מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דיבור עצמירון23/05/2014
היי,
אני בן 29.
בשנים האחרונות קיימת אצלי תופעה של חשיבה בקול רם...
אני חושב על משפט ופתאום הוא יוצא לי מהפה..
ברוב המקרים זה קורה כשעלתה לי מחשבה מלחיצה או מפחידה.
זה בולט כשאני לבד ואני פולט משפטים דיי תדיר.
כספורטאי שעוסק בריצות, הדבר בולט במיוחד בזמן ריצה...ככל שעולה המאמץ אני מתחיל לפלוט שטויות מהפה..
אציין שזה קורה לי רק שאני לבד.. אלא אם זה כשאני רץ עם מישהו או במכון כושר ואז זה קורה גם ליד אנשים...פתאום בזמן הריצה והמאמץ אני פולט משפט לא קשור לכלום.
עד כמה תופעה זאת נפוצה ותקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור עצמי - תגובה
אירית כהן24/05/2014שלום ליאון,
אתה מתאר מצב מסויים של אובדן שליטה: החשיבה הופכת ללא כוונה להתנהגות מוטורית [דיבור]. והדיבור - שבדרך כלל משמש לקומוניקציה בין אנשים - מאבד באותם רגעים את הפונקציה הזו שלו.
אין לי נתונים לגבי השכיחות של תופעה ספציפית זו של אובדן שליטה, אני מניחה שהיא חלק מקבוצה רחבה יותר של תופעות של אובדן שליטה. עד כמה זה 'תקין'? ובכן, אובדן-שליטה אינו תקין.. אמנם על פניו נשמע שלא נגרם כל נזק, כביכול בסך הכל 'דיבורים'. אולם אתה עצמך חש שאין זו התנהגות תקינה, אתה מכנה את מה שלעתים יוצא מפיך בצורת דיבור כ'שטויות' או 'משפטים שלא קשורים לכלום'..
ייתכן שתופעה זו מעידה על קשיי קומוניקציה שלך עם הסביבה, היא גם עלולה לפגוע בתדמיתך בעיני הסביבה. בנוסף, ייתכן שהיא חלק מתופעות אחרות של חוסר-שליטה אצלך.
אני ממליצה שתפנה להתייעץ באופן פרטני עם פסיכולוג.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)