מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שגיאותרונן27/04/2014
שלום,
קורה לי שלפעמים אני עושה טעויות בחיי היום-יום ולעיתים אף טעויות חמורות
ואני לא מבין מדוע אף אחד לא מתייחס לסיבה לשגיאה שלי
אז שגיתי, קורה ישר אני מקבל סנקציות על זה
למה מבחינה פסיכולוגית (והגיונית) בני אדם ''נוטים'' לא להתייחס לסיבה לשגיאה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגיאות - תגובה
אירית כהן28/04/2014מבחינה הגיונית דווקא כן מתייחסים לסיבות או הנסיבות-המקלות [למשל בתחום המשפט קיים שלב של 'טיעונים לעונש' שבו מתייחסים לנסיבות המקלות שמאפשרות לרכך את הענישה]. אני סבורה שיש לברר את הסיבה לשגיאות כדי לעזור לאדם לתקן את עצמו על מנת שלא יחזור על אותן שגיאות בעתיד.
אתה נשמע לי ממורמר על כך שלא מבינים את הסיבות לשגיאותיך. האם תוכל לפרט מעט - בן כמה אתה, מהן הטעויות החמורות שעשית או ש'קורות לך' ואלו סנקציות הוטלו עליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רונן28/04/2014אני בן 20
ראשית,אולי אני נשמע ממורמר אבל אני לא כזה
לפני כמה שבועות חברי ביקש שאמלא לו את מיכל הדלק ושכחתי.
הוא צעק אליי,אמר שהוא לא סומך עליי וזה היה לו חשוב ואני בכל הזמן הזה אמרתי ששכחתי ויש לי סיבה אבל הוא אמר שהסיבה לא מעניינת אותו. למה סיבה בלתי מכוונת בכל זאת פוגעת באמינות אנשים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"נסיבות מקלות"
אירית כהן28/04/2014הבטחה [לעשות כך וכך..] משמעה לקחת על עצמנו אחריות מסויימת.
לשכוח לקיים את ההבטחה תוך אמירה "..אבל הייתה לי סיבה.." - משמע לתת בעיטה לאותה אחריות, וגם להיות אדיש לאכזבה של הזולת שסמך עליך ועכשיו נפגע.
אם מישהו מרבה לעשות זאת - לקחת על עצמו אחריות מסויימת ואח"כ 'לבעוט' באותה אחריות - הוא יהפוך לאדם בלתי אמין, שאין לתת בידיו אחריות כלשהי, אדם שעדיף לא לסמוך עליו. הגיוני, לא??
אם זה קורה לך תכופות - עליך להבין מדוע זה קורה. כלומר, לברר לעצמך את 'הנסיבות המקלות' לשיכחה שלך . [למשל: האם אתה ממהר להבטיח לעשות דברים כי אתה מנסה לרצות את חבריך, ואינך שוקל מראש אם תוכל לעמוד בהבטחה? האם אתה סובל מבעיות זיכרון ויש לברר זאת אצל נוירולוג מומחה? האם אתה מוטרד ומודאג בימים אלו וכתוצאה סובל מבעיות ריכוז ולכן מרבה לשכוח? או, מוטרד ומודאג בימים אלו ולכן אדיש לסבלו ואכזבתו של הזולת?
וייתכנו עוד 'נסיבות מקלות'.. בכל אופן זו אחריותך לברר אותן, ייתכן בעזרת איש מקצוע, אם אתה רוצה להיות אמין בעיני סביבתך].
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)