החברים ומרגישה במקום מאד טוב מבחינה אישית וחברתית אבל אני מאד חוששת מהרגע שזה ייגמר ואצטרך להתחיל לעבוד במקום קבוע ובעיקר מהתקופה שלפני כן, של חוסר וודאות ותקופה ריקנית עד שמוצאים עבודה ומסיימים את כל החובות של האוניברסיטה. (לדעתי מדובר בתקופה של כשלושה חודשים).

אני גם חושבת על התקופה הזו אבל בגלל שהיא קצרה אני יודעת שארגיש אחרת אח"כ כשאהיה במסגרת במקום עבודה. אבל יחד עם זאת אני מאד חוששת, קשה לי שאני לא נמצאת במקום שטוב לי בו או במקום שאני לא מוקפת בחברה.
    להתחיל את החיים הבוגרים ולהפסיק להיות "ילד" מאד מלחיץ אותי, למרות שאני מאד בוגרת ואחראית (זה לא שאני באמת "ילדה") אבל אני חוששת שזה כבר לא יהיה ולא אהנה כמו עכשיו כאשר אתחיל לעבוד בעבודה קבועה.

החיים כסטודנטית מאד מהנים, עושים הרבה דברים, עבודה\\לימודים\\ מלגות ופוגשים הרבה אנשים וחברים במיוחד כשגרים באזור כולם ביחד ועכשיו זה עומד להסתיים וזה מלחיץ.

גם הלימודים מבחינתי משמעותיים, תחושה של חממה, מסגרת, שאפשר להרגיש עוד קצת "ילדה" וזה קשה לסיים למרות שגם יש בי רצון לסיים ולהתחיל את המקצוע שלי ולהתקדם.

האם יש דרך להקל על התחושה הזו? האם זה משהו טבעי? או שכדאי לטפל בו?

אשמח לשמוע דעתכן,
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בשלבי מעבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בשלבי מעבר - תגובה

אירית כהן
    27/04/2014

שלום לך,
    את מציירת יפה מאוד את המשמעות של המעבר מ'ילדות' ל'בגרות'. בנוסף, עצם הפרידה מאורח חייך הנוכחי כסטודנטית ומתקופת הלימודים מעוררת מטבעה - כמו כל פרידה - עצב.
    עם זאת, את מבטאת עוצמת חרדה רבה ביחס לצפוי, פחד מ'ריקנות' - ייתכן שאלו מעידים על עניינים לא פתורים בשלבי חיים מוקדמים יותר, ויש טעם לבחון זאת במסגרת מקצועית.
    על מנת להתמודד עם תקופת מעבר זו ולשקול את נושא טיפול-פסיכולוגי פני לייעוץ פרטני לפסיכולוג קליני.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו