דיבור עצמי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דיבור עצמי
    רון
    23/05/2014

היי,
    אני בן 29.

בשנים האחרונות קיימת אצלי תופעה של חשיבה בקול רם...
    אני חושב על משפט ופתאום הוא יוצא לי מהפה..
    ברוב המקרים זה קורה כשעלתה לי מחשבה מלחיצה או מפחידה.
    זה בולט כשאני לבד ואני פולט משפטים דיי תדיר.
    כספורטאי שעוסק בריצות, הדבר בולט במיוחד בזמן ריצה...ככל שעולה המאמץ אני מתחיל לפלוט שטויות מהפה..
    אציין שזה קורה לי רק שאני לבד.. אלא אם זה כשאני רץ עם מישהו או במכון כושר ואז זה קורה גם ליד אנשים...פתאום בזמן הריצה והמאמץ אני פולט משפט לא קשור לכלום.

עד כמה תופעה זאת נפוצה ותקינה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור עצמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור עצמי - תגובה

אירית כהן
    24/05/2014

שלום ליאון,
    אתה מתאר מצב מסויים של אובדן שליטה: החשיבה הופכת ללא כוונה להתנהגות מוטורית [דיבור]. והדיבור - שבדרך כלל משמש לקומוניקציה בין אנשים - מאבד באותם רגעים את הפונקציה הזו שלו.
    אין לי נתונים לגבי השכיחות של תופעה ספציפית זו של אובדן שליטה, אני מניחה שהיא חלק מקבוצה רחבה יותר של תופעות של אובדן שליטה. עד כמה זה 'תקין'? ובכן, אובדן-שליטה אינו תקין.. אמנם על פניו נשמע שלא נגרם כל נזק, כביכול בסך הכל 'דיבורים'. אולם אתה עצמך חש שאין זו התנהגות תקינה, אתה מכנה את מה שלעתים יוצא מפיך בצורת דיבור כ'שטויות' או 'משפטים שלא קשורים לכלום'..
    ייתכן שתופעה זו מעידה על קשיי קומוניקציה שלך עם הסביבה, היא גם עלולה לפגוע בתדמיתך בעיני הסביבה. בנוסף, ייתכן שהיא חלק מתופעות אחרות של חוסר-שליטה אצלך.

אני ממליצה שתפנה להתייעץ באופן פרטני עם פסיכולוג.
    כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו