שאלה עיקרית: להמשיך או לא?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה עיקרית: להמשיך או לא?
    EKa
    19/05/2014

שלום, התחלתי טיפול עם פסיכולוגית, היא אישה חכמה , יש לה גם אבחנות שהן בגבול הסביר והמקצועי, איני אומרת משהו מיוחד, אבל יש לה אינטליגנציה ואני מניחה שהיא יכולה בהחלט לתרום בדרכה שלה .
    אבל אני ממש בתחילת הטיפול עם זאת היא מרגיזה אותי מאוד, מהפגישה הראשונה היא הרגיזה אותי , הקול שלה הדיבור שלה החיוך שלה, מרגיזים אותי ממש, הרבה פעמים אני מאבדת את הריכוז במהלך הטיפול בגלל שהיא מרגיזה אותי, היא מזכירה יש בה משהו מתנשא,בהרגשה שלי , בתחושה שלי אותה, באינטואיציה שלי, זה נובע מכך שהיא מחייכת לטעמי סתם לחינם, או חושבת שאני מבינה אותה לפני שהיא סיימה את המשפט, אבל זה בעיקר החיוכים הבלתי פוסקים שלה. אני מרגישה סוג של חוסר אותנטיות, ושזו מסיכה. בייחוד שהיא מגיבה על משהו שאישית לא נעים לי והדברים שהיא אומרת בתגובה נאמרים תוך כדי חיוכים...זה אפילו גובל בחוסר התחשבות.
    אני לא בטוחה שזה באמת משהו שאני משליכה עליה, בגלל שהיא מחייכת הרבה, בגלל שהיא מדברת בצורה מסוימת, האם כדאי לתת לה הזדמנות ולחכות? מנסיון עבר זה לא עובד, אבל אומרים לי כל הזמן לחכות ולהמתין ולהכיר אותה.
    זה לא שהיא גרועה, היא פשוט מרגיזה אותי. יש לציין שהיא דרך קופ"ח לכן הסכום הוא סכום שאני יכולה לעמוד בו, כי לצערי איני יכולה לשלם לפסיכולוג פרטי, כך שאני מניחה שהיא פחות מקצועית.

מאחר ואני יודעת לאבחן את עצמי ולהבין את עצמי ואת האחר במצבים כאלה של טיפול, החלטתי שאני לא מגיבה לחיוכים שלה (כדי לבחון אותה וגם כדי להבין את כל הדבר הזה) ולכן אני לא י מחייכת בחזרה כלפי החיוכים המאולצים שלה ולכן יצא בתגובה שהיא באמת לא חייכה חזרה כמעט והפחיתה את הכמות של החיוכים
    בנוסף פתאום הקול שלה השתנה ונהפך פתאום לאותנטי, זה היה ממש מדהים לראות את הטרנספורמציה הזאת. כי היא הורידה כנראה את המסיכה שלה,
    אבל לסיכומו של דבר האם זה אפשרי שאני זו שתוביל את הפסיכולוגית?? שאני זו שאבין אותה יותר מאת עצמה בטיפול כזה? אני לא אומרת שהיא צריכה להיות מושלמת, אבל יש איזשהו רף של מודעות עצמית כמטפלת לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה עיקרית: להמשיך או לא?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה עיקרית: להמשיך או לא? - תגובה

אירית כהן
    20/05/2014

שלום לך,
    תשובה ל'שאלה העיקרית' אין לי.
    אך אוכל לשתף אותך במחשבות אחדות שעלו אצלי, אולי הן תשמשנה אותך באופן כלשהו.
    מתיאורך אני מתרשמת מעמדה חשדנית וזהירה, את בוחנת את הפסיכולוגית שלך מהצד, עסוקה בעיקר ב'מי היא' - ולא במה שמתערר בך. גם השאלה העיקרית [להמשיך או לא] היא חלק מאותה עמדה.
    השלכות אנו עושים תמיד, זה חלק מטבענו האנושי - וחשוב להבין 'מה' ו'איך' מושלך.
    זהירות בתחילת קשר, וודאי קשר טיפולי, היא מובנת - עד גבול מסויים.
    אני משערת שעמדה חשדנית זו שלך מוכרת לך גם מסיטואציות אחרות, זוהי כנראה עמדה בסיסית שלך והיא אולי משאירה אותך פעמים רבות 'בצד', לא מעורבת. עמדה זו מושלכת עתה לקשר החדש, עם הפסיכולוגית, ופרטים שונים בסיטואציה מגוייסים על-ידך כדי 'לתמוך' ולקבע עמדה זו [כגון החיוך של הפסיכולוגית.. העובדה שהטיפול במסגרת הקופה ומכאן הסקת שהיא פחות מקצועית..] .

לנושא המקצועיות של הפסיכולוגית - ניראה לך שהקופות עושות הסדרים עם אנשים לא מקצועיים?? בכל אופן לדעתי אינך צריכה לעסוק בניחושים. מותר לך לשאול אותה.. אשת מקצוע גם תתן מקום לזהירות ולחששות שלך בתחילת טיפול.

אני מקווה שדברי תורמים לך משהו,

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטתי להמשיך בכל זאת

EKA
    22/05/2014

זה נכון שאני מאוד חשדנית, והתעסקתי במה שהיא ניסיתי מאוד להתעסק גם דווקא במה שאני, אני כנראה צריכה להמשיך לבחון זאת. ולתת לזה צ'אנס,

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטתי להמשיך בכל זאת - תגובה

אירית כהן
    26/05/2014

אני מאחלת לך הצלחה בטיפול ובתהליך הגילוי של עצמך.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו