מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהדניאל29/04/2014
אני בטיפול אצל מישהי כבר שנתיים, והחלטנו שעוד חודש נסיים.
העניין הוא, שיש משהו שלא סיפרתי לה, ואני מאד מתלבטת לגבי זה.
אני עוקבת אחריה ברשת. רואה תמונות שלה, של המשפחה שלה.
אני מרגישה ייסורי מצפון לגבי זה. מבינה שזו חדירה לפרטיות.
לספר? להניח לזה כי בכל מקרה אנחנו נפרדות עוד מעט?
אני רוצה לסיים ברוח טובה. אני בטוחה שהיא תכעס לשמוע את זה, ובצדק.
אז אולי לא כדאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אירית כהן30/04/2014בורותי בעינייני הרשת היא רבה.. הבה נראה אם הבנתי נכון את הסיטואציה: לדברייך קיימת אפשרות לפרוץ למרחב הפרטי, ואת 'עוקבת' אחרי מישהו כשהוא אינו מודע לכך. את 'חברה' של המטפלת שלך בלי ידיעתה [אם לא הבנתי נכון - אנא תקני אותי].
כתבת שיש לך ייסורי מצפון, ואני לא אתיחס לצד המוסרי [כי שם הרי אין כלל שאלה. ברור שיהיה הוגן יותר לומר למטפלת שהמרחב שהיא מאמינה-בטעות שהוא מרחב פרטי - נפרץ, כנראה לא רק על-ידך].
אתייחס לשאלה הפסיכולוגית, ואשים במרכז את הצרכים שלך, הרי זה הטיפול שלך!
השאלה היא מה יותר חשוב לך, ועבורך. אפשרות אחת היא שחשוב עבורך לברר את הצורך שלך 'לעבור גבולות'.. לברר ולהבין את הצורך שלך 'לעקוב' אחרי המטפלת ולדעת עליה.. להבין את הסיפוק שחשת כשפינטזת שאת כאילו 'חברה' שלה שמשתתפת בחייה.
מנגד, אפשרות שנייה - שיותר חשוב לך לשמור על איזושהי 'תדמית' [קצת מזוייפת] בעיני המטפלת, ולהימנע מעימות ביניכן., "לסיים ברוח טובה".
בהתייחס לצרכים שלך - לא ברור לי מה את מרוויחה מ'לסיים ברוח טובה'. לעומת זאת כן ברור לי שאת מרוויחה הרבה דווקא כשתפתחי את הנושא, אולי זה אפילו יבהיר לשתיכן שקבעתן לסיים את הטיפול מוקדם מדי.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
דניאל30/04/2014אוקיי, כנראה שלא הסברתי את עצמי בצורה טובה כ"כ.
"לפרוץ למרחב הפרטי", את יודעת, זה גרם לי לתהות. מרחב פרטי? היא מפזרת את תמונותיה על פני הים.
אין פה לפרוץ. יש להקליד את שמה, ולהתקל בכמויות של מידע. קשה לי להאמין שהיא אינה מודעת לכך.
בן אדם שמשאיר כ"כ הרבה עקבות וירטואלים, לא באמת חי בסרט שיש משהו 'פרטי' בכך. זה גלוי לכל.
וכן, אני מרגישה אשמה. אני יודעת עליה הרבה, ואין לה מושג לגבי זה.
ואת יודעת? אני חושבת שזה נובע יותר מהצורך למצוא דרך לשמור על גבולות. מעולם לא שאלתי משהו לגביה.
ברורה לי חוסר ההדדיות ביחסים שכאלה. ואני לא מצפה לדעת. אז כדי להצליח לעשות זאת,
כדי לא לשאול, לחטט, ולגרום לה להעמיד אותי במקום, מה שיהיה לא נעים לשתינו, מצאתי את הפתרון הזה, וסיפקתי את הסקרנות שלי.
מלסיים ברוח טובה, אני מרגישה תחושה כלשהי של סיפוק. המטפלת שלי לא תחשוב עליי בכעס וסלידה, כי פרצתי את גבולותיה. אני מניחה שבמקום מסויים, זה חשוב לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודבר נוסף...
דניאל30/04/2014ודבר נוסף.
אני לא רואה את עצמי כ'חברה' של המטפלת שלי. לא קרוב אפילו.
כשאני מסתכלת בתמונותיה, רואה אותה שמחה, מחבקת, נמצאת עם משפחה, מבלה וכו', אני לא מרגישה חברה, שותפה, או משהו כזה.
זו סה"כ תזכורת בשבילי, שגם היא בן אדם, כמוני.
זה משהו שנוטים לשכוח, בקשר כזה. אני נוטה לשכוח שהיא בדיוק כמוני,
כשהיא יושבת מולי, שקולה, מרוחקת. נוצרת תחושה של הערצה. איזשהי תפיסה שאצלה הכל מושלם וטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשל מי החיים האלה, והקונפליקט הזה.
אירית כהן30/04/2014בסיום טיפול, בתהליך הפרידה, 'צצים' לא מעט עניינים - וזו הזדמנות לגעת בהם ולפתרם. בשביל יחסייך עם העולם, לאו דווקא עם המטפלת.
על אילו עניינים לא פתורים אני מדברת? אני מזהה תוקפנות שלך כלפי המטפלת שלך, כגון הביקורת על שהיא ככה מפזרת פרטים במרחב הוירטואלי . בנוסף, מצער שאת זקוקה לצעדים שגורמים לך אי-נוחות ורגשי-אשמה כדי לשאול שאלות על הזולת. הפעם זו המטפלת, אולם בני-אדם כמטופלים לא ממציאים כלום בשביל הפסיכולוגים שלהם, אלא משחזרים בטיפול את עצמם.
ולכן, אני תוהה האם הקושי לחוש קירבה ולחוש שוות-ערך, ולאפשר לעצמך לבטא רגשותייך בכנות כלפי הזולת, מאפיינים יחסייך מחוץ לחדר-הטיפול, יחסי ידידות וקשרים אינטימיים.
ואולי, אם תפתחי את העניין עם המטפלת, זו יכולה להיות בשבילך הזדמנות לברר משהו שמפריע לך כל חייך.
ובכל אופן , זהו הקונפליקט שלך, בינך לבין עצמך.. אין זה קונפליקט ביני לבינך, ואפילו לא בינך לבין המטפלת שלך. ואם התערבתי לך בקונפליקט הפרטי שלך בינך-לבינך אני מתנצלת ונסוגה.
מאחלת לך שתעשי את ההחלטה הטובה ביותר עבורך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דניאל30/04/2014ואין שום סיבה להתנצל, הרי אני ביקשתי את דעתך בעניין.
תמיד טוב לקבל עוד נק' מבט.
תודה רבה לך (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)